I.Mūrniece: esam ieinteresēti aktīvā parlamentārā dialogā ar Austriju

(17.03.2021.)
Gallery

“Esam ieinteresēti sekmēt aktīvu parlamentāro dialogu ar Austriju. Mūs saista cieša divpusējā un daudzpusējā sadarbība. Kā Eiropas Savienības dalībvalstīm mums ir kopīgs mērķis – vienota, spēcīga, zaļa un digitālajā jomā attīstīta Eiropas Savienība,” trešdien, 17.martā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, attālināti tiekoties ar jauno Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Dorisu Danleri (Doris Danler).

Abas mūsu valstis vieno draudzīgas attiecības, un šogad aprit tieši simtgade kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas starp Latviju un Austriju. Priecājos, ka Austrijas Nacionālajā padomē ir izveidota deputātu draudzības grupa sadarbībai ar Baltijas valstīm, un līdzīgā kārtā arī Saeimā aktīvi darbojas deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Austriju. Tas liecina par parlamentāriešu ieinteresētību paplašināt mūsu savstarpējos kontaktus, pauda Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece atzinīgi novērtēja Austrijas vēstniecības Rīgā paveikto sadarbības veicināšanā un aicināja Austrijas pusi izvērtēt iespējas nākotnē stiprināt tās diplomātisko klātbūtni Latvijā. Sarunā abas puses izcēla Latvijas un Austrijas ekonomiskās sadarbības iespējas, tostarp reģionālā infrastruktūras projekta Rail Baltica īstenošanā, kā arī atzinīgi novērtēja Latvijas un Austrijas sadarbību drošības un aizsardzības jomās.

Tāpat puses pārrunāja aktuālo situāciju cīņā pret Covid-19 pandēmiju.  Lai nodrošinātu plašu un veiksmīgu vakcinācijas gaitu, šobrīd izšķiroši svarīgi ir panākt taisnīgu pieeju vakcīnu iepirkumiem, uzsvēra I.Mūrniece.

Vēstniece D.Danlere akreditēta darbam Latvijā šā gada 12.martā. Viņa iepriekš bijusi Austrijas Republikas vēstniece Igaunijā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157718679717467
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt