Saeimā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Alžīrijas parlamentu

(13.05.2010.)

Ceturtdien, 13.maijā, Saeimā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Alžīrijas parlamentu.

Par deputātu grupas sadarbībai ar Alžīrijas parlamentu priekšsēdētāju ievēlēts Anatolijs Mackevičs (LPP/LC), bet par vietnieku - Jānis Dukšinskis (LPP/LC). Sadarbības grupā darbosies arī Karina Pētersone (LPP/LC), Dzintars Rasnačs (TB/LNNK) un Andris Bērziņš (LPP/LC).

Iniciatīvu veidot parlamentārās sadarbības grupu paudusi Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone, kura otrdien, 11.maijā, tiekoties ar jauno Alžīrijas vēstnieku Abdelkaderu Kemri (Abdelkader Khemri), pārrunāja iespējas stiprināt abu valstu divpusējos kontaktus.

Līdz ar šīs grupas izveidošanu 9.Saeimā būs 64 deputātu grupas sadarbībai ar citu valstu parlamentāriešiem. 8.Saeimā darbojās 61 šāda grupa, 7.Saeimā - 44, 6.Saeimā - 37, bet 5.Saeimā bija deviņas sadarbības grupas.

Saeimas kārtības rullis nosaka, ka ne mazāk kā trīs deputāti var izveidot deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar citu valstu parlamentiem vai citu ar deputātu darbību saistītu interešu apmierināšanai. Šādām deputātu grupām atsevišķs finansējums netiek piešķirts, un deputāti par darbu grupā atlīdzību nesaņem.





Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem