Saeimas priekšsēdētāja pasniedz Prezidija atzinības rakstu Latvijas vēstniecei Gruzijā

(26.06.2014.)
Gallery

Lai pateiktos par ieguldījumu Latvijas un Gruzijas attiecību stiprināšanā, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien, 26.jūnijā, pasniedza Prezidija atzinības rakstu Latvijas vēstniecei Gruzijā Elitai Gavelei.

Saeimas priekšsēdētāja vēstniecei pateicās par profesionālu, godprātīgu un personīgu attieksmi, kā arī ieguldīto darbu starpvalstu attiecību, tostarp parlamentāro sakaru stiprināšanā, gatavojot un nodrošinot amatpersonu oficiālās vizītes Gruzijā.

E.Gavele kopš 2011.gada ir Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Gruzijā, savukārt kā nerezidējošā vēstniece pārstāv mūsu valsti Armēnijā kopš 2013.gada oktobra. Vēstniece ir karjeras diplomāte kopš 1994.gada, strādājusi Latvijas vēstniecībā Lietuvā, Krievijā, kā arī Ārlietu ministrijā.

Tāpat E.Gavele piedalījusies dažādu augsta līmeņa kultūras pasākumu organizēšanā, tostarp 2011.gadā vadījusi Latvijas prezidentūras 2015.gadā Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas izstrādes darba grupu. Vēstniece saņēmusi vairākus Ministru kabineta un Ārlietu ministrijas atzinības rakstus.

Latviju un Gruziju vieno draudzīgas un konstruktīvas attiecības, ko apliecina intensīvs politiskais dialogs un aktīvie kontakti starp abu valstu iedzīvotājiem. Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Gruziju tika nodibinātas 1993.gada 11.martā. Saeimas priekšsēdētāja S.Āboltiņa šogad no 1.marta līdz 2.aprīlim uzturējās oficiālā vizītē Gruzijā.

Fotogrāfijas no atzinības raksta pasniegšanas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157645376230155/
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 17.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde