Saeimas komisijā vērtēs e-medicīnas ieviešanas progresu un lietderību

(16.02.2010.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien, 17.februārī, uz sēdi aicinājusi vairāku veselības aprūpes iestāžu vadību, lai vērtētu nozarē īstenoto politiku.

„Deputāti vērtēs, cik efektīva ir Veselības ministrijas un vairāku jaunizveidoto nozares iestāžu īstenotā politika. Viens no interesantākajiem jautājumiem ir e-veselības projekta ieviešana, kuram paredzēti 16 miljoni latu, bet iedzīvotāji praktiskajā dzīvē nekādas būtiskas pārmaiņas vēl nav izjutuši. Vēlamies noskaidrot, kad reāli sāks darboties e-receptes un cilvēki pie ārsta varēs pieteikties elektroniski, lai nebūtu jāgaida pazemojoši garās rindās. Ja nauda tiek tērēta konferencēm un diskusijām, deputātiem rodas šaubas par šāda pasākuma lietderību,” informē komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.       

Komisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Veselības ministrijas, Veselības ekonomikas centra, Veselības inspekcijas, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas un Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks trešdien, 17.februārī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt