Budžeta komisija atbalsta pazemināto PVN likmi tūristu mītnēm un preses izdevumiem

(23.03.2010.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, 23.martā, galīgajam lasījumam sagatavoja grozījumus likumā „Par pievienotās vērtības nodokli”, kas paredz viesu izmitināšanas pakalpojumiem tūristu mītnēs piemērot pievienotās vērtības nodokļa (PVN) pazemināto 10 procentu likmi. 

Pazemināto PVN likmi viesu izmitināšanai viesnīcās, moteļos, visu mājās un tūrisma mītnēs plānots piemērot no šī gada 1.maija.

Patlaban šiem pakalpojumiem PVN likme ir 21 procents, un tās samazināšana ļaus Latvijas tūrisma nozarei atgūt konkurētspēju un nodrošināt darba vietas, kā arī uzlabot valsts ārējās tirdzniecības bilanci, pauž priekšlikuma autori. 

Tāpat galīgajam lasījumam komisija atbalstīja priekšlikumu, kas paredz līdz 2012.gadam saglabāt pazemināto PVN 10 procentu likmi avīzēm, žurnāliem, biļeteniem un citiem periodiskajiem izdevumiem. Spēkā esošā redakcija nosaka, ka preses izdevumiem no 2011.gada jāpiemēro 21 procenta PVN likme.

Saeima par Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas virzītajiem grozījumiem likumā „Par pievienotās vērtības nodokli” otrajā galīgajā lasījumā lems ceturtdien, 25.martā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt