Cilvēktiesību komisiju vadīs Ingrīda Circene

(08.11.2010.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti pirmdien, 8.novembrī, par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Ingrīdu Circeni (Vienotība).

Par I.Circenes kandidatūru šajā amatā balsoja visi klātesošie deputāti.

I.Circene 10.Saeimā ievēlēta Kurzemes vēlēšanu apgabalā. Viņa strādājusi arī iepriekšējos divos Saeimas sasaukumos I.Circene jau 8.Saeimas un 9.Saeimas laikā vadījusi Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju. 9.Saeimā viņa darbojusies Saimnieciskajā komisijā, Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijā, Sabiedrības veselības apakškomisijā, vairākās deputātu grupās sadarbībai ar citu valstu parlamentiem, kā arī bijusi pastāvīgā pārstāve Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijā.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru tika ievēlēts Boriss Cilevičs (SC), savukārt par sekretāru - Augusts Brigmanis (ZZS). Komisijā tāpat strādās Dzintra Hirša (Vienotība), Aleksejs Holostovs (SC), Vladimirs Nikonovs (SC), Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), Dace Reinika (ZZS) un Ansis Saliņš (Vienotība).

Komisijas darbības joma ir ne tikai cilvēktiesību situācija valstī, sabiedrības integrācijas procesi, sabiedrisko mediju aktualitātes un reliģisko organizāciju darbība, bet arī dzimumu līdztiesības veicināšana, cilvēktirdzniecības apkarošana un vardarbības novēršanas izglītības iestādēs. Komisija izskata cilvēktiesību un sabiedrisko lietu jomas likumprojektus, kā arī veic parlamentāro kontroli pār nozares iestāžu darbu. Komisijas darbā aktīvi piedalās ministriju un citu valsts iestāžu amatpersonas, pašvaldību darbinieki un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā