Inese Lībiņa-Egnere pateicas vēstniecei par ieguldījumu Latvijas un Austrijas sadarbības stiprināšanā

(09.03.2021.)
Gallery

“Mūsu valstis vieno laba sadarbība, esam cieši partneri un mūs vieno kopīgas intereses arī Eiropas Savienības līmenī. Esam patiesi gandarīti, ka šogad svinam jau simto gadadienu, kopš nodibinātas Latvijas un Austrijas diplomātiskās attiecības,” otrdien, 9.martā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, attālināti tiekoties ar Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Stellu Avaloni (Stella Avallone).

I.Lībiņa-Egnere pateicās vēstniecei par personīgo ieguldījumu Latvijas un Austrijas sadarbības stiprināšanā, kā arī atzinīgi novērtēja vēstniecības paveikto, strādājot ierobežotā kapacitātē, piedevām arī Covid-19 pandēmijas laikā.

Puses pārrunāja Latvijas un Austrijas ekonomiskos sakarus, sprieda par iespējām veicināt investīcijas un akcentēja sadarbību arī transporta jomā. Kā veiksmīgu piemēru vēstniece minēja ātrgaitas dzelzceļa projektu “Rail Baltica”, kas ir nozīmīgs visas Eiropas Savienības transporta infrastruktūras attīstībai. Projekta izbūvē iesaistījušies uzņēmēji no Austrijas.

Vēstniece uzsvēra arī veiksmīgo sadarbību kultūras jomā, atzinīgus vārdus veltot Latvijas mākslinieku augstajiem sasniegumiem opermūzikā.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstniece sprieda par sadarbību Eiropas Savienībā, kā arī pārrunāja jautājumus par atbalstu Austrumu partnerības valstīm.

S.Avalone vēstnieces amatā Latvijā stājās 2018.gadā un rezidē Austrijas galvaspilsētā Vīnē.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157718578339721
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde