Saeimas priekšsēdētājs Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecei: Ukrainai būtisks visas civilizētās pasaules atbalsts

(24.01.2023.)
VideosGallery

“Visas civilizētās pasaules atbalsts Ukrainai šobrīd ir ļoti nozīmīgs. Ir jāpierāda, ka pasaulē valda tiesību spēks, nevis tiesības uz spēku,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, otrdien, 24.janvārī, parlamentā tiekoties ar Apvienoto Arābu Emirātu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Hananu Halfanu Obaidu Ali Al Madhani (Hanan Khalfan Obaid Ali Al Madhani).

Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja Latvijas un tās sabiedrības ieguldījumu Ukrainas stiprināšanā. “Lai gan Padomju Savienība sabruka deviņdesmitajos gados, tās imperiālisma paliekas tiek sakautas tieši tagad,” sacīja E.Smiltēns, akcentējot, ka Latvijas palīdzība Ukrainai sasniegusi vienu procentu no iekšzemes kopprodukta. Arī šobrīd Latvija pieņem daudzus drosmīgus lēmumus, tostarp stiprinot enerģētisko un ekonomisko neatkarību no Krievijas.

Saeimas priekšsēdētājam un vēstniecei pārrunājot Latvijas un Apvienoto Arābu Emirātu ekonomiskā dialoga stiprināšanu, E.Smiltēns atzīmēja, ka nepieciešams rast jaunus sadarbības ietvarus. Puses pārsprieda arī investīciju veicināšanas iespējas, jo īpaši informācijas un komunikācijas tehnoloģijās.

Spriežot par valstu diplomātiskajām attiecībām, puses pārrunāja augsta ranga vizīšu apmaiņu. Saeimas priekšsēdētājs pauda atzinību par vēstnieces aktīvo lomu politiskā dialoga veicināšanā. Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecība Latvijā tika atvērta 2017.gadā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720305484779
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā