Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze: žurnālisti palīdzēja nosargāt Latvijas neatkarību

(20.01.2010.)
Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze trešdien, 20.janvārī, tiekoties ar barikāžu laika žurnālistiem, uzsvēra žurnālistu ieguldījumu toreiz trauslās Latvijas neatkarības nosargāšanā.

„Pateicoties žurnālistu darbam 1991.gada janvārī visa pasaule uzzināja par notikumiem Rīgā,” teica G.Daudze. „Neapšaubāmi, žurnālistu, fotogrāfu un operatoru ieguldījums neatkarības nosargāšanā bija neatsverams.”

Saeimas priekšsēdētājs izteica gandarījumu, ka šogad pasākumā pulcējies plašāks žurnālistu, fotogrāfu un operatoru loks nekā iepriekšējos gados. „Esam centušies apzināt visus barikāžu laika žurnālistus, aicinot redakcijas, Latvijas Žurnālistu savienību informēt par kolēģiem, ar kuriem plecu pie pleca tika dokumentēti un atspoguļoti tā laika notikumi,” skaidroja G.Daudze.

Uz pasākumu bija aicināti vairāk nekā 120 barikāžu laika aktīvisti, kuri 1991.gadā iesaistījās tā laika notikumu atspoguļošanā.

Saeimas priekšsēdētāja tikšanās ar barikāžu laika žurnālistiem ir pirms trim gadiem atjaunota ikgadēja tradīcija.


Fotogrāfijas no tikšanās: www.flickr.com/saeima.
Video no pasākuma pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests
Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt