NATO Parlamentāro Asambleju Rīgā uzrunās augstas ārvalstu amatpersonas

(13.04.2010.)

NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) pavasara sesijas plenārsēdē Rīgā ar uzrunām uzstāsies vairākas augstas ārvalstu amatpersonas. 

NATO PA Rīgas sesijas plenārsēdes dalībniekus 1.jūnijā plāno uzrunāt NATO PA prezidents, ASV kongresmenis Džons Teners (John Tanner) un NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens (Anders Fogh Rasmussen).

Savukārt no Latvijas augstākajām amatpersonām NATO PA plenārsēdē uzrunas teiks Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

NATO PA pavasara sesija Rīgā notiks no 28.maija līdz 1.jūnijam. Laiku pirms 1.jūnija plenārsēdes NATO dalībvalstu un asociēto valstu parlamentārieši veltīs darbam kādā no Parlamentārās Asamblejas komitejām.

NATO PA ir piecas komitejas: Aizsardzības un drošības komiteja, Drošības civilās dimensijas komiteja, Ekonomikas un drošības komiteja, Politiskā komiteja un Zinātnes un tehnoloģijas komiteja. Tajās tiek skatīti ziņojumi par aktuālām problēmām katrā no atbilstošajām nozarēm, un tiek risināti transatlantiskās drošības jautājumi.

NATO Parlamentārā Asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai.

Ar plašāku informāciju var iepazīties NATO PA 2010.gada pavasara sesijas mājaslapā: http://www.natopariga.lv/, kā arī organizācijas oficiālajā mājaslapā: http://www.nato-pa.int/.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā