Dagmāra Beitnere-Le Galla: attālums starp Latviju un Kirgizstānu nav šķērslis veiksmīgai sadarbībai

(11.10.2021.)
Gallery

“Lai gan Latviju un Kirgizstānu šķir liels attālums, esam gatavi sadarboties,” pauda Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, pirmdien, 11.oktobrī, attālināti tiekoties ar jauno Kirgizstānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ermeku Ibraimovu (Ermek Ibraimov).

Uzsverot Kirgizstānas būtisko lomu Vidusāzijā, Saeimas priekšsēdētājas biedre pauda cerību stiprināt abu valstu dialogu ne vien izglītībā, kultūrā un parlamentārajā dimensijā, bet arī ekonomikā.

“Arī Covid-19 pandēmijas apstākļos ekonomiskā attīstība nedrīkst apstāties,” sacīja D.Beitnere-Le Galla, aicinot sadarboties loģistikā, izmantojot Latvijas ostu piedāvātās iespējas. Tāpat puses pārsprieda iespējamu pieredzes apmaiņu lauksaimniecības nozarē.

Spriežot par aktuālo situāciju saistībā ar Covid-19 pandēmijas izplatības ierobežošanu, Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra viltus ziņu un dezinformācijas negatīvo ietekmi uz vakcinācijas aptveri.

Puses pārrunāja arī aktuālos drošības jautājumus Vidusāzijas reģionā, kā arī abu valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās.

E.Ibraimovs rezidē Minskā, Baltkrievijā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157720048677260
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt