Ināra Mūrniece darbam Latvijā akreditē Dienvidkorejas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku

(16.02.2016.)
VideosGallery

Latvijas un Dienvidkorejas divpusējās attiecības raksturo pozitīva un konstruktīva attīstība. Abām valstīm ir liels potenciāls vēl ciešākai sadarbībai ekonomikas, izglītības un tūrisma jomās. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra otrdien, 16.februārī, Valsts prezidenta vārdā darbam Latvijā akreditējot Korejas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Gvanpjo Nam (Gwan-pyo Nam).

I.Mūrniece un G.Nam bija vienisprātis, ka labs pamats Latvijas un Dienvidkorejas sadarbības veicināšanai ir 2013.gadā Rīgā atvērtā Dienvidkorejas vēstniecība un 2015.gadā Seulā atvērtā Latvijas vēstniecība. Vēstnieks pauda gandarījumu, ka darbam Latvijas vēstniecībā akreditēts pieredzējušais vēstnieks Pēteris Vaivars. Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka Latvija augsti novērtētu Dienvidkorejas puses reciprocitāti, nozīmējot rezidējošo vēstnieku Latvijā.

Sarunā I.Mūrniece pauda gandarījumu, ka aizvadītajos gados Latvijas eksports uz Dienvidkoreju pieaudzis četras reizes. I.Mūrniece un G.Nam bija vienisprātis, ka svarīgs darba virziens ir Dienvidkorejas investīciju palielināšana mūsu valstī. Dienvidkoreja jau patlaban ir lielākais Āzijas investors Latvijā.

I.Mūrniece pateicās Dienvidkorejai par atbalstu Latvijai sarunās par iestāšanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi vērtēja plānoto Dienvidkorejas Sedžong institūta atklāšanu Rīgas Tehniskajā universitātē. Savukārt runājot par sadarbību izglītībā, I.Mūrniece apliecināja Latvijas augstskolu gatavību uzņemt vairāk studentu no Dienvidkorejas.
Tikšanās laikā pārrunājot starptautiskos jautājumus, Dienvidkorejas vēstnieks pateicās Latvijai par pausto nosodījumu Ziemeļkorejai saistībā ar veikto ballistiskās raķetes palaišanu.

G.Nam ir karjeras diplomāts, kurš darbu Dienvidkorejas Ārlietu ministrijā sāka 1981.gadā. Līdz šim viņš ieņēmis amatus ministrijā, kā arī strādājis savas valsts diplomātiskajās pārstāvniecībās Amerikas Savienotajās Valstīs, Japānā, Filipīnās, Vjetnamā, Ungārijā. Tāpat G.Nam bijis padomnieks savas valsts valdībā, tostarp Ministru prezidenta birojā, kā arī profesors augstskolā Seulā. Vēstnieks pastāvīgi rezidē Stokholmā.



Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157664551553212
Video: https://www.youtube.com/watch?v=n8kDo6ElIRI
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas



Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 17.jūnijā
15:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Belizas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Therese Rath
15:50  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Armēnijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Ara Margarian
16:35  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Botsvānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Juliana Angela Dube-Gobotswang