Ināra Mūrniece: Latvijai un Polijai jāturpina aktīva sadarbība aizsardzības jomā

(06.09.2019.)
VideosGallery

“Mums jāturpina aktīva sadarbība ar Poliju aizsardzības jomā visa reģiona drošības interesēs,” piektdien, 6.septembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Polijas Republikas parlamenta Senāta priekšsēdētāju Staņislavu Karčevski (Stanislaw Karczewski), kurš ieradies darba vizītē Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja un Polijas Senāta priekšsēdētājs kopā apmeklēja Ādažu militāro bāzi un tikās ar Polijas kontingenta karavīriem, kuri NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas ietvaros pilda dienesta pienākumus Latvijā. “Jūsu klātbūtne Latvijas drošību stiprina. Pēc 15 dalības gadiem NATO Latvija un Baltija nekad nav bijusi tik droša, kāda tā ir tagad,” uzrunājot karavīrus, sacīja I.Mūrniece un pauda pārliecību, ka arī turpmāk Latvijas un Polijas parlamentārieši strādās cieši kopā drošības un aizsardzības jautājumos.

“Mūs vieno kopīga vēsture. Ar pateicību atceramies Polijas atbalstu Latvijas Brīvības cīņās pirms simt gadiem,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, īpaši akcentējot Polijas atbalstu Latvijai Latgales atbrīvošanā 1920.gadā.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par aktīvo Latvijas un Polijas politisko dialogu, kā arī par ciešo sadarbību kultūras un izglītības jomās. Puses pozitīvi novērtēja apjomīgo ekonomisko sadarbību un bija vienisprātis par iespējām to paplašināt, īpaši tūrisma nozarē.

“Augstu novērtējam poļu diasporas ieguldījumu Latvijas kopējā vēsturiskā un kultūras mantojuma saglabāšanā un Latvijas un Polijas attiecību stiprināšanā,” sacīja I.Mūrniece. Senāta priekšsēdētājs pauda gandarījumu par poļu kopienu kā aktīvu Latvijas sabiedrības daļu.

Polijas Senāta priekšsēdētājs uzturas vizītē Latvijā no 5.septembra. Savukārt rīt, 7.septembrī, S.Karčevskis piedalīsies poļu literatūras lasījumos Daugavpils Universitātē.

 

Foto:  https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157710723735953
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā