Aprīlī pieaudzis Saeimā saņemto iesniegumu skaits

(11.05.2010.)

Aprīlī Saeimā saņemti 572 iesniegumi, kas ir par 63 vairāk nekā martā un divas reizes vairāk nekā janvārī. To otrdien, 11.maijā, iepazīstoties ar Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā saņemtajiem iesniegumiem, noskaidroja Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti.

Visvairāk iesniegumu adresēts atsevišķiem Saeimas deputātiem un komisijām. Deputāti saņēmuši 305 iesniegumus, komisijas - 118, frakcijas - 65, savukārt Saeimas Prezidijs - 45 iesniegumus.  

Aprīlī iedzīvotāji iesnieguši 60 priekšlikumus likumdošanas jautājumos, savukārt 104 iesniegumos pausts viedoklis par Saeimas darbu. Iedzīvotāji aicinājuši, piemēram, izstrādāt jaunu Amnestijas likumu un politiski represētām personām noteikt samazinātu ikgadējo transporta līdzekļa nodevu, kā arī ar likumu noteikt, ka Latvijā drīkst darboties tikai sertificēti kaskadieri un triku inscenētāji.

Tāpat iedzīvotāji aicina ieviest progresīvo ienākuma nodokli un rosina nodrošināt latgaliešu valodas saglabāšanu un attīstību, kā arī risināt jautājumu par darba samaksu tiem pedagogiem, kuri piecgadīgos un sešgadīgos bērnus sagatavo skolas gaitām. Iedzīvotāji iesniegumos vērš uzmanību arī uz situāciju piena nozarē.

Visvairāk iesniegumu - 358 - saņemts pa pastu, 169 iesniegti personīgi, 44 saņemti pa e-pastu, bet viens - pa faksu.

Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas pieņem apmeklētājus katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 16.30. Lai iekļūtu centrā, nav nepieciešama caurlaide. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde