Latvijas Republikas 9.Saeimas

ziemas sesijas pirmā sēde

2008.gada 17.janvārī

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

Sēdes darba kārtība
Satura rādītājs
Balsojumi


Sēdes vadītājs. Labrīt, cienījamie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Sāksim Saeimas 2008.gada 17.janvāra sēdi.

Pirms mēs sākam skatīt šodienas darba kārtībā iekļautos jautājumus, mums ir jālemj par grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūdz iekļaut Saeimas šā gada 17.janvāra sēdes darba kārtībā kā pirmo punktu Saeimas lēmuma projektu „Par Valda Ģīļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādiem darba kārtības grozījumiem? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā sadaļā „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana” lēmuma projektu „Par deputāta Viļņa Edvīna Breša atsaukšanu no Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par deputāta Viļņa Edvīna Breša ievēlēšanu Juridiskajā komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par deputātes Baibas Rivžas ievēlēšanu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par deputātes Baibas Rivžas ievēlēšanu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Tautsaimniecības komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņas Saeimas šā gada 17.janvāra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā Saeimas lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā” (Nr.425/Lp9) trešajam lasījumam, nosakot to līdz šā gada 18.februārim”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādiem darba kārtības grozījumiem? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Publisko izdevumu un revīzijas komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par deputāta Aigara Kalvīša ievēlēšanu Tautsaimniecības komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par deputāta Aigara Kalvīša ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Un visbeidzot Saeimas Prezidijs ir saņēmis Ārlietu komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņas Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā likumprojektu „Par Eiropas Padomes Konvenciju par cīņu pret cilvēku tirdzniecību” izskatīšanai pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Cienījamie kolēģi! Sākam izskatīt Saeimas šodienas sēdes darba kārtību. Pirmais darba kārtības jautājums ir lēmuma projekts „Par Valda Ģīļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā – deputāts Sergejs Dolgopolovs.

S.Dolgopolovs (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Labrīt, godātie kolēģi! Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ir saņēmusi Mareka Segliņa iesniegumu par to, ka viņš noliek deputāta mandātu uz laiku, kamēr viņš pilda Latvijas Republikas iekšlietu ministra pienākumus. Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju nākamais deputāta kandidāts no Tautas partijas Rīgas vēlēšanu apgabala kandidātu sarakstā ir Valdis Ģīlis.

Komisija ir saņēmusi arī Valda Ģīļa iesniegumu, kurā viņš piekrīt uzņemties Saeimas deputāta pienākumus uz laiku. Komisija aicina atbalstīt sagatavoto lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies. Lūdzu Valdi Ģīli dot deputāta svinīgo solījumu. Lūdzu ievērot klusumu zālē.

V.Ģīlis. Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā svinīgi solu būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās sirdsapziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Valda Ģīļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Ņemot vērā to, ka ir jāpārinstalē balsošanas iekārtas, tiek izsludināta tehniska pauze piecpadsmit minūšu garumā. Tiksimies Sēžu zālē pulksten 9.25.

(Pārtraukums.)

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs. Cienījamie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Pirms mēs sākam izskatīt sēdes darba kārtību, lūdzu, izņemiet no balsošanas iekārtas savu balsošanas karti un ievietojiet to atpakaļ, lai balsošanas iekārta jūs atkal atpazītu.

Un tā mēs sākam skatīt šodienas sēdes darba kārtības pirmo sadaļu „Prezidija ziņojumi”.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Civilprocesa likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likums” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles dep. J.Dobelis: „Nav!”) Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā” nodot Tautsaimniecības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi?

„Pret” vēlas runāt deputāts Dzintars Zaķis.

Dz.Zaķis (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienījamais priekšsēdētāj! Godājamie kolēģi! Es aicinu šo likumprojektu neatbalstīt divu iemeslu pēc. Likumprojekta būtība ir pagarināt termiņu, kādā Privatizācijas aģentūrai iesniedz rīkojuma projektu par tiem priekšlikumiem, kas ir saņemti attiecībā uz privatizāciju pēc noteiktā beigu termiņa.

Es uzskatu, ka tādos brīžos, kad Privatizācijas aģentūra netiek galā ar saviem pienākumiem, ir jāstiprina aģentūras veiktspēja, ir jādomā par to, kā dot tai resursus, lai tā var laikus izskatīt ierosinājumus un efektīvi strādāt, jo šāda bezgalīga termiņu pagarināšana… Jūs jau paši labi atceraties, pie kā tā noveda tad, kad mēs mūžīgi pagarinājām kaut vai to pašu privatizācijas sertifikātu derīguma termiņu. Tas ir viens iemesls.

Savukārt otrs iemesls ir tāds, ka, atverot vaļā privatizācijas „jumta” likumu, diezgan droši var prognozēt, ka mēs atkal saņemsim no Tautas partijas kolēģiem vai no kādiem citiem kolēģiem priekšlikumus, piemēram, par krasta kāpu aizsargjoslu zemes privatizāciju, par meža zemes privatizāciju vai vēl par daudzām citām lietām, kur diemžēl ir iespēja izvērsties uz sabiedrībai mazizdevīgu darījumu rēķina.

Tāpēc es aicinu neatbalstīt šā likumprojekta nodošanu komisijai.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vai kāds vēlas runāt „par” šā likumprojekta nodošanu komisijai? Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā” nodošanu Tautsaimniecības komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 65, pret – 17, atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Latvijas Republikas valdības un Ungārijas Republikas valdības līgumu par abpusēju pārstāvību diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās vīzu izsniegšanā un biometrisko datu vākšanā” nodot Ārlietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Konvenciju par Eiropas Universitātes institūta izveidi un Konvenciju, ar ko groza Konvenciju par Eiropas Universitātes institūta izveidi” nodot Ārlietu komisijai un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija… (No zāles dep. J.Dobelis: „Piedošanu, 6.punkts!”)

Es atvainojos! Jā, mēs atgriezīsimies pie iepriekšējā punkta. Taču jautājums ir tāds: vai deputātiem ir iebildumi pret manis minētā likumprojekta nodošanu Ārlietu komisijai un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai, nosakot, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija? Deputāti neiebilst. Šis likumprojekts tiek nodots abām šīm komisijām.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā” nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu Lagzdiņa kungam, jo viņš vēlas runāt par procedūru.

J.Lagzdiņš (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi deputāti! Komisija ierosina šo likumprojektu iekļaut arī izskatīšanai šīsdienas sēdes darba kārtībā – tāds ir komisijas otrais priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Lagzdiņa kungs, lūdzu, iesniedziet rakstiski šo priekšlikumu, un mēs… Prezidijs šobrīd to nav saņēmis, bet par grozījumiem darba kārtībā mēs lemsim tad, kad tiks izskatīta šī darba kārtības sadaļa, jo iesniegt šādu priekšlikumu jūs varat tikai pēc tam, kad Prezidijs ir ziņojis par šā likumprojekta nodošanu komisijām.

Skatīsim nākamo darba kārtības punktu! Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par nacionālās sporta bāzes statusu” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Sporta likumā” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Valsts darba inspekcijas likums” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par grozījumu Konvencijā par pieeju informācijai, sabiedrības dalību lēmumu pieņemšanā un iespēju griezties tiesu iestādēs saistībā ar vides jautājumiem” nodot Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un Ārlietu komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Cienījamie kolēģi, pirms mēs skatām nākamo šodienas sēdes darba kārtības sadaļu, mums vēl ir jālemj par grozījumiem Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par deputāta Valda Ģīļa ievēlēšanu Juridiskajā komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: „Nē!”) Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par deputāta Valda Ģīļa ievēlēšanu Saimnieciskajā komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis arī Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā likumprojektu „Grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā” un saskaņā ar Kārtības ruļļa 86.pantu tiek lūgts virzīt šo likumprojektu izskatīšanai pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas komisijā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Cienījamie kolēģi, pārejam pie nākamā darba kārtības punkta – „Par likuma otrreizēju caurlūkošanu”. Likums „Grozījumi Robežsardzes likumā”.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Valsts prezidenta parakstītu dokumentu ar lūgumu nodot otrreizējai caurlūkošanai likumu „Grozījumi Robežsardzes likumā”. Un saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 115.pantu mēs šo likumprojektu bez debatēm nododam atbildīgajai komisijai, un atbildīgā komisija bija Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Jurim Dalbiņam! Noteiksim priekšlikumu iesniegšanas termiņu un laiku likumprojekta izskatīšanai Saeimas sēdē.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu lūdzu noteikt 25.janvāri un likumprojekta izskatīšanu veikt 7.februāra sēdē.

Sēdes vadītājs. 25.janvāris un 7.februāris. Vai deputātiem ir iebildumi pret Dalbiņa kunga ierosinājumu? Paldies. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 25.janvāris un likumprojekta izskatīšana Saeimas sēdē tiks veikta 7.februārī. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā”. Pirmais lasījums.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vārdā – deputāts Jānis Šmits.

J.Šmits (LPP/LC frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Godātie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.1727 – likumprojektu „Grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā”.

Atbildīgā komisija ir likumprojektu izskatījusi un atbalstījusi to pirmajam lasījumam.

Sēdes vadītājs. Debatēt par likumprojektu ir pieteicies bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks.

A.Baštiks (bērnu un ģimenes lietu ministrs).

Augsti godātais Saeimas priekšsēdētāj! Ļoti cienījamie deputāti! Atļaujiet man izmantot šo izdevību un sveicināt jūs jaunajā darba cēlienā. Jaunā valdība, Ivara Godmaņa valdība, ir noteikusi tādu zināmu prioritāti, ka ministriem tagad vajadzēs diezgan regulāri būt Saeimā divu iemeslu dēļ: lai atskaitītos par to, kas ir izdarīts, un minētu arī tās problēmas, kas ir jārisina, un, otrkārt, pamatotu tā vai cita likumprojekta nepieciešamību. Nu, un tā nu ir sanācis, ka man ir jāuzstājas pirmajam. Esmu ieradies, lai pamatotu, kāpēc ir nepieciešami šie grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kāpēc šo likumprojektu vajadzētu izskatīt Saeimā.

Es aicinu deputātus veikt izmaiņas Bērnu tiesību aizsardzības likumā, lai atrisinātu divas problēmsituācijas.

Tā pirmā ir saistīta ar to, ka bērns no aprūpes iestādes var tikt ievietots kādā citā ģimenē gan Latvijā, gan ārzemēs. Ir svarīgi šos jautājumus sakārtot. Un otrs jautājumu loks ir saistīts ar iestādēm, kurās bērns tiek atstāts uz īsu laiku, ar tādām kā rotaļu istabas vai atpūtas un pieskatīšanas istabas.

Nu, tā pirmā jautājuma būtība ir tur, ka viens no ministrijas uzdevumiem bija un ir – nodrošināt pēc iespējas visiem bērniem ģimenisku aprūpi. Šodien jau jebkurš speciālists, kas ar bērniem nodarbojas, pateiks, ka bērna attīstībai visnepieciešamākā ir vecāku, it īpaši mātes, klātbūtne. Diemžēl joprojām Latvijā ir zināms skaits bērnu – vairāki tūkstoši –, kas atrodas institūcijās vai tā saucamajos bērnunamos. Un esam strādājuši šajā virzienā, lai šo situāciju mainītu, un pēdējos piecos gados vairāk nekā par 30 procentiem ir samazinājies bērnu skaits institūcijās. Un savukārt ir pieaudzis to bērnu skaits, kuri saņem ģimenes veida aprūpi, būdami vai nu aizbildnībā, vai audžuģimenēs, vai arī īslaicīgā pieskatīšanā.

Mēs esam pārbaudījuši visas bērnu lietas bērnunamos, esam pārbaudījuši apmēram 95 procentos no 530 bāriņtiesām visas bērnu lietas, un šo pārbaužu rezultāts ir tas, ka to bērnu lietas, kuri ir bērnunamos, ir sakārtotas. Taču problēma ir tā, ka ir apmēram tūkstoš bērnu, kuri ir vecumā no astoņiem līdz astoņpadsmit gadiem un kuri ir brīvi adopcijai, bet diemžēl neviens cilvēks nevēlas adoptēt tos bērnus, kas ir šādā vecumā. Un alternatīvais risinājums, lai tomēr būtu viņiem kāda ģimeniska vide, ir tas, ka šie bērni brīvdienās vai nedēļu nogalēs var ciemoties viesģimenēs. Gadā apmēram septiņi simti bērnu no bērnunamiem viesojas Latvijas ģimenēs un apmēram simts bērnu brīvlaikos viesojas ārzemēs. Un te parādās tā problēma, ka pie mums ir bijuši gadījumi, kuri liecina par to, ka tie cilvēki, kas uzņem bērnus uz īslaicīgu aprūpi brīvdienās vai nedēļu nogalēs, ne vienmēr ir ar godīgiem, labiem motīviem. Un tieši tāpēc šis likumprojekts paredz, ka, bērnu ievietojot viesģimenē, tā ģimene tiek rūpīgāk izvērtēta, pārbaudīta, lai nebūtu bažu par bērnu drošību.

Un, kā jau teicu, līdz ar to ir paredzēts ieviest arī tādu jēdzienu – „viesģimene” (līdz šim bija „uzticības persona” vai „atbalsta ģimene”). Un, lai šeit būtu vienota sistēma, tad šos cilvēkus, to ģimeni vai to personu, sauks par viesģimeni. Un šīs prasības ir stingrākas jautājumā par tiem bērniem, kuri ilgāk nekā trīs mēnešus uzturas ārzemēs. Īpaši tāpēc, ka sakarā ar pievienošanos Šengenas līgumam vairs neprasa personas dokumentus robežu šķērsošanā.

Tas ir tas pirmais jautājumu bloks.

Savukārt otrais jautājumu bloks attiecas uz drošības prasībām bērnu pieskatīšanas vietās, piemēram, lielveikalos vai īpašās bērnu rotaļu vai attīstības istabās vai centros. Un šīs prasības attiecas gan uz tiem, kas šo pakalpojumu nodrošina, gan arī uz vidi, kurā šie bērni uzturas. Un tātad tā atbildība par bērnu drošību un bērnu pieskatīšanu gulstas uz pakalpojuma sniedzējiem.

Tā ka aicinu izskatīt un pieņemt šos likuma grozījumus, lai bērniem dzīve būtu drošāka un labāka.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies. Debates beidzam.

Vai komisijas vārdā deputātam Šmitam ir kas piebilstams?

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Šmits. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam –11.februāris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījums Latvijas Republikā ievēlēto Eiropas Parlamenta deputātu darbības finansēšanas kārtības likumā”. Pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Dāmas un kungi! Strādāsim ar Saeimas sēdē izskatāmo dokumentu, kura numurs ir 1720. Tas ir papildinājums pie pārejas noteikumiem Eiropas Parlamenta deputātu darbības finansēšanas kārtības likumā; tas izriet no tām izmaiņām, ko mēs izdarījām Saeimas kārtības rullī, samazinot Saeimas deputātu algu pieaugumu jeb neļaujot to palielināt vairāk nekā par desmit procentiem gadā.

Tā ka likums ir ārkārtīgi skaidri uzrakstīts, viegli saprotams. Aicinu šim likumprojektam noteikt steidzamību.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums Latvijas Republikā ievēlēto Eiropas Parlamenta deputātu darbības finansēšanas kārtības likumā” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

K.Leiškalns. Atbildīgā komisija aicina likumprojektu atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Es atvainojos… Debatēs vēlas runāt deputāts Kārlis Šadurskis.

K.Šadurskis (frakcija „Jaunais laiks”).

Godātie kolēģi! Likumprojekts jau droši vien ir labs un vajadzīgs. Bet, kad es skatos kalendārā, es redzu, ka ir 17.janvāris. Steidzamības kārtībā mēs šo likumu droši vien pieņemsim ātri, tad paies noteiktais laiks, Valsts prezidents to izsludinās, un viss notiks. Taču tad tikai jautājums: kāds regulējums būs no 1.janvāra līdz likuma spēkā stāšanās dienai?

Tāpēc es gribētu jautāt godātajam ziņotājam un citiem deputātiem, kas strādājuši pie šā likumprojekta: sakiet, kolēģi, kā būtu, ja mēģinātu strādāt mazliet profesionālāk?

Paldies.

Sēdes vadītājs. Debates slēdzu. Komisijas vārdā – deputāts Kārlis Šadurskis.

K.Leiškalns. Deputāts Kārlis Šadurskis jau parunāja.

Sēdes vadītājs. Es atvainojos! Vārds deputātam Kārlim Leiškalnam!

K.Leiškalns. Tagad runās Kārlis Leiškalns un pateiks: Šadurska kungs, iebilstot es varētu teikt, ka likums nav vajadzīgs. Ir zināms populisms. Ja jūs rūpīgi izpētītu, Šadurska kungs – ja jūs rūpīgi izpētītu! –, tad jūs redzētu, ka normas, kas ir ierakstītas šajā likumā, stājas spēkā laikā no 2008.gada 1.aprīļa līdz 31.decembrim. Līdz ar to jūs runājat par laika periodu, ko šis likumprojekts neskar.

Tā ka, Šadurska kungs, atbalstiet, un ejam uz priekšu!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums Latvijas Republikā ievēlēto Eiropas Parlamenta deputātu darbības finansēšanas kārtības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 92, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

K.Leiškalns. Ja deputātiem vai ministriem ir par šo likumprojektu kas piebilstams, komisija gaidīs ieteikumus līdz 21.janvārim.

Sēdes vadītājs. Deputātiem nav iebildumu pret šo termiņu.

K.Leiškalns. Un komisija prasa iekļaut likumprojekta izskatīšanu otrajā lasījumā Saeimas 24.janvāra sēdes darba kārtībā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst. Paldies.

K.Leiškalns. Paldies.

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Par Eiropas Padomes Konvenciju par cīņu pret cilvēku tirdzniecību”. Pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Andris Bērziņš.

A.Bērziņš (LPP/LC frakcija).

Godājamais Prezidij! Godājamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.1886 – likumprojektu „Par Eiropas Padomes Konvenciju par cīņu pret cilvēku tirdzniecību”. Iekšlietu ministrijas iesniegtais konvencijas teksts ir komisijā izskatīts. Es uzskatu, ka konvencija ir ārkārtīgi svarīga, īpaši pēc Latvijas pievienošanās Šengenas zonai. Tā novērsīs visas iespējamās vai gandrīz visas iespējamās variācijas, kādas negodīgi cilvēki varētu pielietot attiecībā uz cilvēku tirdzniecību.

Tādēļ komisijas vārdā lūdzu atbalstīt šo dokumentu pirmajā lasījumā un piešķirt tam steidzamību.

Sēdes vadītājs. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli vispirms mums jābalso par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Par Eiropas Padomes Konvenciju par cīņu pret cilvēku tirdzniecību” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 87, pret un atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

A.Bērziņš. Godājamie kolēģi! Aicinu jūs nobalsot arī par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā un noteikt, ka izskatīšana otrajā lasījumā ir 24.janvāra sēdē.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Par Eiropas Padomes Konvenciju par cīņu pret cilvēku tirdzniecību” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu. Un vēlreiz atkārtojiet, lūdzu, kad likumprojekts izskatāms otrajā lasījumā.

A.Bērziņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – nākamā pirmdiena, tas ir, 21.janvāris. Izskatīšana – 24.janvārī.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst. Paldies.

A.Bērziņš. Paldies par atbalstu.

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Jānis Lagzdiņš.

J.Lagzdiņš (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi deputāti! Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ierosina pieņemt pirmajā lasījumā komisijas izstrādāto likumprojektu „Grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā”.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 91, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Lagzdiņš. Priekšlikumu termiņš – 23.janvāris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Lēmuma projekts „Par deputāta Viļņa Edvīna Breša atsaukšanu no Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par deputāta Viļņa Edvīna Breša atsaukšanu no Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputāta Viļņa Edvīna Breša ievēlēšanu Juridiskajā komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par deputāta Viļņa Edvīna Breša ievēlēšanu Juridiskajā komisijā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputātes Baibas Rivžas ievēlēšanu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par deputātes Baibas Rivžas ievēlēšanu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputātes Baibas Rivžas ievēlēšanu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par deputātes Baibas Rivžas ievēlēšanu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā” (Nr.425/Lp9) trešajam lasījumam līdz 2008.gada 18.februārim”.

Vai kāds vēlas Tautsaimniecības komisijas vārdā ziņot par šo lēmuma projektu? (No zāles: „Nevēlas!”) Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā”” (Nr.425/Lp9) trešajam lasījumam līdz 2008.gada 18.februārim”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 87, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Publisko izdevumu un revīzijas komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Publisko izdevumu un revīzijas komisijā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 87, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputāta Aigara Kalvīša ievēlēšanu Tautsaimniecības komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par deputāta Aigara Kalvīša ievēlēšanu Tautsaimniecības komisijā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputāta Aigara Kalvīša ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par deputāta Aigara Kalvīša ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret – nav, atturas – 1. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputāta Valda Ģīļa ievēlēšanu Juridiskajā komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par deputāta Valda Ģīļa ievēlēšanu Juridiskajā komisijā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret – 1, atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputāta Valda Ģīļa ievēlēšanu Saimnieciskajā komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par deputāta Valda Ģīļa ievēlēšanu Saimnieciskajā komisijā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Līdz ar to visi šodienas sēdes darba kārtības jautājumi ir izskatīti.

Saeimas Prezidija vārdā informēju jūs, ka ir saņemts sešu Saeimas deputātu jautājums tieslietu ministram Gaidim Bērziņam – „Par katastrofālu naturalizācijas tempa kritumu un pasākumiem šī tempa atjaunošanai”. Šis jautājums tiek nodots tieslietu ministram Gaidim Bērziņam.

Cienījamie kolēģi! Lūdzu reģistrēties ar balsošanas kartēm! Lūdzu zvanu reģistrācijai!

Kamēr tiek apkopoti reģistrācijas rezultāti, vārds paziņojumam deputātam Andrim Bērziņam (ZZS).

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Kolēģi! Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks pulksten 10.06 komisijas telpās – 106.zālē.

Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks pulksten 10.15 Sociālo un darba lietu komisijas telpās. Lūgums nenokavēt!

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Staņislavam Šķesteram.

S.Šķesters (ZZS frakcija).

Augsti godātie Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti! Aicinu uz sēdi pulksten 10.30!

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Jānim Šmitam.

J. Šmits (LPP/LC frakcija).

Godātie Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas locekļi! Lūdzu uz komisijas sēdi pulksten 10.05 komisijas telpās. Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Artim Pabrikam.

A.Pabriks (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Deputātu grupa sadarbībai ar Dienvidkorejas parlamentu pulcējas tūlīt šeit pat.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Vjačeslavam Stepaņenko.

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Kolēģi! Juridiskās komisijas sēde notiks šodien pulksten 10.30.

Sēdes vadītājs. Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Labrīt, augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Aigars Štokenbergs, Vaira Paegle, Ina Druviete, Vents Armands Krauklis, Jānis Lagzdiņš, Leopolds Ozoliņš, Pauls Putniņš, Jānis Strazdiņš, Kārlis Šadurskis, Viktors Ščerbatihs un Artis Pabriks. Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Vjačeslavam Stepaņenko.

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Kolēģi! Šodien tūlīt pēc sēdes beigām notiks Juridiskās komisijas apakškomisijas sēde darbam ar Kriminālprocesa likumu.

Sēdes vadītājs. Paldies. Līdz ar to Saeimas šodienas sēdi pasludinu par slēgtu.

SATURA RĀDĪTĀJS

9.Saeimas ziemas sesijas 1.sēde

2008.gada 17.janvārī

Par darba kārtību
Lēmuma projekts „Par Valda Ģīļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus” (Nr.330/Lm9)
(Dok. Nr.1885)
Ziņo - dep. S.Dolgopolovs
Svinīgais solījums - V.Ģīlis
Par likumprojektu „Grozījumi Civilprocesa likumā” (Nr.580/Lp9)
(Dok. Nr.1840, 1840A)
Par likumprojektu „Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likums” (Nr.581/Lp9)
(Dok. Nr.1841, 1841A)
Par likumprojektu „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr.582/Lp9)
(Dok. Nr.1842, 1842A)
Par likumprojektu „Grozījumi Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā” (Nr.583/Lp9)
(Dok. Nr.1843, 1843A)
Priekšlikums - dep. Dz.Zaķis (pret)
Par likumprojektu „Par Latvijas Republikas valdības un Ungārijas Republikas valdības līgumu par abpusēju pārstāvību diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās vīzu izsniegšanā un biometrisko datu vākšanā” (Nr.584/Lp9)
(Dok. Nr.1848, 1848A)
Par likumprojektu „Par Konvenciju par Eiropas Universitātes institūta izveidi un Konvenciju, ar ko groza Konvenciju par Eiropas Universitātes institūta izveidi” (Nr.587/Lp9)
(Dok. Nr.1860, 1860A)
Par likumprojektu „Grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā” (Nr.586/Lp9)
(Dok. Nr.1854, 1854A)
Par procedūru - dep. J.Lagzdiņš
Par likumprojektu „Par nacionālās sporta bāzes statusu” (Nr.588/Lp9)
(Dok. Nr.1861, 1861A)
Par likumprojektu „Grozījumi Sporta likumā” (Nr.589/Lp9)
(Dok. Nr.1862, 1862A)
Par likumprojektu „Valsts darba inspekcijas likums” (Nr.590/Lp9)
(Dok. Nr.1863, 1863A)
Par likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.591/Lp9)
(Dok. Nr.1864, 1864A)
Par likumprojektu „Par grozījumu Konvencijā par pieeju informācijai, sabiedrības dalību lēmumu pieņemšanā un iespēju griezties tiesu iestādēs saistībā ar vides jautājumiem” (Nr.592/Lp9)
(Dok. Nr.1866, 1866A)
Par darba kārtību
Par likuma „Grozījumi Robežsardzes likumā” otrreizēju caurlūkošanu (Nr.445/Lp9)
(Dok. Nr.1865)
Priekšlikums - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā” (Nr.554/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1727, 1849)
Ziņo - dep. J.Šmits
Debates - Bērnu un ģimenes lietu ministrs   A.Baštiks
Likumprojekts „Grozījums Latvijas Republikā ievēlēto Eiropas Parlamenta deputātu darbības finansēšanas kārtības likumā” (Nr.553/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr.1720, 1855)
Ziņo - dep. K.Leiškalns
Debates - dep. K.Šadurskis
Likumprojekts „Par Eiropas Padomes Konvenciju par cīņu pret cilvēku tirdzniecību” (Nr.559/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr.1886)
Ziņo - dep. A.Bērziņš (LPP/LC)
Likumprojekts „Grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā” (Nr.586/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1854, 1854A)
Ziņo - dep. J.Lagzdiņš
Lēmuma projekts „Par deputāta Viļņa Edvīna Breša atsaukšanu no Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas” (Nr.321/Lm9)
(Dok. Nr.1871)
Lēmuma projekts „Par deputāta Viļņa Edvīna Breša ievēlēšanu Juridiskajā komisijā” (Nr.322/Lm9)
(Dok. Nr.1872)
Lēmuma projekts „Par deputātes Baibas Rivžas ievēlēšanu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā” (Nr.323/Lm9)
(Dok. Nr.1873)
Lēmuma projekts „Par deputātes Baibas Rivžas ievēlēšanu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā” (Nr.324/Lm9)
(Dok. Nr.1874)
Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā (Nr.425/Lp9) 3.lasījumam līdz 2008.gada 18.februārim” (Nr.325/Lm9)
(Dok. Nr.1875)
Lēmuma projekts „Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā” (Nr.326/Lm9)
(Dok. Nr.1877)
Lēmuma projekts „Par deputāta Oskara Spurdziņa ievēlēšanu Publisko izdevumu un revīzijas komisijā” (Nr.327/Lm9)
(Dok. Nr.1878)
Lēmuma projekts „Par deputāta Aigara Kalvīša ievēlēšanu Tautsaimniecības komisijā” (Nr.328/Lm9)
(Dok. Nr.1879)
Lēmuma projekts „Par deputāta Aigara Kalvīša ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā” (Nr.329/Lm9)
(Dok. Nr.1880)
Lēmuma projekts „Par deputāta Valda Ģīļa ievēlēšanu Juridiskajā komisijā” (Nr.333/Lm9)
(Dok. Nr.1889)
Lēmuma projekts „Par deputāta Valda Ģīļa ievēlēšanu Saimnieciskajā komisijā” (Nr.334/Lm9)
(Dok. Nr.1890)
Par Saeimas deputātu jautājumu tieslietu ministram Gaidim Bērziņam „Par katastrofālu naturalizācijas tempu kritumu un pasākumiem šī tempa atjaunošanai” (Reģ. Nr.41/J9)
Paziņojumi
- dep. A.Bērziņš (ZZS)
- dep. S.Šķesters
- dep. J.Šmits
- dep. A.Pabriks
- dep. V.Stepaņenko
Reģistrācijas rezultāti
Nolasa - Saeimas sekretāra biedrs   A.Klementjevs
Paziņojums
- dep. V.Stepaņenko

Balsojumi

Lēmuma projekts "Par Valda Ģīļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus"
Datums: 17.01.2008. 09:09:56 bal001
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1885

Grozījumi Valsts un pašvaldību īpašumu privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā
Datums: 17.01.2008. 09:31:28 bal002
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1843 nodošanu komisijai

Grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā
Datums: 17.01.2008. 09:46:22 bal003
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1727 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums Latvijas Republikā ievēlēto Eiropas Parlamenta deputātu darbības finansēšanas kārtības likumā (1.lasījums)
Datums: 17.01.2008. 09:47:50 bal004
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1720 steidzamību

Grozījums Latvijas Republikā ievēlēto Eiropas Parlamenta deputātu darbības finansēšanas kārtības likumā (1.lasījums)
Datums: 17.01.2008. 09:50:14 bal005
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1720 pieņemšanu 1.lasījumā

Par Eiropas Padomes Konvenciju par cīņu pret cilvēku tirdzniecību (1.lasījums)
Datums: 17.01.2008. 09:52:04 bal006
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1886 steidzamību

Par Eiropas Padomes Konvenciju par cīņu pret cilvēku tirdzniecību (1.lasījums)
Datums: 17.01.2008. 09:52:46 bal007
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1886 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā (1.lasījums)
Datums: 17.01.2008. 09:54:02 bal008
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1854 pieņemšanu 1.lasījumā

Lēmuma projekts "Par deputāta V.E.Breša ievēlēšanu Juridiskajā komisijā"
Datums: 17.01.2008. 09:55:24 bal010
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1872

Lēmuma projekts "Par deputātes B.Rivžas ievēlēšanu Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā"
Datums: 17.01.2008. 09:55:58 bal011
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1873

Lēmuma projekts "Par deputātes B.Rivžas ievēlēšanu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā"
Datums: 17.01.2008. 09:56:32 bal012
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1874

Lēmuma projekts "Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta "Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā" 3.lasījumam līdz 2008.gada 18.februārim"
Datums: 17.01.2008. 09:57:26 bal013
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1875

Lēmuma projekts "Par deputāta O.Spurdziņa ievēlēšanu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā"
Datums: 17.01.2008. 09:58:00 bal014
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1877

Lēmuma projekts "Par deputāta O.Spurdziņa ievēlēšanu Publisko izdevumu un revīzijas komisijā"
Datums: 17.01.2008. 09:58:32 bal015
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1878

Lēmuma projekts "Par deputāta A.Kalvīša ievēlēšanu Tautsaimniecības komisijā"
Datums: 17.01.2008. 09:59:08 bal016
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1879

Lēmuma projekts "Par deputāta A.Kalvīša ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā"
Datums: 17.01.2008. 09:59:40 bal017
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr. 1880

Lēmuma projekts "Par deputāta V.Ģīļa ievēlēšanu Juridiskajā komisijā"
Datums: 17.01.2008. 10:00:12 bal018
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1889

Lēmuma projekts "Par deputāta V.Ģīļa ievēlēšanu Saimnieciskajā komisijā"
Datums: 17.01.2008. 10:00:46 bal019
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1890