Cilvēktiesību komisija turpinās vērtēt mediju nozares vajadzības

(12.11.2014.)
Gallery

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija arī 12.Saeimas sasaukumā vērtēs mediju nozares pieprasījumus vidēja termiņa budžeta ietvaram un jaunajām politikas iniciatīvām. Par to trešdien, 12.novembrī, vienojās jaunievēlētās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti.

Tāpat komisijas deputāti vērtēs sabiedriskā pasūtījuma vajadzības gan sabiedriskajos, gan komerciālajos medijos 2015.-2017. gadam, tostarp uzklausīs ziņojumu par radio Pieci.lv finansējuma izmantošanas lietderīgumu.

Komisijas dienaskārtībā būs arī jautājums par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) bāzes finansējuma palielināšanu tās administratīvās kapacitātes stiprināšanai.

Arī turpmāk komisijas redzeslokā būs jautājums par denacionalizēto namu īpašnieku rīcību, nelikumīgi izliekot no dzīvokļiem īrniekus. Iepriekšējā parlamenta sasaukuma komisijas deputāti lūdza izveidot Iekšlietu ministrijā darba grupu Civilprocesa likuma grozījumu izstrādei. Deputāti vienojās drīzumā uz komisijas sēdi aicināt ministrijas pārstāvjus sniegt ziņojumu ar darba grupā paveikto iedzīvotāju cilvēktiesību un mājokļa neaizskaramības principa nodrošināšanai.

Lai lemtu par Saeimā pirmajā lasījumā apstiprinātajiem grozījumiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, nākamajā komisijas sēdē deputāti aicinās piedalīties NEPLP un citus mediju nozares pārstāvjus un ekspertus. Grozījumi paredz nodrošināt iespēju mājsaimniecībām, kuras izmanto televīzijas programmu retranslācijas pakalpojumus, saņemt tā saucamajā minimālajā pakalpojumu grozā jeb pamatpakā vēl četras televīzijas programmas.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli, ja iepriekšējā Saeima savu pilnvaru laikā nav pabeigusi likumprojekta izskatīšanu, bet tas izskatīts vienā vai divos lasījumos, nākamā Saeima pēc Valsts prezidenta, Ministru kabineta, Saeimas komisijas vai ne mazāk kā piecu deputātu priekšlikuma savā pirmajā sesijā lemj, vai likumprojekta izskatīšana ir turpināma. Ja Saeima nolemj turpināt šāda likumprojekta izskatīšanu, tas tiek uzskatīts par pieņemtu pirmajā lasījumā.

 

Foto no komisijas sēdes: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157646927889263
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesības

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 1.jūnijā