Saeimas priekšsēdētāja tiekas ar Japānas-Latvijas skautu apmaiņas programmas dalībniekiem

(06.08.2014.)
Gallery

Latvijas un Japānas sadarbībai ir sava vēsture un dziļi iesakņojušās tradīcijas, ko apliecina gan vēsturiskā Viņa Majestātes Japānas imperatora un imperatores valsts vizīte Latvijā 2007. gadā, gan Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas un ārlietu ministra Edgara Rinkēviča vizīte Japānā pirms diviem gadiem.

Tomēr divpusējo attiecību veidošanai ir svarīgas ne tikai oficiālas politiskās un ekonomiskās vizītes, bet liela nozīme ir kultūras un izglītības sakariem. Tieši jauniešu apmaiņa ir nozīmīgs stūrakmens divpusējo attiecību veicināšanā. To atzina Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, otrdien, 6. augustā tiekoties ar Japānas-Latvijas skautu apmaiņas programmas dalībniekiem.

Japānas un Latvijas skautu apmaiņas programma ir sākusies pirms septiņiem gadiem un tās pamatā ir sena Japānas skauta Jasuhiko Kavašimas (Yasuhiko Kawashima) draudzība ar Latvijas skautu kādreizējo vadītāju Belizāru Radziņu.

Skautu apmaiņas programmas ietvaros otru valsti katru gadu apmeklē 3 līdz 4 skauti. Vienu gadu Latvijas skauti dodas uz Japānu, nākamajā gadā Japānas skauti apmeklē Latviju. Japānas skautu patrons ir Japānas kroņprincis, ar kuru savu viesošanos laikā Japānā ir tikušies arī Latvijas skauti.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 17.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde
13:00  Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa tikšanās ar Lietuvas Republikas aizsardzības ministru Laurynas Kasčiūnas