Gada pirmajā mēnesī Saeimas apmeklētāju centrā vērsušies vairāk nekā 150 apmeklētāju

(16.02.2010.)

Janvārī Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā (AIC) uzņemti 153 apmeklētāji un sniegtas atbildes uz 115 jautājumiem. To otrdien, 16.februarī, iepazīstoties ar AIC 2010.gada janvārī paveikto, noskaidroja Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti.

Visbiežāk zvanītāji vēlējās saņemt uzziņas par Saeimas darbu, kā arī uzzināt Saeimas deputātu un Saeimas struktūrvienību kontaktinformāciju. Iedzīvotāji izmantojuši arī iespēju AIC telpās tikties ar deputātiem Vitāliju Aizbaltu (LPP/LC), Sarmīti Ķikusti (JL) un Baibu Rivžu (ZZS).

Janvārī Saeimā saņemti 238 iedzīvotāju iesniegumi, tostarp 39 priekšlikumi likumdošanas jautājumos. Iedzīvotāji aicinājuši, piemēram, piešķirt atlaides ikgadējai transporta līdzekļa nodevai politiski represētajām personām, veikt reorganizāciju uzņēmēju uzglabājamās naftas produktu valsts rezerves daļas glabāšanas kārtībā, kā arī ieviest valsts sertifikātu, kuru pensionāri varētu apmainīt pret valsts ieturēto atmaksājamo pensijas daļu. Tāpat iedzīvotāji iesniegumos kritizējuši vairāku pašvaldību, kā arī valsts tiesībsargājošo institūciju darbu.

Visvairāk iesniegumu adresēti atsevišķiem Saeimas deputātiem un Saeimas komisijām. Deputāti saņēmuši 82 iesniegumus, savukārt Saeimas komisijas - 54. Vairāk nekā 30 iesniegumu adresēti gan Saeimas prezidijam, gan Saeimas frakcijām.

Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas pieņem apmeklētājus katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 16.30. Lai iekļūtu centrā, nav nepieciešama caurlaide. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt