Saeimas apmeklētāji Atvērto durvju dienā papildina zināšanas par Eiropas Savienību

(26.09.2014.)
VideosGallery

Saeimas nama apmeklētājiem Atvērto durvju dienā piektdien, 26.septembrī, bija iespēja papildināt savas zināšanas par Eiropas Savienību (ES). Īpašā Latvijas prezidentūrai ES Padomē veltītā ekspozīcijā varēja aplūkot infografikas, videosižetus un citus informatīvos materiālus par prezidentūras parlamentāro dimensiju. Kā ierasts, interesentiem bija iespēja arī aplūkot Saeimas namu, iepazīt tā arhitektūru un vēsturi un gūt ieskatu deputātu ikdienas darbā. Kopumā Saeimā viesojās teju 1700 apmeklētāju, galvenokārt skolēni.

Saeimas Sarkanajā zālē bija ierīkota improvizēta fotostudija, kurā ikviens bija aicināts nofotografēties lēcienā, tā sperot simbolisku soli tuvāk Latvijas prezidentūrai, līdz kurai atlikušas 97 dienas. Fotogrāfijas būs pieejamas īpaši prezidentūrai izveidotajā parlamenta flickr kontā www.flickr.com/parleu2015

Apmeklētāji aktīvi izmantoja arī iespēju bez maksas uz jebkuru vietu Latvijā nosūtīt īpašu prezidentūrai veltītu pastkarti. 

Īpašā izstādē apmeklētāji varēja aplūkot arī dāvanas, ko Saeimai dāvinājušas citu ES dalībvalstu amatpersonas.

Atvērto durvju dienas apmeklētāji ar Nodarbinātības valsts aģentūras ekspertu palīdzību uzzināja par ES Jauniešu garantijas iniciatīvu, kas palīdz jauniešiem iegūt pirmo darba vietu.

Tāpat Atvērto durvju dienā parlamenta viesiem bija iespēja aplūkot Jūrmalas mākslinieku gleznu izstādi „Vasaras performances”. 

Kā katru gadu, arī šogad Saeimas Atvērto durvju dienā varēja apskatīt Sēžu zāli, kurā deputāti sanāk uz parlamenta sēdēm, un Sarkano zāli, kurā notiek Saeimas Prezidija sēdes, komisiju sēdes, konferences un citi pasākumi. Tāpat varēja aplūkot Dāvanu zālē izvietotās ārvalstu delegāciju dāvanas Latvijas parlamentam. Apmeklētāji apskatīja arī reprezentācijas telpas, kurās tiek uzņemti ārvalstu prezidenti, parlamentu vadītāji, vēstnieki un citas augstas amatpersonas.

Ikdienā parlamenta ekskursiju laikā šīs zāles apmeklētājiem nav pieejamas.

Atvērto durvju dienas fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157647631545379/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=ymbCfTpc0Mw&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesības 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 17.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde
13:00  Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa tikšanās ar Lietuvas Republikas aizsardzības ministru Laurynas Kasčiūnas