I.Lībiņa-Egnere ar Grieķijas vēstnieku pārrunā abu valstu attiecības

(21.01.2016.)
VideosGallery

Latvijas un Grieķijas attiecības raksturo tradicionāli veiksmīga sadarbība kultūrā un izglītībā, kā arī augošs savstarpējās tirdzniecības apjoms. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, ceturtdien, 21.janvārī, Saeimas namā tiekoties ar Grieķijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Georgiju Hadzimihelaki (George Chatzimichelakis).

Pārrunājot abu valstu ekonomisko sadarbību, Saeimas priekšsēdētajas biedre pauda gandarījumu par pieaugošo ekonomisko aktivitāti starp Latviju un Grieķiju un izteica cerību, ka abu valstu uzņēmēji atradīs arvien jaunas biznesa sadarbības iespējas. Vēstnieks augstu novērtēja sadarbības potenciālu, uzsverot, ka Grieķijas uzņēmēji ir atkopušies no ekonomikas satricinājumiem un patlaban aktīvi meklē jaunus noieta tirgus.

Vēstnieks uzsvēra, ka finansiālā situācija viņa valstī stabilizējas, un Grieķija daudz var mācīties no Latvijas, kura nesen veiksmīgi pārvarējusi ekonomisko krīzi. 

Kā vienu no aktualitātēm, kas ir abu valstu dienas kārtībā, I.Lībiņa-Egnere minēja migrācijas jautājumus. Latvija izprot izaicinājumus, ar kuriem sastopas Grieķija, lielā skaitā uzņemot Eiropā ierodošos patvēruma meklētājus. Latvija ir uzsākusi nepieciešamās procedūras, lai jau tuvākā mēneša laikā veiktu pirmo desmit patvēruma meklētāju pārvietošanu no Grieķijas uz Latviju, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre. Puses bija vienisprātis, ka migrācijas krīzi nevar pārvarēt, ceļot žogus uz Eiropas iekšējām robežām, bet ir nepieciešams visaptverošs un ilgtspējīgs risinājums migrācijas cēloņu izskaušanai. 

Grieķijas vēstniecība Rīgā tika atvērta 2005.gada janvārī. Georgijs Hadzimihelakis darbu kā Grieķijas vēstnieks Latvijā sāka 2012.gada 30.janvārī.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157663723022676
Video: https://www.youtube.com/watch?v=rLgggK3XJiw 
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 



Saeimas Preses dienests

Svētdien, 16.jūnijā