Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze dosies darba vizītē uz Gruziju

(02.03.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un viņa vadītā delegācija no 3. līdz 6.martam uzturēsies darba vizītē Gruzijā, kur plānots tikties ar šīs valsts augstākajām amatpersonām.

Vizītes laikā plānots pārrunāt Latvijas un Gruzijas divpusējās sadarbības jautājumus, aktuālo Gruzijas reformu procesā, attiecībās ar Eiropas Savienību un NATO, kā arī drošības situāciju Gruzijā.

„Latvijas un Gruzijas attiecības ir ciešas un sadarbība starp abu valstu parlamentiem ir ļoti aktīva un daudzpusīga. Vizītes laikā apspriedīsim gan to, kā paplašināt mūsu sadarbību reformu pieredzes jomā, gan arī kā paplašināt ekonomisko sadarbību. Esmu gandarīts, ka vizītes laikā man būs iespēja atklāt izstādi, kas veltīta mūsu parlamentam un Latvijas neatkarības atjaunošanas 20.gadadienai, tādējādi vēl vairāk stiprinot savstarpējo izpratni starp mūsu valstīm un tautām.”

G.Daudzem Tbilisi plānotas tikšanās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Davidu Bakradzi (David Bakradze), valsts prezidentu Mihailu Saakašvili (Mikheil Saakashvili) un premjerministru Nikolozu Gilauri (Nikoloz Gilauri). Vizītes ietvaros Latvijas parlamentārieši tiksies arī ar Gruzijas reintegrācijas valsts ministru Temuru Yakobashvili (Temur Yakobashvili), parlamenta opozīcijas pārstāvjiem, kā arī citām Gruzijas amatpersonām.

Saeimas priekšsēdētājs Gruzijas parlamentā atklās fotogrāfiju izstādi „Latvijas atjaunotā parlamenta 20 gadi”. Latvijas delegācija tiksies arī ar Gruzijā dzīvojošajiem latviešiem, apmeklēs vēsturisko Gruzijas galvaspilsētu Mtskhetu, kā arī Kahetijas reģionu.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavadīs Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu vadītājs Dzintars Zaķis (JL) un Eiropas lietu komisijas deputāts Oskars Kastēns (LPP/LC).

Abu valstu attiecības raksturo aktīvi parlamentārie sakari. Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs Latviju oficiālā vizītē apmeklēja 2008.gada novembrī. Savukārt Saeimas priekšsēdētājs uz Gruziju devās 2008.gada septembra beigās, kad īsi pēc Krievijas - Gruzijas militārā konflikta tikās ar Gruzijas amatpersonām un apmeklēja karadarbībā izpostīto Gori pilsētu.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt