Latvijas delegācija EPPA Strasbūrā atkārtoti pauž protestu pret Krievijas balsstiesību atjaunošanu

(30.09.2019.)
Gallery

Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) Latvijas delegācija kopīgi ar līdzīgi domājošo valstu (“Baltija+ grupa”) pārstāvjiem pirmdien, 30.septembrī, Strasbūrā tikās ar Eiropas Padomes Ministru komitejas priekšsēdētāju Amēliju de Montšalēnu (Amélie de Montchalin).  Delegāti kopīgi atkārtoti pauda protestu pret Krievijas balsstiesību atjaunošanu un norādīja, ka Krievijai stingri jāievēro Eiropas Padomes principi, standarti un tai saistošās rezolūcijas.

Latvijas delegācija "Baltijas+ grupa" vārdā uzsvēra, ka kopīgais reaģēšanas mehānisms uz dalībvalstu pārkāpumiem, pie kura šobrīd strādā Francija, “Baltijas+ grupa” valstu skatījumā nav apmierinošs risinājums. Tas neparedz EPPA iespēju ātri reaģēt uz tādiem sistemātiskiem un klajiem Eiropas Padomes principu pārkāpumiem, kādi bija Krievijas gadījumā.

Vienlaikus delegāciju vadītāji no piecām “Baltija+ grupa” valstīm – Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Ukrainas un Gruzijas - gatavo kopīgu paziņojumu, lai informētu EPPA, ka šīs valstis boikotēs organizācijas 70.gadadienai veltītos svinīgos pasākumus. Delegāciju vadītāji norāda, ka “Baltija+ grupa” novembrī tiksies Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, lai pārrunātu kopīgo rīcību, gatavojoties nākamajai Eiropas Padomes sesijai, kuras laikā tiks diskutēts par Krievijas balsstiesību pagarināšanu.

Latvija kā vienīgā no dalībvalstīm, solidarizējoties ar Ukrainu un atsaucoties uz Ukrainas delegācijas lūgumu, nepiedalīsies šīs sesijas plenārsēdēs, bet turpinās darbu politiskajās grupās un komitejās, informēja Saeimas priekšsēdētājas biedre, EPPA Latvijas delegācijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī