Par 4.maija pasākumiem var uzzināt vienuviet

(22.04.2010.)

Saeimas mājaslapā īpašā sadaļā pieejama informācija par 1990.gada 4.maija vēsturiskajiem notikumiem, kā arī pasākumiem, kas šogad veltīti Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienai. 

Mājaslapas apmeklētāji līdz šim visvairāk interesējušies par 4.maija pasākumu kalendāru Rīgā un citās Latvijas pašvaldībās. Bieži apmeklēta ir arī tā mājaslapas sadaļa, kurā var uzzināt, kuri Augstākās Padomes deputāti vēsturiskajā dienā pirms divdesmit gadiem balsoja par Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pieņemšanu.

Interesentiem pieejami arī vēsturiski materiāli par 1990.gada 4.maiju - Augstākās Padomes rīta un vakara sēdes stenogrammas un Neatkarības atjaunošanas deklarācijas teksts. Mājaslapā var noskatīties dokumentālo filmu „1990.gada maijs”, kurā ietverti kadri no 4.maija Augstākās Padomes sēdes, kā arī citi tās dienas vēsturiskie mirkļi.

Mājaslapā atrodama arī informācija par svētku ietvaros plānoto starptautisko zinātnisko konferenci, kurā analizēs Neatkarības deklarācijas starptautiskos un iekšpolitiskos aspektus.

4.maija sadaļa pieejama caur saiti Saeimas mājaslapā www.saeima.lv, kā arī atrodama interneta adresē www.4maijs.lv.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā