Saeimas komisija: Latvijai jāspēj sasniegt jaunās stratēģijas „ES 2020” mērķus

(11.02.2010.)

Saeimas Eiropas lietu komisija atzinīgi vērtē valdības izstrādāto nacionālo pozīciju par Eiropas Savienības (ES) stratēģiju „ES 2020”, kas aizstās līdzšinējo ES stratēģiskās plānošanas dokumentu - Lisabonas stratēģiju. Vienlaikus Saeimas komisija aicina savlaicīgi rūpēties par jaunās ES stratēģijas ieviešanas mehānismiem Latvijā, lai būtu iespējams sasniegt tajā definētos mērķus.

„Latvijas pozīcija diskusijām par jauno stratēģiju Eiropas Savienības Padomē ir patiešām labi izstrādāta. Tajā beidzot panākts vēlamais līdzsvars starp ministriju un sociālo partneru viedokļiem,” uzskata komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle.

Komisijas priekšsēdētāja aicina jau laikus strādāt, lai jaunā ES attīstības stratēģija būtu saskaņā ar Latvijas nacionālajiem plānošanas dokumentiem. „Jaunajai stratēģijai jābūt labā sazobē ar citiem valsts attīstības dokumentiem - Nacionālo attīstības plānu, Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju, Ekonomikas stabilizācijas programmu. Mēs nedrīkstam atkārtot līdzšinējās kļūdas, kad izstrādātie neskaitāmie plāni nebija savstarpēji saskaņoti un to praktiskā realizācijā valdīja haoss,” uzsver V.Paegle.   

Tāpat V.Paegle norāda, ka stratēģijas „ES 2020” nacionālajai programmai jābūt labi saskaņotai arī ar valsts budžetu un ES fondu līdzekļu izmantošanas prioritātēm. Būtiski, lai ES fondu līdzekļi primāri tiktu novirzīti Latvijas prioritārajām tautsaimniecības nozarēm, nevis vienkārši haotiski tērēti, pauž komisijas priekšsēdētāja.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta