Juridiskā komisija atbalsta Jāņa Maizīša kandidatūru ģenerālprokurora amatam

(31.03.2010.)

Saeimas Juridiskā komisija trešdien, 31.martā, nolēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektu par Jāņa Maizīša apstiprināšanu ģenerālprokurora amatā.

Lēmums pieņemts, aizklātā balsojumā deviņiem deputātiem balsojot „par”, komisijas sēdē paziņoja komisijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece. 

Uzsverot, ka diezgan šauros finansiālos apstākļos prasība pēc ātra un profesionāla prokuratūras darba nemazinās, V.Muižniece amata kandidātam vaicāja, kā viņš redz iespējas attīstīt prokuratūras darbu nākamajā darba cēlienā. Atbildot uz komisijas priekšsēdētājas jautājumu, J.Maizītis uzsvēra, ka šajos apstākļos svarīgākais ir garantēt stabilu prokuratūras darbu. Būtisks izaicinājums ir tas, ka daudzi prokurori aiziet no darba, tādēļ ļoti būtiski domāt par darbinieku motivāciju. Kā būtisku trūkumu viņš minēja to, ka viena līmeņa speciālistiem ir dažāda noslodze, taču tos, kuri strādā vairāk, nav iespējams materiāli stimulēt.

Deputāti interesējās arī par to, kā prokuratūrā notiek pašattīrīšanās no neprofesionāliem kolēģiem, kā J.Maizītis vērtē izmeklēšanas darba kvalitāti, kā arī par ģenerālprokurora rīcību saistībā ar iespējamo Latvijas bijušo un esošo amatpersonu saistību „Daimler” kukuļošanas lietā.

Pamatojot lēmumu šī amata trešajam termiņam izvirzīt J.Maizīti, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs norādīja, ka viņš par labu šim kandidātam izšķīries, ņemot vērā ģenerālprokurora darba pieredzi, profesionalitāti un pienesumu prokuratūras attīstībā.

Ģenerālprokuroru pēc Augstākās tiesas priekšsēdētāja priekšlikuma amatā apstiprina Saeima uz pieciem gadiem. J.Maizītis šajā amatā patlaban strādā jau otro termiņu pēc kārtas.

Par J.Maizīša kandidatūru ģenerālprokurora amatam aizklātā balsojumā vēl jālemj Saeimai.  



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā