Dagmāra Beitnere-Le Galla ar Šrilankas vēstnieku pārrunā ciešākas sadarbības iespējas izglītības jomā

(03.09.2019.)
VideosGallery

Latvija ir ieinteresēta attīstīt ciešāku sadarbību ar Šrilanku izglītības jomā, īpaši medicīnas, inženierzinātnes un informācijas tehnoloģiju nozarē, otrdien, 3.septembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, iepazīšanās vizītē tiekoties ar Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Senadhīru Sudanthu Ganegamu Aračči (Senadheera Sudantha Ganegama Arachchi).

Saeimas priekšsēdētājas biedre ar vēstnieku pārrunāja aktīvākas parlamentārās sadarbības iespējas. Tāpat Šrilankas vēstnieks izteica aicinājumu ciešāk sadarboties starptautisko organizāciju ietvaros, īpaši drošības un ekonomikas jomā.

Tikšanās laikā puses pārrunāja arī globālas ilgtspējas jautājumus, akcentējot nepieciešamību pēc ilgtspējīgas ekonomikas. Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks bija vienisprātis, ka valstīm, kuru bagātību neveido dabas resursi, galvenais ieguldījums ir jāveic cilvēkos.

Saeimas priekšsēdētājas biedre Šrilankas vēstniekam arī izteica līdzjūtību par Kolombo notikušajiem terora aktiem, kuros dzīvību zaudēja 259 cilvēki. 

Šrilankas vēstnieks Senadhīra Sudantha Ganegama Aračči pastāvīgi rezidē Zviedrijā.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157710670125827

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā