Ināra Mūrniece Moldovas vēstniekam: esam ieinteresēti aktīvā parlamentārā dialogā

(11.08.2020.)
VideosGallery

Latviju un Moldovu vieno draudzīgas un konstruktīvas attiecības, kā arī aktīvs politiskais dialogs, tostarp parlamentārā līmenī, un esam ieinteresēti to stiprināt. To otrdien, 11.augustā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas namā sveicot Moldovas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Andrianu Rošu (Andrian Roşa). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja un Moldovas vēstnieks atzinīgi novērtēja regulāros parlamentāros kontaktus un apliecināja ieinteresētību tos attīstīt arī parlamentu komisiju līmenī. A.Roša pateicās par Latvijas atbalstu Moldovai tās eirointegrācijas ceļā, kā arī atzinīgi novērtēja Latvijas palīdzību attīstības sadarbības ietvaros cīņā ar Covid-19 vīrusa izplatību.

Pārrunājot parlamentu darbu Covid-19 krīzes laikā, I.Mūrniece akcentēja, ka Saeima ir viens no pirmajiem parlamentiem, kas spēj strādāt pilnībā attālināti, pateicoties jaunajai e-Saeimas platformai. Latvijas parlaments būtu gatavs dalīties savā pieredzē ar Moldovas kolēģiem, vēstniekam apliecināja Saeimas priekšsēdētāja. Vēstnieks pauda ieinteresētību veicināt sadarbību starp abu valstu parlamentu administrācijām, lai sekmētu pieredzes apmaiņu par abām pusēm interesējošiem jautājumiem. 

Moldovas vēstnieks A.Roša akreditēts Latvijā šī gada 21.jūlijā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157715443698361
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta