Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja ar LU politikas zinātnes studentiem diskutē par ES jautājumiem

(11.03.2014.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica otrdien, 11.martā, piedalījās Latvijas Universitātes politikas zinātnes studentu organizētajā seminārā par Latvijas parlamenta Eiropas lietu komisijas darbu. Tajā Z.Kalniņa-Lukaševica informēja jauniešus par komisijas ikdienas darbu un diskutēja par Eiropas Savienības (ES) jautājumiem.

„Ar studentiem daudz runājām par situāciju Ukrainā un Eiropas Savienības reakciju uz notiekošo,” diskusijas gaitu atklāj Z.Kalniņa-Lukaševica. Tāpat politoloģijas studenti izrādīja interesi par mūsu parlamenta Eiropas lietu komisijas darbu, reaģējot uz notikumu attīstību Ukrainā, norāda komisijas priekšsēdētāja.

Seminārs notika politikas zinātnes studiju kursa „ES publiskā komunikācija: teorija un prakse” ietvaros, līdz ar to plaša saruna izvērtās arī par sadarbību ar sabiedrību un nevalstisko organizāciju iesaisti ES līmeņa lēmumu pieņemšanas procesā.

Z.Kalniņa-Lukaševica arī akcentē, ka šī gada 1.maijā apritēs desmit gadi kopš Latvija kļuva par pilntiesīgu ES dalībvalsti, tāpēc tieši šogad plānots aktīvi tikties ar skolēniem un studentiem, lai stāstītu par ES, tās institūcijām, kā arī skaidrotu Latvijas iespējas un izaicinājumus ES.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā