Saeimas Eiropas lietu komisija vienojas par sadarbību ar NVO

(05.05.2010.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle un nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvji trešdien, 5.maijā, tikšanās laikā vienojās par padziļinātu sadarbību, formulējot Latvijas nostāju par Eiropas Savienības (ES) ministru padomēs izskatāmajiem jautājumiem.

„Pieņemot ar Eiropas Savienību saistītus lēmumus, ļoti būtiska ir tieši nevalstisko organizāciju loma. Savlaicīgi iesaistot sociālos partnerus, varam precīzāk definēt un aizstāvēt Latvijas nacionālās intereses būtiskos Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumos,” norāda V.Paegle.

Tikšanās laikā komisijas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Eiropas lietu komisijas sēdes ir atklātas un izskatāmajos jautājumos ieinteresētie NVO pārstāvji var tās brīvi apmeklēt. „Izskatot Latvijas nostāju par Eiropas Savienības ministru padomēs izskatāmajiem jautājumiem, komisijas deputāti vienmēr īpašu uzmanību pievērš tam, lai to sagatavošanas gaitā ministrijas būtu konsultējušās ar nevalstiskajām organizācijām un ņēmušas vērā to viedokli,” uzsvēra V.Paegle. Turklāt atšķirībā no citām ES dalībvalstīm, kur parlamentu Eiropas lietu komisiju viedokļiem nereti ir tikai konsultatīvs raksturs, Saeimas Eiropas lietu komisijas viedoklis Ministru kabinetam ir saistošs.

Komisijas priekšsēdētāja un NVO pārstāvji vienojās paplašināt Saeimas Eiropas lietu komisijas interneta mājaslapā pieejamo komisijas darbakārtību. Puses bija vienisprātis, ka internetā iekļaujama papildus informācija par izskatāmajiem jautājumiem, lai NVO pārstāvji savlaicīgi varētu uzzināt par tiem interesējošiem jautājumiem un lemt par savu dalību komisijas sēdēs.

Uz tikšanos ar Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju bija ieradušies pārstāvji no Latvijas Pilsoniskās Alianses, Rīgas Samariešu biedrības, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome, Latvijas Lauku forums, Eiropas kustības Latvijā un sabiedriskās politikas centra „Providus”. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem