Saeimas priekšsēdētājs ar Korejas Republikas vēstnieku pārrunā ciešāku sadarbību drošības stiprināšanā

(31.01.2023.)
VideosGallery

“Latvijai un Korejas Republikai ir līdzīgs skatījums jautājumos par drošības stiprināšanu, un esam ieinteresēti sadarboties vēl ciešāk. Turklāt mūs vieno arī atbalsts Ukrainai. Krievijas agresija ir jāaptur. Pasaulē ir jāvalda tiesību spēkam, nevis tiesībām uz spēku,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, otrdien, 31.janvārī, tiekoties ar Korejas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Donggju Li (Tong-q Lee). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

“Mums visiem spēkiem jāpalīdz Ukrainai uzvarēt šajā asiņainajā karā,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs, piebilstot, ka Latvija aktīvi sniedz palīdzību Ukrainai, un atbalsts veido procentu no valsts iekšzemes kopprodukta. Vēstnieks veltīja atzinīgus vārdus Latvijas sniegtajai palīdzībai un akcentēja Dienvidkorejas sniegto atbalstu. Tāpat puses pārrunāja iesaisti Ukrainas infrastruktūras atjaunošanā.

Krievijas agresija Ukrainā spēcīgi ietekmējusi arī citas pasaules valstis, tostarp traucējot preču piegāžu ķēdes un izraisot cenu pieaugumu, sacīja Saeimas priekšsēdētājs, aicinot attīstīt ciešāku Latvijas un Korejas Republikas sadarbību ekonomikā, it sevišķi jomās ar augstu pievienoto vērtību. Tāpat puses pārrunāja tūrisma attīstības iespējas.

Vēstnieks izcēla arī jautājumu par cīņu pret klimata pārmaiņām, kā arī rosināja valstīm ciešāk sadarboties parlamentārā līmenī.

 

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720305653852
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī