Saeimu Muzeju naktī apmeklējuši vairāk nekā 1800 cilvēki

(16.05.2010.)
Saeimas namu Muzeju naktī 15.maijā apmeklējuši vairāk nekā 1800 cilvēki, pēdējais viesis parlamentu atstāja ap pulksten diviem naktī. 

Apmeklētāji varēja aplūkot parlamenta ēkas interjerus, kā arī redzēt vairākas tematiskas izstādes, kas veltītas Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas 20.gadadienai un Satversmes sapulces sasaukšanas 90.gadadienai.

Muzeju nakts ietvaros ar apmeklētājiem parlamentā tikās Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, kurš stāstīja par Saeimas sēžu zāles vēsturi un deputātu ikdienas darbu.

Apmeklētāji izrādīja lielu interesi par Saeimas sēžu zāli un vēlējās nofotografēties tajā. Daudzi bija pārsteigti, ka zāle ir mazāka nekā izskatās televīzijā un fotogrāfijās.
 
Parlamenta viesi varēja aplūkot fotogrāfu Borisa Koļesņikova, Ulda Pāžes, Alda Dubļāna un Ulda Brieža darbu izstādes. Balsošanas zālē izstādītas balsošanas zīmes, ar kurām 1990.gada 4.maijā Latvijas PSR Augstākās Padomes deputāti balsoja par mūsu valsts Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pieņemšanu.

Parlamenta bibliotēkā varēja aplūkot Latvijas Nacionālā vēstures muzeja veidoto ekspozīciju „Deklarācijai „Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu” - 20”, kā arī Laimdotas Ruģēnas veidoto izstādi, kas veltīta Satversmes sapulces sasaukšanas 90.gadadienai. 

Foto no Muzeju nakts Saeimā: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624066406330/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=RiV55xT0bcU

Izmantojot materiālus publicēšanai, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt