Latvijas Republikas 9.Saeimas

rudens sesijas piecpadsmitā sēde

2007.gada 15.novembrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

 

Sēdes darba kārtība
Satura rādītājs
Balsojumi


Sēdes vadītājs. Labrīt, kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Sāksim Saeimas 2007.gada 15.novembra sēdi.

Pirms skatām šodienas sēdes darba kārtībā iekļautos jautājumus, ir izskatāmi priekšlikumi par tās grozīšanu.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūdz sēdes darba kārtībā kā pirmo jautājumu iekļaut Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas paziņojumu par Dagnijas Staķes 9.Saeimas deputātes mandāta atjaunošanu. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Tautsaimniecības komisija lūdz sēdes darba kārtībā iekļaut likumprojektu „Grozījums likumā „Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem”” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Publisko izdevumu un revīzijas komisija lūdz sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu „Par Valsts kontroles 2007.gada finanšu pārskata revidentu”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas deputāti Jaundžeikars, Pētersone, Brigmanis, Kučinskis, Bērziņš, Aizbalts un Dukšinskis lūdz sēdes darba kārtībā iekļaut Saeimas Prezidija ziņojumu par likumprojektu „Grozījums Ceļu satiksmes likumā”. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: „Ir!”) Deputātiem ir iebildumi. Tādā gadījumā mums ir jābalso par Saeimas Prezidija ziņojuma iekļaušanu Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā. (No zāles: „Balsojam!”) Lūdzu zvanu! Balsosim par to, vai Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā tiks iekļauts Saeimas Prezidija ziņojums par likumprojektu „Grozījums Ceļu satiksmes likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 52, pret - 22, atturas - 2. Darba kārtība ir grozīta.

Sākam izskatīt darba kārtību.

Darba kārtības pirmais punkts - paziņojums par Dagnijas Staķes 9.Saeimas deputāta mandātes atjaunošanu.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā - deputāts Māris Ārbergs.

M.Ārbergs (Tautas partijas frakcija).

Godātais Prezidij! Godātie kolēģi! Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 5.panta otrajā un trešajā daļā noteikto kārtību ziņo, ka, pamatojoties uz Dagnijas Staķes 2007.gada 7.novembra iesniegumu par deputātes mandāta atjaunošanu, kuru viņa bija nolikusi uz ministra amata pildīšanas laiku, viņai tiek atjaunotas deputātes pilnvaras. Deputātes pienākumus beidz pildīt Ligita Silaraupa, kura iestājās Saeimā no Zaļo un Zemnieku savienības Zemgales vēlēšanu apgabala saraksta uz laiku, kamēr no šā saraksta ievēlētais deputāts pilda ministra pienākumus.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Es vēlētos izmantot iespēju un pateikt paldies Ligitai Silaraupai par darbu.

Šajā brīdī mums acīmredzot būs jāpiesaka tehniska pauze, lai varētu pārinstalēt balsošanas iekārtu. Taču pirms pārtraukuma tiek dots vārds deputātei Annai Seilei.

A.Seile (TB/LNNK frakcija).

Godātais Saeimas priekšsēdētāj! Godātie deputāti! Godātā Ligita Silaraupa! Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā mēs vēlamies izteikt tev lielu pateicību par līdzšinējo darbu, par lielo godaprātu, par atbildību, veicot deputātes pienākumus. (Aplausi.)

Sēdes vadītājs. Pārtraukums četrpadsmit minūtes. Tiekamies pulksten 9.20.

(Pārtraukums.)

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs. Cienījamie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Turpināsim Saeimas 15.novembra sēdi.

Pirms turpinām izskatīt darba kārtību, lūdzu, izņemiet no balsošanas iekārtas un ievietojiet tajā atpakaļ balsošanas kartes, lai iekārta jūs atkal atpazīst!

Sākam izskatīt darba kārtības pirmo sadaļu - Saeimas Prezidija ziņojumus par iesniegtajiem likumprojektiem.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Gaisa transporta nolīgumu starp Eiropas Kopienu un tās dalībvalstīm, no vienas puses, un Amerikas Savienotajām Valstīm, no otras puses” nodot Ārlietu komisijai un Tautsaimniecības komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums likumā „Par sociālo drošību”” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi likumā „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā” nodot Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Latvijas Republikas valdības un Igaunijas Republikas valdības līgumu par bijušajā PSRS uzkrāto apdrošināšanas periodu ieskaitīšanu” nodot Ārlietu komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu iesniegto likumprojektu „Grozījums Ceļu satiksmes likumā” nodot Tautsaimniecības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Jā!

Debatēs pieteicies runāt deputāts Dzintars Zaķis.

Dz.Zaķis (frakcija „Jaunais laiks”).

Kolēģi! Es aicinu neatbalstīt likumprojekta nodošanu komisijai un paskaidrošu, kādi ir šie iemesli.

Tātad - ar ko šobrīd nodarbojas Valsts kontrole? Ja es pareizi saprotu, pēta tieši šo darījumu, tas ir, abu divu uz robežas esošo stāvlaukumu izbūvi. Jūs taču noteikti atceraties budžeta paketē iekļauto Autoceļu likumu. Jau bija mēģinājums tur ieviest šādu normu, kādu šobrīd ierosina izdarīt Ceļu satiksmes likumā, proti, normu, ka visiem šoferiem, visiem kravas auto, kas brauc uz robežu, ir obligāti jāapstājas tajā stāvlaukumā un obligāti jāmaksā par to, ka viņi tur iebrauc. Šīs normas jau Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā tika izrevidētas ārā. Vakar tika mēģināts ar Tautsaimniecības komisijas palīdzību šīs normas ielikt šajā likumā, bet Tautsaimniecības komisija neatbalstīja. Tā kā neizdevās atbalstīt šo ierosinājumu Tautsaimniecības komisijā, tagad to iesniedz septiņi deputāti. Būtībā ļoti diskutabls ir šis jautājums. Ja es pareizi saprotu, arī Saeimas Juridiskais birojs savā atzinumā ir šādu ideju noraidījis. Un daudzas izmaiņas ir bijušas jau tad, kad budžeta paketes ietvaros tika skatīts šis likumprojekts.

Tāpēc es aicinu neatbalstīt. Un, ja nu šāds likumprojekts tiešām ir vajadzīgs, lai tad Ministru kabinets… lai vispirms ministrija un pēc tam Ministru kabinets to jautājumu skata, izpēta un lai sūta savu priekšlikumu uz Saeimu likumā paredzētajā kārtībā! Ar septiņu deputātu iesniegtu likumprojektu, kas paredz obligātu visu kravas mašīnu stāvēšanu pierobežas stāvlaukumos, manuprāt, tas jautājums nav atrisināms. Es domāju, ka Saeima nevar un nedrīkst piekrist šādam ierosinājumam un ka tas ir tikai un vienīgi Ministru kabineta kompetencē esošs jautājums.

Tā ka es aicinu neatbalstīt.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens var runāt „par”, viens - „pret”. Deputāts Zaķis runāja „pret”.

Deputāts Vitālijs Aizbalts ir pieteicies runāt „par”.

V.Aizbalts (LPP/LC frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Cienījamie kolēģi! Mēs visi esam dzirdējuši par mašīnu rindām uz Latvijas un Krievijas robežas. Papētot to mašīnu numurus, kuras tur stāv, varam secināt, ka 80 līdz 90 procentu to pārvadātāju nav no Latvijas, tie ir tranzītpārvadātāji.

Cienījamie kolēģi! Mums jāsāk risināt problēmas, kas saistītas ar šīm rindām! Tāpēc Satiksmes ministrija bija šos grozījumus iesniegusi Ministru kabinetā un Ministru kabinets bija pieņēmis lēmumu grozīt likumu „Par autoceļiem”, tajā paredzot divas jaunas normas: pirmā norma noteic kārtību, kādā jānotiek iebraukšanai šajos stāvlaukumos un izbraukšanai no tiem un rindas organizēšanai, otrā norma noteic kārtību, kādā iekasējama maksa par rindas organizēšanu. Šis likumprojekts tika Saeimā iesniegts kā kopējās to likumprojektu paketes sastāvdaļa, kuri saistīti ar valsts budžetu nākamajam, 2008.gadam. Diskusijās ar Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju un Saeimas Juridisko komisiju šīs problēmas tika sadalītas divās daļās, proti, tā daļa, kas saistīta ar budžetu - maksas iekasēšanas kārtības noteikšana - tika iekļauta likumprojektā „Grozījumi likumā „Par autoceļiem”” un pieņemta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, un pagājušo ceturtdien Saeima nobalsoja par tā likumprojekta pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Savukārt tā problēma, kas saistīta ar rindas organizēšanu un iebraukšanu un izbraukšanu no šiem stāvlaukumiem, ir iekļauta likumprojektā „Grozījums Ceļu satiksmes likumā”, ko mēs šodien piedāvājam Saeimai. Tas ir septiņu deputātu, dažādu frakciju deputātu, piedāvāts likumprojekts.

Cienījamie kolēģi, sāksim beidzot šīs problēmas risināt reāli, nevis par tām tikai runāsim! Tāpēc es atbalstu šā likumprojekta nodošanu Tautsaimniecības komisijai.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par deputātu Jaundžeikara, Pētersones, Brigmaņa, Kučinska, Bērziņa, Aizbalta un Dukšinska iesniegtā likumprojekta „Grozījums Ceļu satiksmes likumā” nodošanu Tautsaimniecības komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 47, pret - 33, atturas - nav. Likumprojekts nodots Tautsaimniecības komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija.

Sākam izskatīt šodienas sēdes darba kārtības otro sadaļu - „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Lēmuma projekts „Par Ainara Feldmaņa iecelšanu par Kuldīgas rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Labrīt, godātie kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija izskatīja tieslietu ministra ieteikumu: „Iecelt Ainaru Feldmani par Kuldīgas rajona tiesas tiesnesi, vienlaikus atbrīvojot viņu no Saldus rajona tiesas tiesneša amata.” Juridiskā komisija uzklausīja tiesnesi un tos argumentus, kāpēc no Saldus jāpāriet darbā uz Kuldīgu. Juridiskā komisija aizklātā balsojumā vienprātīgi atbalstīja šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Ainara Feldmaņa iecelšanu par Kuldīgas rajona tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts - lēmuma projekts „Par Ivetas Risbergas iecelšanu par Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Tieslietu ministra ieteikumu iecelt Ivetu Risbergu Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesneša amatā Juridiskā komisija aizklātā balsojumā vienprātīgi atbalstīja.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Ivetas Risbergas iecelšanu par Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Sākam izskatīt nākamo darba kārtības sadaļu - „Likumprojektu izskatīšana”.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā””. Otrais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Jānis Lagzdiņš.

J.Lagzdiņš (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi deputāti! Atbildīgā komisija, gatavojot minēto likumprojektu otrajam, galīgajam, lasījumam, izvērtēja divus priekšlikumus.

1. - atbildīgās komisijas priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. Arī 2. - atbildīgās komisijas priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. Komisijas vārdā aicinu pieņemt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības protokolu par Karmelavas apvienotā kontroles un ziņošanas centra un tā personāla statusu”. Otrais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Jānis Eglītis.

J.Eglītis (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi! Likumprojekta reģistrācijas numurs ir 392/Lp9. Otrajam lasījumam nav saņemts neviens priekšlikums. Aicinu balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības protokolu par Karmelavas apvienotā kontroles un ziņošanas centra un tā personāla statusu” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Par Eiropas konvenciju par kaujamo dzīvnieku aizsardzību”. Otrais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Jānis Eglītis.

J.Eglītis (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.389/Lp9. Otrajam lasījumam nav saņemts neviens priekšlikums. Aicinu balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Par Eiropas konvenciju par kaujamo dzīvnieku aizsardzību” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības vienošanos par Baltijas gaisa telpas novērošanas tīkla un kontroles sistēmas attīstību”. Otrais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Jānis Eglītis.

J.Eglītis (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.393/Lp9. Otrajam lasījumam nav saņemti priekšlikumi. Aicinu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības vienošanos par Baltijas gaisa telpas novērošanas tīkla un kontroles sistēmas attīstību” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku darbības likumā”. Trešais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Priekšsēdētāja kungs! Dāmas un kungi! Strādāsim ar dokumentu, kura numurs ir 1596.

Atbildīgā komisija ir sagatavojusi trešajam lasījumam likumprojektu „Grozījumi Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku darbības likumā”. Par likumprojektu ir saņemti 23 priekšlikumi.

1. - deputāta Leiškalna priekšlikums. Atbildīgā komisija to nav atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst pret komisijas viedokli.

K.Leiškalns. Paldies.

2. - analogs deputāta Imanta Kalniņa priekšlikums. Arī to atbildīgā komisija nav atbalstījusi. (No zāles dep. I.Kalniņš: „Balsojam!”)

Sēdes vadītājs. Deputāti pieprasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 2. - deputāta Imanta Kalniņa priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 10, pret - 49, atturas - 22. Priekšlikums nav atbalstīts.

K.Leiškalns. 3. - deputāta Leiškalna priekšlikums. Atbildīgā komisija nav atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst pret komisijas viedokli.

K.Leiškalns. Atbildīgā komisija piedāvā 4.priekšlikumu, kas ir par likumprojekta 1.pantu. Aicinu jūs to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Atbildīgā komisija piedāvā arī 5.priekšlikumu un aicina deputātus to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. 6. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbildīgā komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Atbildīgā komisija aicina atbalstīt 7. - atbildīgās komisijas priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. 8.priekšlikums nav atbalstīts. To iesniedzis deputāts Leiškalns.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst pret komisijas viedokli.

K.Leiškalns. Un 9.priekšlikums ir analogs iepriekšējam. Nav atbalstīts. Iesniedzis deputāts Imants Kalniņš. (No zāles dep. I.Kalniņš: „Balsojam!”)

Sēdes vadītājs. Deputāti pieprasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 9. - deputāta Imanta Kalniņa priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 8, pret - 32, atturas - 39. Priekšlikums nav atbalstīts.

K.Leiškalns. 10.priekšlikums, kas ir no Juridiskā biroja, ir guvis atbildīgās komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Arī 11. - Juridiskā biroja priekšlikums - ir atbalstīts atbildīgajā komisijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Arī 12. - Juridiskā biroja priekšlikums - ir atbalstīts atbildīgajā komisijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Arī 13. - Juridiskā biroja priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Nav atbalstīts 14. - deputāta Leiškalna priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst pret komisijas viedokli.

K.Leiškalns. 15. - ir Juridiskā biroja priekšlikums. Tas guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Arī 16. - Juridiskā biroja priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Atbildīgā komisija aicina atbalstīt arī 17.priekšlikumu - 25.panta papildinājumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Atbildīgā komisija aicina atbalstīt arī 18. - pašas atbildīgās komisijas izstrādātu priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Arī 19.priekšlikums ir atbildīgās komisijas priekšlikums, kuru es aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Un arī 20.priekšlikums ir strādīgās atbildīgās komisijas priekšlikums, kuru es aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Arī 21.priekšlikums ir atbildīgās komisijas - Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas - priekšlikums. Aicinu deputātus atbalstīt to.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Atbildīgā komisija piedāvā arī 22.priekšlikumu. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Atbildīgā komisija aicina atbalstīt arī 23. - pašas atbildīgās komisijas priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Aicinu atbalstīt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku darbības likumā” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret - nav, atturas - 1. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Valsts statistikas likumā”. Trešais lasījums.

Tautsaimniecības komisijas vārdā - deputāts Uldis Grava.

U.I.Grava (frakcija „Jaunais laiks”).

Skatīsim dokumentu Nr.1616. Likumprojekta trešajam, pēdējam, lasījumam ir iesniegti četri priekšlikumi. Tautsaimniecības komisija visus tos ir vienbalsīgi atbalstījusi.

1.priekšlikums ir no Juridiskā biroja. Precizējums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

U.I.Grava. 2.priekšlikums. Ekonomikas ministra vietā to iesniedzis Ministru prezidents Kalvītis. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

U.I.Grava. 3. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

U.I.Grava. Un 4.priekšlikums, pēdējais priekšlikums, ir par pārejas noteikumiem, par termiņiem. Komisija vienbalsīgi atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

U.I.Grava. Komisija aicina atbalstīt likumprojektu kopumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par Apvienoto Nāciju Organizācijas Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām Kioto protokolu””. Trešais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Jānis Eglītis.

J.Eglītis (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.415/Lp9. Trešajam, galīgajam, lasījumam priekšlikumi nav saņemti. Aicinu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu galīgajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par Apvienoto Nāciju Organizācijas Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām Kioto protokolu”” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Ģenētiski modificēto organismu aprites likums”. Trešais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāte Ilma Čepāne.

I.Čepāne (frakcija „Jaunais laiks”).

Godātais priekšsēdētāja kungs! Godātie kolēģi! Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija saistībā ar šo visai sabiedrībai nozīmīgo likumprojektu ir saņēmusi trīsdesmit priekšlikumus.

1. - Vides ministrijas parlamentārā sekretāra Jirgena kunga priekšlikums. Tas ir precizēts un atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 2. - arī atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 3. - Vides ministrijas parlamentārā sekretāra Jirgena kunga priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 4.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Un 4.priekšlikums savukārt atbalstīts. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 4. - atbildīgās komisijas priekšlikums, kas nostiprina sabiedrības līdzdalības tiesības, - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 5. - Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāra Auguļa priekšlikums, kas arī vērsts uz sabiedrības iesaistīšanu šajā procesā, - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 6. - Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāra Auguļa priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 7. - Vides ministrijas parlamentārā sekretāra Jirgena kunga priekšlikums. Tas ir daļēji atbalstīts, iekļauts 8.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. Atbalstīts ir 8.priekšlikums, kas paredz, ka Ministru kabinets atsevišķos gadījumos var noteikt šos likumā paredzētos ierobežojumus. Priekšlikums, kā jau teicu, ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 9. - Vides ministrijas parlamentārā sekretāra Jirgena priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 10. - Jirgena kunga priekšlikums - daļēji atbalstīts, iekļauts 11.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst pret atbildīgās komisijas viedokli.

I.Čepāne. 11. - atbildīgās komisijas priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 12. - Jirgena kunga priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 13. - Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāra Auguļa kunga priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 14. - Auguļa kunga priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 15. - Vides ministrijas parlamentārā sekretāra Jirgena kunga priekšlikums - daļēji atbalstīts, iekļauts 16.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 16. - atbildīgās komisijas priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 17. - Vides ministrijas parlamentārā sekretāra Jirgena kunga priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 18. - Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāra Auguļa kunga priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 19. - Auguļa kunga priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 20. - Jirgena kunga priekšlikums - daļēji atbalstīts, iekļauts 21.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 21.priekšlikumu ir iesniegusi atbildīgā komisija. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 22. - Vides ministrijas parlamentārā sekretāra Jirgena kunga priekšlikums - ir daļēji atbalstīts un iekļauts 23.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 23. - atbildīgās komisijas priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 24. - Vides ministrijas parlamentārā sekretāra Jirgena priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 25. - Jirgena kunga priekšlikums, kas ir līdzīgs, - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. Tieši tāds pats ir 26.priekšlikums, kas arī ir atbalstīts. Ir precizēti šeit atsevišķi termiņi.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 27. - Jirgena kunga priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. 28. - priekšlikums, kas saistīts ar juridisko atbildību par kaitējumu. To ir iesniedzis Vides ministrijas parlamentārais sekretārs Jirgena kungs, un tas ir daļēji atbalstīts, iekļauts 29.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. Un 29.priekšlikums ir atbildīgās komisijas redakcija pantam par atbildību. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Čepāne. Un 30.priekšlikums, pēdējais, arī ir komisijas atbalstīts.

Es aicinu balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Ģenētiski modificēto organismu aprites likums” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret - nav, atturas - 2. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Imigrācijas likumā”. Otrais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Kolēģi! Likumprojekta otrajam lasījumam ir saņemti deviņi priekšlikumi.

1. - Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Turlā priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 2. - Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Turlā kunga priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 3. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 4. - Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Turlā kunga priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 5. - Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Turlā kunga priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 6. - Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Turlā kunga priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 7. - Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Turlā kunga priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 8. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 9. - Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Turlā kunga priekšlikums. Tas ir daļēji atbalstīts 8.priekšlikuma redakcijā.

Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Imigrācijas likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Dalbiņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 27.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst. Paldies.

Likumprojekts „Grozījums Autopārvadājumu likumā”. Pirmais lasījums.

Tautsaimniecības komisijas vārdā - deputāts Vitālijs Aizbalts.

V.Aizbalts (LPP/LC frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.1599.

Tā kā ir pieņemtas izmaiņas likumā „Par individuālo (ģimenes) uzņēmumu, zemnieka vai zvejnieka saimniecību un individuālo darbu”, ir nepieciešamas izmaiņas arī Autopārvadājumu likumā. Šīs izmaiņas sagatavojusi Satiksmes ministrija, Ministru kabinets tās ir iesniedzis.

Tautsaimniecības komisija ir likumprojektu izskatījusi un atbalstījusi, un es lūdzu kolēģus to atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums Autopārvadājumu likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

V.Aizbalts. Paldies, kolēģi, par atbalstu.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam - šā gada 22.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par amatniecību””. Pirmais lasījums.

Tautsaimniecības komisijas vārdā - deputāts Vitālijs Aizbalts.

V.Aizbalts (LPP/LC frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Cienījamie kolēģi! Izskatīsim dokumentu Nr.1600.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par amatniecību”” ir sagatavots, pamatojoties uz izmaiņām citos likumos (tāpat, kā tas bija ar nupat izskatīto likumprojektu „Grozījums Autopārvadājumu likumā”). Sakarā ar to, ka šis likums ir pieņemts 1993.gada 2.februārī, vairākas tā normas jau neatbilst šābrīža tiesiskajam regulējumam. Tāpēc Tautsaimniecības komisija ir izskatījusi un atbalstījusi šos grozījumus un lūdz Saeimu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par amatniecību”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

V.Aizbalts. Paldies, kolēģi, par vienbalsīgo atbalstu. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam - šā gada 22.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts - „Grozījumi Ciltsdarba likumā”. Pirmais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Dzintars Jaundžeikars.

Dz.Jaundžeikars (LPP/LC frakcija).

Cienījamais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija savā šā gada 6.novembra sēdē izskatīja likumprojektu „Grozījumi Ciltsdarba likumā” un pieņēma lēmumu - atbalstīt minēto likumprojektu izskatīšanai Saeimas sēdē pirmajā lasījumā. Lūdzu atbalstīt komisijas lēmumu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Ciltsdarba likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

Dz.Jaundžeikars. Paldies. Un priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 22.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījums Pārtikas aprites uzraudzības likumā”. Pirmais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Dzintars Jaundžeikars.

Dz.Jaundžeikars (LPP/LC frakcija).

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija savā šā gada 6.novembra sēdē izskatīja likumprojektu „Grozījums Pārtikas aprites uzraudzības likumā”. Komisija pieņēma lēmumu atbalstīt šo likumprojektu izskatīšanai pirmajā lasījumā Saeimas sēdē.

Lūdzu atbalstīt!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums Pārtikas aprites uzraudzības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

Dz.Jaundžeikars. Paldies. Un priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 22.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Dz.Jaundžeikars. Paldies.

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā”. Otrais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Priekšsēdētāja kungs! Kolēģi! Komisija likumprojekta otrajam lasījumam saņēma sešus priekšlikumus.

1. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikumu - komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 2. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikumu - komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 3.- Saeimas Juridiskā biroja priekšlikumu - komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 4. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikumu - komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 5. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikumu - komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 6. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikumu - komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Komisijas vārdā es aicinu pieņemt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Dalbiņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam - 27.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Un vēl viens likumprojekts - „Grozījumi Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā”. Otrais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Kopumā par šo likumprojektu saņemti astoņi priekšlikumi.

1. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikumu - komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. Godātie kolēģi! 2., 3. un 4.priekšlikumu lūdzu skatīt dokumentā Nr.1604A.

2. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to daļēji atbalstījusi savā priekšlikumā - 3.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst pret komisijas viedokli.

J.Dalbiņš. 4. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikumu - komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. Tālāk. Turpmākos priekšlikumus, kolēģi, lūdzu skatīt dokumentā Nr.1604.

5.priekšlikums. Iesniedzis Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Turlā kungs. Komisija priekšlikumu atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 6. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 7. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 8. - Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Turlā kunga priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Komisijas vārdā aicinu pieņemt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Dalbiņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 27.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā”. Otrais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Saeimas priekšsēdētāja kungs! Kolēģi! Likumprojekta „Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā” otrajam lasījumam priekšlikumi netika iesniegti. Komisija lūdz atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Dalbiņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam - 21.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījums Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā”. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījums Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā” (reģistrācijas numurs 496/Lp9). Juridiskā komisija izskatīja minēto likumprojektu pirms pirmā lasījuma un to atbalstīja. Lūdzu Saeimu atbalstīt minēto likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

V.Stepaņenko. 28.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Komerclikumā”. Pirmais lasījums.

Tautsaimniecības komisijas vārdā - deputāts Dzintars Zaķis.

Dz.Zaķis (frakcija „Jaunais laiks”).

Godājamie kolēģi! Tautsaimniecības komisija izskatīja un atbalstīja pirmajā lasījumā likumprojektu „Grozījumi Komerclikumā”. Likumprojekta mērķis ir papildināt Latvijas tiesību sistēmu ar komercdarījumus regulējošām tiesību normām. Tiktu definēts, kas tad ir komerciālais pirkuma līgums, glabājuma līgums, komisijas līgums, ekspedīcijas līgums, līzinga līgums, faktoringa līgums, franšīzes līgums… un ir vēl vienpadsmit punkti par ļoti svarīgām lietām. Tie tiešām ir apjomīgi grozījumi.

Komisija atbalsta likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Komerclikumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret - 1, atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

Dz.Zaķis. Sakarā ar to, ka liels darba apjoms vēl ir darāms, priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 14.decembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Pirms skatām nākamo darba kārtības punktu, daru zināmu, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis priekšlikumus par šodienas sēdes darba kārtības grozīšanu, papildināšanu.

Ir saņemts desmit deputātu parakstīts iesniegums. Tiek lūgts iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par Dagnijas Staķes ievēlēšanu Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Tiek lūgts iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā arī lēmuma projektu „Par Dagnijas Staķes ievēlēšanu Publisko izdevumu un revīzijas komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Un tiek lūgts iekļaut šodienas Saeimas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par Dagnijas Staķes ievēlēšanu Parlamentārās izmeklēšanas komisijā, kas izveidota sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Nākamais darba kārtības punkts - likumprojekts „Grozījumi likumā „Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Jānis Lagzdiņš.

J.Lagzdiņš (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi deputāti! Atbildīgās komisijas vārdā aicinu pieņemt pirmajā lasījumā likumprojektu „Grozījumi likumā „Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju””.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret - 1, atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Lagzdiņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 20.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatās””. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījumi likumā „Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatās”” (reģistrācijas numurs 439/Lp9). Juridiskā komisija ir saņēmusi sešus priekšlikumus.

1.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 2.priekšlikums - atbalstīts un redakcionāli precizēts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 3.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 4. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 5. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. Un 6. - Juridiskā biroja priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. Lūdzu Saeimu nobalsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatās”” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

V.Stepaņenko. 2007.gada 28.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (reģistrācijas numurs 413/Lp9).

Uz otro lasījumu Juridiskā komisija ir saņēmusi tikai vienu priekšlikumu, kas ir no Juridiskā biroja, un to atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu pieņemt likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

V.Stepaņenko. 28.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (reģistrācijas numurs 416/Lp9).

1.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. Tas bija arī pēdējais priekšlikums.

Lūdzu Saeimu atbalstīt likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (reģistrācijas numurs 416/Lp9) otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret - nav, atturas - 5. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

V.Stepaņenko. 2007.gada 28.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts ir vēl viens likumprojekts ar tādu pašu nosaukumu - „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (reģistrācijas numurs 406/Lp9).

Juridiskā komisija ir saņēmusi 13 priekšlikumus.

1.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 2. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 3. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 4. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 5. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 6. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 7., 8. un 9. priekšlikums ir par 215.9 pantu un ir atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 10. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 11. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 12. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. Un 13. - Juridiskā biroja priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu Saeimu nobalsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

V.Stepaņenko. 2007.gada 28.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Notariāta likumā”. Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

 

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījumi Notariāta likumā” (reģistrācijas numurs 340/Lp9). Uz otro lasījumu Juridiskā komisija ir saņēmusi 13 priekšlikumus.

1.priekšlikums, kas ir no deputāta Buzajeva, nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu… Es atvainojos. Ir pieteicies debatēs deputāts Vladimirs Buzajevs. Tā ka balsot mēs varēsim tikai pēc tam.

Vārds deputātam Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Cienījamās dāmas un godātie kungi! Notāra kļūdas dēļ jūs varat pazaudēt visu savu īpašumu, tāpēc kandidātam uz šo amatu tiek izvirzītas augstas prasības. Viņam jābūt ne jaunākam par 25 gadiem, jābūt ar augstāko juridisko izglītību, jāpārvalda valsts valoda. Viņa darba stāžam specialitātēs, kas paredz brīvu orientēšanās Latvijas likumdošanā, jābūt no diviem līdz pieciem gadiem. Viņam ir jānokārto speciālie eksāmeni. Tomēr no valsts viedokļa visas šīs prasības nebūt nav prioritāras, jo prasība, kura likumā ir apzīmēta kā prasība Nr.1, paredz, ka nākamā notāra vecmāmiņai savulaik bija jāpiedzimst pareizajā laikā un pareizajā vietā, proti, Latvijā un līdz 1940.gada 17.jūnijam. Šī eksotiskā prasība, kurai, starp citu, neatbilst puse no valsts krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, lielā mērā padara par bezvērtīgām visas pārējās prasības. Iznāk tā, ka cilvēks, kurš ir dzimis un visu mūžu nodzīvojis Latvijā, saņēmis Latvijā visas nepieciešamās zināšanas un pieredzi un ir spējīgs nokārtot visus eksāmenus, nevar ieņemt attiecīgo amatu tikai tāpēc, ka viņam ir „nepareiza” māte un „nepareizs” tēvs.

Jūs teiksiet: nu lai tad iet un naturalizējas! Taču līdz 1991.gada 15.oktobrim viņam bija visas politiskās tiesības. 1990.gada vēlēšanās viņš bija balsojis par Tautas fronti un 1991.gada 3.marta referendumā - par demokrātisku un valstiski neatkarīgu Latviju.

Tiesa gan, uzreiz pēc tam un līdz pat šai dienai viņam balsot vairs neļāva. Jurists būdams, viņš labi zināja, ka pat totalitārajos Staļina laikos politiskās tiesības atņēma uz laiku, ne ilgāku par 10 gadiem, un atdeva tās atpakaļ bez jebkādiem pazemojošiem eksāmeniem un solījumiem. Viņš ir jurists, un tāpēc lieliski atceras, ka Tautas fronte parlamenta vēlēšanās bija solījusi pilsonības „nulles variantu”, bet Pilsoņu komitejas pārstāvji, kuri pieturējās pie pilsonības koncepcijas, ka jāņem vērā laiks līdz 1940.gadam, tika publiski dēvēti par provokatoriem un margināļiem.

Viņš zina arī deklarāciju „Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu” un solījumus, ka visiem bijušajiem PSRS pilsoņiem tiks piedāvātas vienlīdzīgas tiesības. Viņš zina, ka tieši ar šiem lielajiem meliem, ar kuriem tika bezkaunīgi piemānīta viena trešdaļa Latvijas iedzīvotāju, sākās visas tās mazās mānīšanās, kuru dēļ šodien tauta pauž savu sašutumu, pulcējoties Doma laukumā un velti pieprasot tiesisku valsti.

Viņš zina arī, ka notāri nebūt nav valsts ierēdņi, bet gan brīvās profesijas pārstāvji un ka nekādi konstitucionāli ierobežojumi attiecībā uz šā amata ieņemšanu neeksistē. Un viņš var aprēķināt, ka no 126 notāriem tikai 12 notāriem jeb 10 procentiem ir nelatviešu vārdi un uzvārdi, kaut gan pilsoņu vidū nelatviešu tomēr ir 27 procenti. Tātad aizliegums nepilsoņiem ir arī mājiens visiem krieviem: „Jums šeit nav ko meklēt!”

Tātad, ja viņš patiesi ir labs jurists un vēlas, lai Latvija kļūtu par tiesisku valsti, tad līdz ar PCTVL viņš pieprasīs, lai tiktu atcelts šis un vēl 79 netaisnīgi un kaunpilni ierobežojumi nepilsoņiem.

Aicinu pievienoties!

Sēdes vadītājs. Vārds deputātam Jurim Dobelim.

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Es tā jūtu, ka tiek pīti pamatīgi tīkli apkārt Latvijai, jo vakar nepilsoņus Buzajeva kungs taisījās iedabūt dažādos drošības dienestos. Ļoti pūlējās, piepūtis vaigus, komisijas sēdē, bet tur viņam tā lāgā tas viss nesanāca. Pēc tam viņš mēģināja no viņiem sataisīt prokurorus: „Nepilsonim ir jābūt prokuroram.” Arī tajā ziņā viņam nekas neiznāca. Nu tagad viņš ir ķēries pie notāriem: „Nu tagad nepilsoņus stumsim iekšā notāros.” Ļoti skaisti! Mani tas sāk satraukt. Tie ir, tā teikt, tādi zvērināti tīkli. Ne pirmie tīkli Latvijā. Un, ja vēl tam visam pieliekam klāt mēģinājumu veselai rindai tautību dot minoritāšu valodas statusu, tad… iedomājieties, šitie nepilsoņi sēdēs visādās iestādēs, pieprasīs tiesības lietot savas valodas, pieprasīs lietot dokumentus savās valodās, un iedomājieties, kāds jūklis tad izveidosies!

Es aicinu balsot pret šādiem sazvēristiskiem mēģinājumiem.

Sēdes vadītājs. Debates slēdzu. Vai komisijas vārdā kaut kas ir vēl piebilstams? Lūdzu zvanu! Balsosim par 1. - deputāta Buzajeva priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 22, pret - 56, atturas - 1. Priekšlikums nav atbalstīts.

V.Stepaņenko. 2.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 3. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 4. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 5. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 6. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 7. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 8. - nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 8. - deputāta Buzajeva priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 21, pret - 64, atturas - nav. Priekšlikums nav atbalstīts.

V.Stepaņenko. 9.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 10. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 11. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 12.- atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. Un 13.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu Saeimu nobalsot par likumprojekta „Grozījumi Notariāta likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Notariāta likumā” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

V.Stepaņenko. 28.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījums likumā „Konsulārais reglaments””. Otrais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Sergejs Mirskis.

S.Mirskis (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Augsti godātais Saeimas priekšsēdētāj! Godātie deputātu! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījums likumā „Konsulārais reglaments””. Ārlietu komisija izskatīja šo likumprojektu otrajā lasījumā. Netika iesniegts neviens priekšlikums.

Aicinu jūs balsot „par”.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums likumā „Konsulārais reglaments”” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

S.Mirskis. Termiņš priekšlikumu iesniegšanai trešajam lasījumam - 25.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Par Konvencijas par robežšķērsojošo ūdensteču un starptautisko ezeru aizsardzību un izmantošanu grozījumiem”. Pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Sergejs Mirskis.

S.Mirskis (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Augsti godātie deputāti! Ārlietu komisija izskatīja šo likumprojektu. Neviens priekšlikums netika iesniegts.

Aicinu balsot un atbalstīt šo likumprojektu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Par Konvencijas par robežšķērsojošo ūdensteču un starptautisko ezeru aizsardzību un izmantošanu grozījumiem” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

S.Mirskis. Termiņš - 25.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījums likumā „Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem””. Pirmais lasījums. Komisija ierosina atzīt likumprojektu par steidzamu.

Tautsaimniecības komisijas vārdā - deputāts Guntis Blumbergs.

G.Blumbergs (ZZS frakcija).

Priekšsēdētāja kungs! Kolēģi! Mēs jau 8.novembrī esam izdarījuši grozījumus Likumā par budžetu un finanšu vadību, kuri paredz ilgtermiņa stabilizācijas rezerves izveidi un attiecīgus finansēšanas avotus. Šis pieņemtais likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas. Tāpēc analogas izmaiņas būtu jāveic steidzamības kārtā arī likumā „Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem”.

Lūdzu atbalstīt steidzamības piešķiršanu šim likumprojektam.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

G.Blumbergs. Lūdzu pieņemt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums likumā „Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

G.Blumbergs. Tur ir nepieciešams iestrādāt vēl vienu priekšlikumu… Priekšlikumus gaidām līdz 20.novembrim. Un otrais lasījums - 22.novembrī.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Lēmuma projekts „Par Valsts kontroles 2007.gada finanšu pārskata revidentu”.

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vārdā - deputāts Andris Bērziņš.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Kolēģi! Saskaņā ar Valsts kontroles likuma 45.pantu Valsts kontroles finanšu pārskata revīziju veic zvērināts revidents vai zvērinātu revidentu komercsabiedrība. Gribu jums ziņot, ka mums ir notikusi atklāta jeb, tā teikt, caurspīdīga (visi varēja novērot!) komisijas sēde, kurā izvērtēja kandidātus. Komisija konkursa kārtībā nolēma, ka par revidentu varētu būt jeb varētu šo revīziju veikt komercsabiedrība SIA „PKF Latvia”. Šo jautājumu mēs izskatījām arī Publisko izdevumu un revīzijas komisijā un apstiprinājām šo lēmumu.

Lūdzu Saeimu apstiprināt šo revidentu komercsabiedrību par Valsts kontroles 2007.gada finanšu pārskata revīzijas veicēju.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Valsts kontroles 2007.gada finanšu pārskata revidentu”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 86, pret - nav, atturas - 1. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Dagnijas Staķes ievēlēšanu Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā”. Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Dagnijas Staķes ievēlēšanu Publisko izdevumu un revīzijas komisijā”. Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Un pēdējais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts „Par Dagnijas Staķes ievēlēšanu Parlamentārās izmeklēšanas komisijā, kas izveidota sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā”. Lūdzu zvanu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret - nav, atturas - 1. Lēmums pieņemts.

Līdz ar to visi šodienas sēdes darba kārtības jautājumi izskatīti.

Lūdzu reģistrēties ar balsošanas kartēm. Lūdzu zvanu! Lūdzu reģistrācijas režīmu!

Pirms tiek nolasīti reģistrācijas rezultāti, informēju par to, ka ir saņemts deputātu jautājums izglītības un zinātnes ministrei Baibai Rivžai „Par audzināšanas darbu skolās”. Šis jautājums tiek nodots ministrei Baibai Rivžai.

Ir saņemts arī deputātu jautājums finanšu ministram Oskaram Spurdziņam „Par pirmās un otrās grupas invalīdu pensiju neaplikšanu ar ienākuma nodokli”. Jautājums tiek nodots finanšu ministram Oskaram Spurdziņam.

Vēl pirms tiek nolasīti balsošanas rezultāti, es vēlētos mūsu visu vārdā sveikt deputātu Paulu Putniņu apaļā jubilejā! (Aplausi.)

Tagad sekos paziņojumi.

Vārds deputātam Andrim Bērziņam no Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Kolēģi! Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks šodien pulksten 10.37 Sociālo un darba lietu komisijas telpās. Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds deputātei Karinai Pētersonei.

K.Pētersone (LPP/LC frakcija).

Es gribu pirmām kārtām uzrunāt savas cienījamās kolēģes un, protams, vēršos arī pie saviem godātajiem kolēģiem. Šodien mēs dibinām deputātu grupu sadarbībai ar citu valstu parlamentārietēm. Un tāpēc tie, kas vēlas šajā grupā darboties, tiek gaidīti pēc Prezidija sēdes pulksten 11.00 otrajā stāvā - Viesu zālē. Otrajā stāvā, Viesu zālē, pulksten 11.00.

Sēdes vadītājs. Vārds deputātei Ērikai Zommerei.

Ē.Zommere (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Aicinu Baltijas Asamblejas delegācijas dalībniekus pulcēties tepat - Saeimas Sēžu zālē. Lūdzu tūlīt sapulcēties.

Sēdes vadītājs. Vārds deputātam Guntim Blumbergam.

G.Blumbergs (ZZS frakcija).

Cienījamie Tautsaimniecības komisijas locekļi! Lūdzu pēc piecām minūtēm sapulcēties komisijas telpās uz komisijas sēdi. Un atcerieties, ka pulksten 11.00 ir darba grupas sanāksme sakarā ar grozījumiem Konkurences likumā!

Sēdes vadītājs. Vārds deputātam Staņislavam Šķesteram.

S.Šķesters (ZZS frakcija).

Godātie Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti! Lūdzu uz sēdi tūlīt! Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds deputātam Jānim Šmitam.

J.Šmits (LPP/LC frakcija).

Godātie Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas locekļi! Sēde notiks pēc 7 minūtēm, pulksten 10.40, komisijas telpās.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Reģistrācijas rezultātu nolasīšanai vārds Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Labrīt, augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Silva Bendrāte (No zāles dep. A.Ziedone-Kantāne: „Viņa ir komandējumā!”), Aigars Štokenbergs, Gundars Daudze, Sergejs Dolgopolovs, Sergejs Fjodorovs, Sandra Kalniete, Jānis Klaužs, Sarmīte Ķikuste, Visvaldis Lācis, Leopolds Ozoliņš, Mareks Segliņš, Anna Seile, Jānis Strazdiņš, Staņislavs Šķesters, Artis Pabriks, Gunārs Upenieks, Nils Ušakovs un Dzintars Zaķis.

Sēdes vadītājs. Līdz ar to Saeimas šodienas sēdi pasludinu par slēgtu.

Paldies!

 

 

 

 

SATURA RĀDĪTĀJS

9.Saeimas rudens sesijas 15.sēde

2007.gada 15.novembrī

Par darba kārtību
Paziņojums par Dagnijas Staķes 9.Saeimas deputātes mandāta atjaunošanu (Nr.263/Lm9) (L.Silaraupas vietā)
(Dok. Nr.1644)
Ziņo - dep. M.Ārbergs
Pateicības vārdi - dep. A.Seile
Par likumprojektu „Par Gaisa transporta nolīgumu starp Eiropas Kopienu un tās dalībvalstīm, no vienas puses, un Amerikas Savienotajām Valstīm, no otras puses” (Nr.529/Lp9)
(Dok. Nr.1611, 1611A)
Par likumprojektu „Grozījums likumā „Par sociālo drošību”” (Nr.530/Lp9)
(Dok. Nr.1632, 1632A)
Par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”” (Nr.531/Lp9)
(Dok. Nr.1633, 1633A)
Par likumprojektu „Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā” (Nr.532/Lp9)
(Dok. Nr.1634, 1634A)
Par likumprojektu „Par Latvijas Republikas valdības un Igaunijas Republikas valdības līgumu par bijušajā PSRS uzkrāto apdrošināšanas periodu ieskaitīšanu” (Nr.533/Lp9)
(Dok. Nr.1635, 1635A)
Par likumprojektu „Grozījums Ceļu satiksmes likumā” (Nr.537/Lp9)
(Dok. Nr.1648)
Priekšlikumi - dep. Dz.Zaķis (pret)
- dep. V.Aizbalts (par)
Lēmuma projekts „Par Ainara Feldmaņa iecelšanu par Kuldīgas rajona tiesas tiesnesi” (Nr.261/Lm9)
(Dok. Nr.1617)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts „Par Ivetas Risbergas iecelšanu par Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas tiesnesi” (Nr.262/Lm9)
(Dok. Nr.1618)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”” (Nr.506/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr.1488)
Ziņo - dep. J.Lagzdiņš
Likumprojekts „Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības protokolu par Karmelavas apvienotā kontroles un ziņošanas centra un tā personāla statusu” (Nr.392/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.1163, 1624)
Ziņo - dep. J.Eglītis
Likumprojekts „Par Eiropas konvenciju par kaujamo dzīvnieku aizsardzību” (Nr.389/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.1156, 1625)
Ziņo - dep. J.Eglītis
Likumprojekts „Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības vienošanos par Baltijas gaisa telpas novērošanas tīkla un kontroles sistēmas attīstību” (Nr.393/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.1164, 1626)
Ziņo - dep. J.Eglītis
Likumprojekts „Grozījumi Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku darbības likumā” (Nr.377/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr.1596)
Ziņo - dep. K.Leiškalns
Likumprojekts „Grozījumi Valsts statistikas likumā” (Nr.398/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr.1616)
Ziņo - dep. U.Grava
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par Apvienoto Nāciju Organizācijas Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām Kioto protokolu”” (Nr.415/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr.1629)
Ziņo - dep. J.Eglītis
Likumprojekts „Ģenētiski modificēto organismu aprites likums” (Nr.399/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr.1630)
Ziņo - dep. I.Čepāne
Likumprojekts „Grozījumi Imigrācijas likumā” (Nr.502/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.1472, 1598)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījums Autopārvadājumu likumā” (Nr.510/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1494, 1599)
Ziņo - dep. V.Aizbalts
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par amatniecību”” (Nr.514/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1498, 1600)
Ziņo - dep. V.Aizbalts
Likumprojekts „Grozījumi Ciltsdarba likumā” (Nr.513/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1497, 1601)
Ziņo - dep. Dz.Jaundžeikars
Likumprojekts „Grozījums Pārtikas aprites uzraudzības likumā” (Nr.512/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1496, 1602)
Ziņo - dep. Dz.Jaundžeikars
Likumprojekts „Grozījumi Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā” (Nr.458/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.1356, 1603)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījumi Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā” (Nr.495/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.1443, 1604, 1604A)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā” (Nr.499/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.1459, 1605)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījums Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā” (Nr.496/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1444, 1607)
Ziņo - dep. V.Stepaņenko
Likumprojekts „Grozījumi Komerclikumā” (Nr.461/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1405, 1609)
Ziņo - dep. Dz.Zaķis
Par darba kārtību
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”” (Nr.526/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1546, 1615)
Ziņo - dep. J.Lagzdiņš
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatās”” (Nr.439/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.1236, 1619)
Ziņo - dep. V.Stepaņenko
Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.413/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.1186, 1620)
Ziņo - dep. V.Stepaņenko
Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.416/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.1189, 1621)
Ziņo - dep. V.Stepaņenko
Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.406/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.1178, 1622)
Ziņo - dep. V.Stepaņenko
Likumprojekts „Grozījumi Notariāta likumā” (Nr.340/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.909, 1623)
Ziņo - dep. V.Stepaņenko
Debates - dep. V.Buzajevs
- dep. J.Dobelis
Likumprojekts „Grozījums likumā „Konsulārais reglaments”” (Nr.409/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.1181, 1627)
Ziņo - dep. S.Mirskis
Likumprojekts „Par Konvencijas par robežšķērsojošo ūdensteču un starptautisko ezeru aizsardzību un izmantošanu grozījumiem” (Nr.519/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1525, 1628)
Ziņo - dep. S.Mirskis
Likumprojekts „Grozījums likumā „Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem”” (Nr.525/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr.1544, 1645)
Ziņo - dep. G.Blumbergs
Lēmuma projekts „Par Valsts kontroles 2007.gada finanšu pārskata revidentu” (Nr.264/Lm9)
(Dok. Nr.1646)
Ziņo - dep. A.Bērziņš (ZZS)
Lēmuma projekts „Par Dagnijas Staķes ievēlēšanu Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā” (Nr.265/Lm9)
(Dok. Nr.1653)
Lēmuma projekts „Par Dagnijas Staķes ievēlēšanu Publisko izdevumu un revīzijas komisijā”(Nr.266/Lm9)
(Dok. Nr.1654)
Lēmuma projekts „Par Dagnijas Staķes ievēlēšanu Parlamentārās izmeklēšanas komisijā sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā” (Nr.267/Lm9)
(Dok. Nr.1655)
Par Saeimas deputātu jautājumu izglītības un zinātnes ministrei Baibai Rivžai „Par audzināšanas darbu skolās” (Nr.36/J9))
Par Saeimas deputātu jautājumu finanšu ministram Oskaram Spurdziņam „Par I un II grupas invalīdu pensiju neaplikšanu ar ienākuma nodokli” (Nr.35/J9))
Paziņojumi
- dep. A.Bērziņš (ZZS)
- dep. K.Pētersone
- dep. Ē.Zommere
- dep. G.Blumbergs
- dep. S.Šķesters
- dep. J.Šmits
Reģistrācijas rezultāti
Nolasa - Saeimas sekretāra biedrs A.Klementjevs

 

 

 

 

Atbilde uz deputātu iesniegto jautājumu

2007.gada 15.novembrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

 

Sēdes vadītājs. Labdien! Ir pienācis laiks atbilžu sniegšanai uz deputātu jautājumiem.

Šodienas sēdes darba kārtībā ir viens jautājums, un tas ir deputātu Plinera, Mitrofanova, Buzajeva, Sokolovska, Kabanova un Buhvalova jautājums Latvijas Republikas satiksmes ministram Aināram Šleseram “Par grozījumiem Autopārvadājumu likumā”.

Uz šo jautājumu ir saņemta rakstiska atbilde. Tā kā jautājuma iesniedzēji uz šodienas sēdi nav ieradušies, ir uzskatāms, ka iesniedzējus apmierina saņemtā rakstiskā atbilde. Līdz ar to jautājums uzskatāms par atbildētu.

Ņemot vērā to, ka šodien citu izskatāmu jautājumu nav, sēdi slēdzu.

Paldies.

 

 

Atbilde uz Saeimas deputātu jautājumu

2007.gada 15.novembrī

 

 

Latvijas Republikas satiksmes ministra Aināra Šlesera atbilde uz Saeimas deputātu jautājumu „Par grozījumiem Autopārvadājumu likumā” (Reģ.Nr.34/J9) (Rakstiska atbilde)

Balsojumi

Datums: 15.11.2007. 09:04:30 bal001
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā

Grozījums Ceļu satiksmes likumā
Datums: 15.11.2007. 09:29:12 bal002
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1648 nodošanu komisijai

Grozījumi likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" (2.lasījums. Steidzams)
Datums: 15.11.2007. 09:32:54 bal005
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1488 pieņemšanu 2.lasījumā

Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības protokolu par Karmelavas apvienotā kontroles un ziņošanas centra un tā personāla statusu (2.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 09:34:04 bal006
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1624 pieņemšanu 2.lasījumā

Par Eiropas konvenciju par kaujamo dzīvnieku aizsardzību (2.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 09:34:56 bal007
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1625 pieņemšanu 2.lasījumā

Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības vienošanos par Baltijas gaisa telpas novērošanas tīkla un kontroles sistēmas attīstību (2.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 09:36:00 bal008
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1626 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku darbības likumā (3.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 09:37:16 bal009
Balsošanas motīvs: Par 2.priekšlikumu

Grozījumi Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku darbības likumā (3.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 09:38:32 bal010
Balsošanas motīvs: Par 9.priekšlikumu

Grozījumi Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku darbības likumā (3.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 09:40:42 bal011
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok.nr.1596 pieņemšanu 3.lasījumā

Grozījumi Valsts statistikas likumā (3.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 09:42:30 bal012
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1616 pieņemšanu 3.lasījumā

Grozījumi likumā "Par Apvienoto Nāciju Organizācijas Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām Kioto protokolu" (3.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 09:43:28 bal013
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1629 pieņemšanu 3.lasījumā

Ģenētiski modificēto organismu aprites likums (3.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 09:48:48 bal014
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1630 pieņemšanu 3.lasījumā

Grozījumi Imigrācijas likumā (2.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 09:51:00 bal015
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1598 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījums Autopārvadātāju likumā (1.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 09:52:18 bal016
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1494 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi likumā "Par amatniecību" (1.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 09:53:40 bal017
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1498 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Ciltsdarba likumā (1.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 09:54:52 bal018
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1497 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums Pārtikas aprites uzraudzības likumā (1.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 09:56:04 bal019
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1496 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā (Nr.458/Lp9) (2.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 09:57:50 bal020
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1603 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā (Nr.495/Lp9) (2.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 10:00:22 bal021
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1604 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā (2.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 10:01:30 bal022
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1605 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījums Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumā (1.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 10:02:44 bal023
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1444 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Komerclikumā (1.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 10:04:04 bal024
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1405 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju (1.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 10:06:34 bal025
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1546 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi likumā "Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatās (2.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 10:08:20 bal026
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1619 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (Nr.413/Lp9) (2.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 10:09:32 bal027
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1620 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (Nr.416/Lp9) (2.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 10:10:46 bal028
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1621 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (Nr.406/Lp9) (2.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 10:12:48 bal029
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1622 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Notariāta likumā (2.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 10:20:54 bal030
Balsošanas motīvs: Par 1.priekšlikumu

Grozījumi Notariāta likumā (2.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 10:21:48 bal031
Balsošanas motīvs: Par 8.priekšlikumu

Grozījumi Notariāta likumā (2.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 10:22:42 bal032
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1623 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījums likumā "Konsulārais reglaments" (2.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 10:23:54 bal033
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1627 pieņemšanu 2.lasījumā

Par Konvencijas par robežšķērsojošo ūdensteču un starptautisko ezeru aizsardzību un izmantošanu grozījumiem (1.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 10:25:04 bal034
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1525 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem" (1.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 10:26:28 bal035
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1544 steidzamību

Grozījums likumā "Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem" (1.lasījums)
Datums: 15.11.2007. 10:27:04 bal036
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1544 pieņemšanu 1.lasījumā

Lēmuma projekts "Par Valsts kontroles 2007.gada finanšu pārskata revidentu"
Datums: 15.11.2007. 10:29:06 bal037
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1646

Lēmuma projekts "Par D.Staķes ievēlēšanu Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā"
Datums: 15.11.2007. 10:29:36 bal038
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1653

Lēmuma projekts "Par D.Staķes ievēlēšanu Publisko izdevumu un revīzijas komisijā"
Datums: 15.11.2007. 10:30:06 bal039
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1654

Lēmuma projekts "Par D.Staķes ievēlēšanu Parlamentārās izmeklēšanas komisijā sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā"
Datums: 15.11.2007. 10:30:40 bal040
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1655