BA Latvijas delegācija ar premjerministru pārrunā turpmākās sadarbības prioritātes

(25.09.2019.)
Gallery

Baltijas reģiona attīstībai būtiska cieša Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbība, taču vienlīdz svarīgi aktuālos jautājumus, piemēram, par ātrgaitas dzelzceļa projekta “Rail Baltica” izbūvi un kopīgiem medikamentu un medicīnas ierīču iepirkumiem virzīt tālāk, strādājot kopā ar valdību, trešdien, 25.septembrī, sacīja Baltijas Asamblejas (BA) prezidents, Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns pēc delegācijas tikšanās ar premjerministru Arturu Krišjāni Kariņu, kuras laikā puses pārrunāja turpmākās sadarbības prioritātes.

BA Latvijas delegācija ar A.K.Kariņu diskutēja par progresu “Rail Baltica” projekta izbūvē. Tāpat puses sprieda par Latvijas, Igaunijas un Lietuvas sadarbību vides aizsardzībā, kā arī diskutēja par elektroenerģijas un gāzes tirgu, kā arī drošības un aizsardzības jautājumiem.

Premjerministrs kā svarīgu prioritāti Baltijas valstu sadarbībai izcēla arī Eiropas Savienības daudzgadu budžeta izstrādi, uzsverot nepieciešamību nodrošināt līdzvērtīgu finansējumu kohēzijas politikai.

J.Vucāns premjerministru iepazīstināja ar BA paveikto, akcentējot, ka līdz šim pilnībā izpildītas jau teju trīs ceturtdaļas rekomendāciju, kas pieņemtas pagājušajā gadā BA 37.sesijas laikā.

Kā būtisku punktu J.Vucāns izcēla izveidoto Baltijas Kultūras fondu, kas palīdz popularizēt Baltijas kultūru starptautiskā līmenī. Tāpat, pateicoties BA darbam, no 1.jūlija Baltijas valstīs spēkā ir automātiska diplomu un zinātnisko grādu savstarpēja atzīšana.

 

Informācija par BA:
Latvija 2019.gada 1.janvārī uz gadu kļuva par Baltijas Asamblejas prezidējošo valsti.
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-16 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711056783302
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā