Latvijas Republikas 9.Saeimas

rudens sesijas devītā sēde

2010.gada 28.oktobrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

 

Sēdes darba kārtība
Satura rādītājs
Balsojumi
Frakciju viedokļi

Sēdes vadītājs. Labrīt, godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Sākam Saeimas 2010.gada 28.oktobra sēdi.

Pirms mēs sākam izskatīt apstiprināto sēdes darba kārtību, mums ir jālemj par vairākiem iespējamiem grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā un izskatīt pirmajā lasījumā likumprojektu „Grozījumi likumā „Par pievienotās vērtības nodokli””. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Vairāki iesniegumi ir saņemti no Juridiskās komisijas.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtības sadaļā „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana” lēmuma projektu „Par Ilzes Celmiņas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz šajā pašā sadaļā iekļaut arī lēmuma projektu „Par Ilzes Ošiņas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut šajā pašā darba kārtības sadaļā arī lēmuma projektu „Par Laumas Volbergas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut šajā pašā sadaļā arī lēmuma projektu „Par Valdas Zommeres apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut arī lēmuma projektu „Par Ivetas Risbergas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi” šajā pašā iepriekš minētajā darba kārtības sadaļā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā arī lēmuma projektu „Par Annas Mihailovas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par Tatjanas Bormanes apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par Anželikas Dreksleres apstiprināšanu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par Edgara Mukāna apstiprināšanu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par Agneses Juškevičas iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par Lauras Konošonokas iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par Ievas Višķeres iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Savukārt Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūdz izslēgt no šodienas sēdes darba kārtības pirmās daļas „Prezidija ziņojumi par iesniegtajiem likumprojektiem” pirmo punktu - likumprojektu „Grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem ir iebildumi.

Viens deputāts var runāt „par”, viens - „pret” darba kārtības grozījumiem.

Vārds deputātam Mārim Kučinskim.

M.Kučinskis (Tautas partijas frakcija).

Godātais Prezidij! Cienījamie deputāti! Atklāti sakot, tāpat kā daudzi biju pārsteigts, ieraugot šādu ierosinājumu - izslēgt no darba kārtības šo, man šķiet, nākotnei vajadzīgo likumprojektu - grozījumus šajā likumā.

Es pastāstīšu, par ko ir runa. Runa ir par vairāk nekā pusgadu ilgu darbu, ko Saeimas priekšsēdētāja Daudzes kunga vadībā veica deputāti, piedaloties arī valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai. Šā darba gaitā mēs nonācām, protams, pie secinājumiem, kas mums visiem ir zināmi, - ka valsts attīstības plāni iet savu ceļu un budžets - savu ceļu. Priekšlikumi bija visnotaļ revolucionāri - tādi, kas liktu mainīt vispār pieeju budžetam, pieeju tam, kā budžets top. Vispirms mēs runātu par to, kas ir valstij jāizdara, un tikai tad mēs runātu par skaitļiem. Tagad tās ir divas autonomas dzīves.

No valdības puses iesniegtie un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā... Tāpat arī nākamais likumprojekts, par ko runāja, - „Grozījumi Attīstības plānošanas sistēmas likumā” - ir ne vairs revolūcija, bet... es gribētu teikt - ne vairs kapitālais remonts, bet ļoti laba kosmētika. Bet, zinot, ka šie jautājumi tikai lēnām virzās uz priekšu, es tomēr uzskatu, ka tas ir jau solītis uz priekšu. Mēs to varam uzlabot, iet šajā virzienā. Vienā dienā revolūciju uztaisīt nevar acīmredzot, vismaz tādā veidā ne, un tāpēc ir ārkārtīgi liela neizpratne par to, ka pēkšņi ir pārdomāts un pēkšņi par to jāpārtrauc runāt. Šeit būtībā ir runāts par parlamenta lomas palielināšanu. Viens no punktiem ir tas, ka par budžetu sāk diskutēt nevis rudenī, kad valdība un koalīcija par visu ir vienojusies, bet jau pavasarī. Tā ir svara pārnešana uz parlamentu. Tas viss tiek saskaņots; tiek skatīts, kā tas atbilst ilgtermiņa stratēģijām un vidēja termiņa stratēģijām. Diskusija ir nevis par to, kas jau nolemts, bet par to, kā dzīvosim nākamajā gadā. Un mani šis lēmums ārkārtīgi apbēdina, un es ceru, ka parlaments to neatbalstīs, jo šīs būtu tikai vienas no jau daudzajām izmaiņām, kas pirms vēlēšanām ir vienas, bet pēc vēlēšanām... Pēc vēlēšanām tiek pēkšņi viss mainīts, un tas liek domāt, ka valdībai, gan šai, gan topošajai, varbūt ir tikai viens dievs - un tas ir Starptautiskais Valūtas fonds, nevis valsts attīstība.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Acīmredzot šis jautājums ir jāizšķir balsojot. Lūdzu zvanu! Balsosim par iespējamiem darba kārtības grozījumiem, izslēdzot no sadaļas „Prezidija ziņojumi par iesniegtajiem likumprojektiem” likumprojektu „Grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 5, pret - 74, atturas - 2. Darba kārtība nav grozīta.

Pieci deputāti - deputāti Zaķis, Šadurskis, Grava, Reirs un Laicāns - lūdz izdarīt šodienas sēdes darba kārtībā grozījumu, izslēdzot no tās likumprojekta „Grozījumi likumā „Par policiju”” (Nr.1599/Lp9) izskatīšanu trešajā lasījumā.

Vārds deputātam Jurim Dalbiņam.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Pie šā jautājuma mēs atgriežamies jau otro Saeimas sēdi pēc kārtas. Gribu vēlreiz vērst jūsu uzmanību uz to, ka jautājums par Rīgas brīvostas drošību būs jārisina. Šādā veidā mēģinot šo jautājumu atvirzīt uz „kaut kad” un cerot, ka varbūt būs kāds kvalitatīvāks sastāvs, kas šo lēmumu varēs pieņemt, es nedomāju, ka tas ir pareizais risinājums, jo šeit mēs skatām jautājumu par to, vai valsts tērēs papildu finanšu līdzekļus no sava budžeta ostas drošības nodrošināšanai vai šos jautājumus risinās pašvaldība ar savu budžetu, vai atļausim Rīgas brīvostai uzņemties šo finansējumu uz saviem pleciem, protams, tajā pašā laikā nedodot tai nekādas tiesības komandēt šo policiju tādā izpratnē, ka kādam varētu likties: „Nu, šobrīd Rīgas brīvostas vadītājam būs savs drošības formējums.” Šī policija strādās stingri likuma ietvaros ostas teritorijā, un šīs policijas priekšnieku apstiprinās iekšlietu ministrs. Visas prasības pret attiecīgajiem darbiniekiem būs tieši tādas pašas kā pašvaldības policijai un Valsts policijai.

Es domāju, nebūtu prātīgi, pašiem zinot, ka firmas „Apsardze” - tātad Iekšlietu ministrijas apsardzes firmas - darbība ir pagarināta jau vairākkārtīgi un šoreiz līdz 1.janvārim, cerēt, ka šis jautājums pats no sevis atrisināsies. Izskatās tā: ja tas netiks risināts šodien, tad nāksies vēlreiz pagarināt „Apsardzes” likvidācijas termiņu. Es nedomāju, ka tas būtu lietderīgi.

Es aicinu šo jautājumu neizslēgt no darba kārtības un skatīt to šodien.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Acīmredzot arī šis ierosinājums - izdarīt grozījumu šodienas sēdes darba kārtībā - mums ir jāizšķir balsojot. Lūdzu zvanu! Balsosim par iespējamu grozījumu šodienas sēdes darba kārtībā, izslēdzot no tās likumprojekta „Grozījumi likumā „Par policiju”” izskatīšanu trešajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 39, pret - 46, atturas - 3. Darba kārtība grozīta... Nē, es atvainojos! Nav grozīta. Darba kārtība nav grozīta, likumprojekts paliek darba kārtībā.

Ir saņemts vēl viens piecu deputātu iesniegums ar priekšlikumu grozīt šodienas sēdes darba kārtību. To iesnieguši deputāti Kastēns, Dukšinskis, Feldmane, Mackevičs un Ščerbatihs. Un tas ir lūgums iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā vēl vienu punktu - lēmuma projektu „Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātei Inesei Šleserei šā gada 28.oktobrī”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Godātie kolēģi! Tagad sāksim izskatīt apstiprināto sēdes darba kārtību. Sākam tradicionāli ar Prezidija ziņojumiem par iesniegtajiem likumprojektiem.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījumi Attīstības plānošanas sistēmas likumā” nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Nākamā apakšsadaļa - „Par iesniegto patstāvīgo priekšlikumu”.

Lēmuma projekts „Par ekonomisku, efektīvu un lietderīgu rīcību ar valsts budžeta līdzekļiem”.

Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka šis patstāvīgais priekšlikums tiek izskatīts šodienas sēdē? Deputātiem ir iebildumi. Līdz ar to šis lēmuma projekts nevar tikt izskatīts šodienas sēdes darba kārtībā, tāpēc ka Saeimas kārtības rullis nosaka to, ka, ja kaut viens deputāts iebilst, tad šis lēmuma projekts ir iekļaujams nākamās kārtējās sēdes darba kārtībā. Un... Jebkurā gadījumā jāveic balsojums? Jebkurā gadījumā mums ir ar balsojumu jāizšķiras - proti, jāizšķiras par to, vai šis lēmuma projekts, patstāvīgais priekšlikums, tiek iekļauts nākamās kārtējās sēdes darba kārtībā (es gan neesmu pārliecināts, ka nākamā kārtējā sēde vairs 9.Saeimai būs) vai arī tiek nodots kādai no komisijām (ja šāds priekšlikums tiek iesniegts). Taču es mazliet vēl konsultēšos ar Juridisko biroju.

Godātie kolēģi! Šis ir tāds mazliet kazuistisks gadījums šodien...

Nupat konsultējos ar neapšaubāmu Saeimas autoritāti - Juridiskā biroja vadītāju Kusiņa kungu. Mums jebkurā gadījumā ir jābalso par šā lēmuma projekta iekļaušanu nākamās kārtējās sēdes darba kārtībā, jo Saeimas kārtības rullis ir universāls likums, kurš nav piemērojams tikai pēdējai... piemērojams arī pēdējai kārtējai Saeimas sēdei. Līdz ar to - lūdzu zvanu! Balsosim par šā patstāvīgā priekšlikuma - lēmuma projekta „Par ekonomisku, efektīvu un lietderīgu rīcību ar valsts budžeta līdzekļiem” - iekļaušanu nākamās kārtējās sēdes darba kārtībā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret - nav, atturas - 1. Lēmuma projekts iekļauts nākamās kārtējās sēdes darba kārtībā.

Nākamā darba kārtības sadaļa - „Par atvaļinājuma piešķiršanu”.

Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Nikolajam Kabanovam šā gada 28.oktobrī. Lūdzu zvanu! Balsosim par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Nikolajam Kabanovam šā gada 28.oktobrī! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Atvaļinājums mūsu kolēģim Nikolajam Kabanovam piešķirts.

Nākamais darba kārtības punkts - par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātei Inesei Šleserei šā gada 28.oktobrī. Lūdzu zvanu! Balsosim par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātei Inesei Šleserei šā gada 28.oktobrī! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Atvaļinājums deputātei Inesei Šleserei šā gada 28.oktobrī piešķirts.

Nākamā darba kārtības sadaļa - „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Lēmuma projekts „Par Ilzes Celmiņas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Godātie kolēģi! Juridiskā komisija aicina apstiprināt lēmuma projektu „Par Ilzes Celmiņas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Ilzes Celmiņas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret - 1, atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Ilzes Ošiņas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija lūdz apstiprināt lēmuma projektu „Par Ilzes Ošiņas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Ilzes Ošiņas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Laumas Volbergas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija lūdz apstiprināt lēmuma projektu „Par Laumas Volbergas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Laumas Volbergas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret - nav, atturas - 1. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Valdas Zommeres apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija lūdz apstiprināt lēmuma projektu „Par Valdas Zommeres apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Valdas Zommeres apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Ivetas Risbergas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija lūdz apstiprināt lēmuma projektu „Par Ivetas Risbergas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Ivetas Risbergas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret - 1, atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Annas Mihailovas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Jānis Reirs.

 

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Lūdzu apstiprināt lēmuma projektu „Par Annas Mihailovas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Annas Mihailovas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 86, pret - nav, atturas - 2. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Tatjanas Bormanes apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija lūdz apstiprināt lēmuma projektu „Par Tatjanas Bormanes apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Tatjanas Bormanes apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret - 2, atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Anželikas Dreksleres apstiprināšanu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija lūdz apstiprināt lēmuma projektu „Par Anželikas Dreksleres apstiprināšanu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Anželikas Dreksleres apstiprināšanu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Edgara Mukāna apstiprināšanu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija lūdz apstiprināt lēmuma projektu „Par Edgara Mukāna apstiprināšanu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Edgara Mukāna apstiprināšanu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret - 4, atturas - 1. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Agneses Juškevičas iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija lūdz apstiprināt lēmuma projektu „Par Agneses Juškevičas iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Agneses Juškevičas iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret - 2, atturas - 2. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Lauras Konošonokas iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Juridiskā komisija lūdz apstiprināt lēmuma projektu „Par Lauras Konošonokas iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Lauras Konošonokas iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret - 2, atturas - 3. Lēmums pieņemts.

Un pēdējais lēmuma projekts šajā sadaļā - lēmuma projekts „Par Ievas Višķeres iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Jānis Reirs.

J.Reirs (frakcija „Jaunais laiks”).

Juridiskās komisijas vārdā lūdzu apstiprināt lēmuma projektu „Par Ievas Višķeres iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Ievas Višķeres iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret - 3, atturas - 2. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Pārejam pie nākamās sadaļas - „Likumprojektu izskatīšana”.

Likumprojekts „Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas likums”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā - deputāts Dzintars Ābiķis.

Dz.Ābiķis (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Labrīt, cienījamie kolēģi! Augsti godājamais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Likumprojekts ir steidzams. Jāizskata otrajā, galīgajā, lasījumā.

1. - Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis. 2. - Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Ābiķis. Arī 3. - komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Ābiķis. Arī 4. - komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Ābiķis. Arī 5. - komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Ābiķis. Arī 6. - komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Ābiķis. Arī 7. - komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Ābiķis. Arī 8. - komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Ābiķis. Arī 9. - komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Ābiķis. Arī 10. - komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Ābiķis. Arī 11.priekšlikums... Ai, es atvainojos!... Arī 10. un 11. - komisijas priekšlikumi. Ir atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputātiem nav iebildumu.

Dz.Ābiķis. Cienījamie kolēģi! Aicinu pieņemt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas likums” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret - nav, atturas - 1. Likums pieņemts.

Dz.Ābiķis. Cienījamie kolēģi! Paldies visiem par sadarbību 9.Saeimas laikā, un vēlu jums visiem to labāko. (No zāles dep. K.Leiškalns: „Gods bija sadarboties!”)

Paldies.

Sēdes vadītājs. Nākamais darba kārtības punkts - likumprojekts „Civilām vajadzībām paredzētu sprāgstvielu aprites likums”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Likumprojekts „Civilām vajadzībām paredzētu sprāgstvielu aprites likums”. Kopumā otrajam lasījumam saņemti 18 priekšlikumi.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 2. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 3. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 4. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 5. - iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 6. - iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 7. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 8. - komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt. (No zāles: „Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 8. - atbildīgās komisijas priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 62, pret - 15, atturas - 3. Priekšlikums atbalstīts.

J.Dalbiņš. 9. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 10. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 11. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 12. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 13. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 14. - komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 15. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 16. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 17. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 18. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Komisijas vārdā aicinu likumprojektu pieņemt otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Civilām vajadzībām paredzētu sprāgstvielu aprites likums” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām””, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Labdien, cienītie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1975/Lp9. Par šo likumprojektu komisija saņēma divus priekšlikumus.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums. To komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš. 2. - arī Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Aicinu Saeimu likumprojektu pieņemt otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām”” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par akcīzes nodokli””, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi! Likumprojekts Nr.1979/Lp9. Par šo likumprojektu komisija saņēma četrus priekšlikumus.

1. - finanšu ministra Repšes priekšlikums. To komisija neatbalstīja.

Sēdes vadītājs. Sākam debates.

Vārds deputātam Kārlim Leiškalnam.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Paldies, priekšsēdētāja kungs! Kolēģi! Ir ļoti interesanti! Protams, pats priekšlikums, ja to pavirši izlasa, liekas pilnīgi nesaprotams: jāzina dabīgās tabakas ārējie aptinumi, un tā tālāk. Bet tā ir precīza definīcija tam produktam, kuru mēs šobrīd ievedam un realizējam tirgū, sauktam par cigarillu, un ministra kungs to ir nolēmis precīzi definēt, jo pretējā gadījumā var ievest jebkuru produktu un pārdot to - kā mēs vēlāk to redzēsim -, stipri pazeminot akcīzes nodokļa likmi... tātad realizēt, patiesībā ar par cigarilliem nosauktiem priekšmetiem aizvietojot tirgū to, ko mēs saprotam ar vārdu „cigaretes”.

Tā ka es noteikti aicinu atbalstīt finanšu ministru Repšes kungu, kurš reti kad iesniedz priekšlikumus, par kuriem pats nav cieti pārliecināts vai ja nav pārliecināts, ka šādiem priekšlikumiem būs pozitīva ietekme uz nākamo valsts budžetu. Šobrīd mēs runājam jau par nākamo valsts budžetu, kad ir naudas iztrūkums un budžeta konsolidācija ir ārkārtīgi saspringta un apdraudēta. Es nejūtos šobrīd kā opozīcijā vai pozīcijā, es jūtos kā deputāts, kas ir atbildīgs par katru šīs Saeimas, lai arī pēdējo, balsojumu.

Paldies. (No zāles: „Mēs lepojamies ar tevi, Kārli!”)

Sēdes vadītājs. Paldies.

Debates beidzam.

Komisijas vārdā - deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš. Kolēģi! Kā jau Leiškalna kungs minēja, šā priekšlikuma noraidīšana varbūt izskatās mazliet pārsteidzoša. Taču es gribu paskaidrot, ka šeit situācija ir diezgan sarežģīta. Es domāju, ir jāsaprot, ka tas, kas šeit notiek, ir cīņa starp vairākām tabakas ražošanas firmām. Šī definīcija pašlaik ir papildus tai definīcijai, kāda ir Eiropas Komisijas direktīvā. Situācija ir tāda, ka ir viena firma, kura ražo Latvijā cigarillus, kas atbilst Eiropas Kopienas direktīvai. Un šīs cigaretes arī realizē par cenu, kas ir zemāka nekā tā cena, par kuru šeit pārdod kontrabandas cigaretes. Rezultāts ir tas, ka viņiem ir bijis tīri sekmīgs tirgus un no tā valsts ir guvusi akcīzes nodokli.

Komisija šo jautājumu diezgan gari pārrunāja, uzklausīja gan Finanšu ministriju, gan arī šīs firmas pārstāvjus un uzskatīja, ka, ņemot vērā, ka šī definīcija ir papildus tai, kas ir atrodama direktīvā... un, ja šo definīciju pieņems, tad attiecīgajai firmai... faktiski šis tirgus cigarilliem, kādus viņi pārdod, būs slēgts.

Ņemot vērā, ka šis ir otrais lasījums un situācija ir diezgan sarežģīta, komisija uzskatīja, ka šis likumprojekts droši vien tiks skatīts kopā ar budžeta paketi. Komisija nolēma, ka visus šos priekšlikumus - 1.priekšlikumu un ar to saistīto Leiškalna kunga 2. un 4.priekšlikumu - pašlaik vajadzētu noraidīt. Šo situāciju tad varētu skatīt, kad likumprojekts nāks kopā ar budžeta paketi.

Tas bija komisijas vārdā. (No zāles dep. J.Urbanovičs: „Tev nav tiesību tā runāt komisijas vārdā!”)

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 1. - finanšu ministra Repšes priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 66, pret - 13, atturas - 2. Priekšlikums atbalstīts.

Turpinām ar 2.priekšlikumu.

G.Bērziņš. 2. - Leiškalna kunga priekšlikums. Komisija neatbalstīja.

Sēdes vadītājs. Sākam debates.

Vārds deputātam Kārlim Leiškalnam.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Jā, paldies.

Dāmas un kungi! Tā kā es nevarēju būt trešdien uz komisijas sēdi, es komisijai pirmo reizi mūžā nosūtīju vēstuli. Šo vēstuli es nosūtīju arī katram no jums. Un es gribu pateikt dažus parametrus attiecībā uz cigarilliem. Latvijā šobrīd akcīzes nodoklis cigarilliem un cigāriem, ar kuriem es pats šad un tad paniekojos, sasniedz 10 procentus no tā nodokļa, kas ir mūsu kaimiņvalstī - tik daudz pieminētajā Igaunijā. Nez kāpēc mums ir atrasts viens produkts, kuram var noteikt pazeminātu nodokļu likmi un ļaut cigāru realizētājiem, jo Latvijā sen jau vairs neražo ne cigaretes, ne cigarillus (cigarillus nekad nav ražojuši), aizvietot ar cigarillu nosaukumu melnas cigaretes... aizvietot to produktu, ar kuru konkurē visi pārējie un kuram tiek uzlikts milzīgs akcīzes nodoklis. Mans piedāvājums ir palielināt no 11 latiem... teiksim, Igaunijā šis akcīzes nodoklis cigarilliem ir 159,78 eiro, bet mums tas ir 11 latu. Mans piedāvājums ir aizvietot šo summu ar 24 latiem par tūkstots cigarilliem. Tas nav liels palielinājums, kā par to runā attiecīgi Finanšu ministrijas pārstāvji. Tas ir neliels palielinājums, un arī tad šī cigarillu aplikšana ar nodokli sasniegs labi ja 50 procentus no cigarešu aplikšanas ar nodokli.

Dāmas un kungi! Es jums varu pateikt vēl vairāk: iespējams, ka nākamajam parlamentam nebūs kur likt naudu. Šis mans priekšlikums ļaus papildināt budžetu ar 2,5 miljoniem latu gadā. Ja jums nav kur citur likt... tiem, kas ir palikuši nākamajā Saeimā, un tiem, kas vēl nāks... ja jums nav kur citur likt, tad novirziet šo naudu Valsts kultūrkapitāla fondam, un tad tā nauda tiks izlietota pareizi un precīzi. Un arī es būšu priecīgs kādreiz uzvilkt savu cigāru, zinot, ka šī nauda Latvijā nonāks Vērpes rokās un caur Valsts kultūrkapitāla fondu nonāks kultūras darbinieku rīcībā. Tā ka es aicinu atbalstīt minēto priekšlikumu, kas ir godīgs un, manā izpratnē, pat nesasniedz... ir pat par mazu. Īstenībā šī nodokļa likme - 24 lati par tūkstots cigarilliem - ir vēl daudz par mazu.

Finanšu ministrija saka, ka tā gribot šo nodokļa likmi celt pakāpeniskāk. Es vakar izlasīju LETAS ziņās, ka tā gribot to darīt pakāpeniskāk... ka Leiškalna priekšlikums esot pārāk radikāls. Pakāpeniski tā to dara jau no 2003.gada. Pa šo laiku mēs esam samazinājuši pensijas, esam noņēmuši tā sauktās māmiņu algas; mēs esam „apcirpuši” iedzīvotāju ienākumus valsts pārvaldē... Mēs visu esam darījuši, bet no 2003.gada - un šeit ir arī mana vaina - mēs esam aizmirsuši vienu produktu, jo kādai no firmām, kas tos realizē Latvijas tirgū, tas ir izdevīgi.

Es aicinu atbalstīt manu priekšlikumu.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds deputātam Kārlim Šadurskim. (No zāles: „Laikam sponsorē „Pilsonisko Savienību”!”)

K.Šadurskis (partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie kolēģi! Protams, jebkuras nodokļa izmaiņas kādai firmai ir izdevīgas un kādai - ne. Un liela daļa no Leiškalna kunga teiktā jau, protams, bija taisnība. Leiškalna kungs tikai nepateica galveno: ja mēs veiksim tagad šo akcīzes nodokļa celšanu, tad mēs pilnībā izņemsim no tirgus vienu produktu - tiešām vienas no tabakas ražotāju firmām ražotos cigarillus, kuri saistībā ar savu zemo kvalitāti ir tik lēti, ka var konkurēt ar kontrabandas tabaku. Līdz ar to, ja šī nodokļa likme tiek celta, atbalstot Leiškalna kunga priekšlikumu, tad šā produkta tirgū vienkārši vairs nebūs. Tas būs dārgāks. Līdz ar to tā apgrozījums ļoti būtiski samazināsies un tikpat būtiski acīmredzot pieaugs arī kontrabandas pieprasījums pēc kontrabandas precēm.

Godātie kolēģi! Šī aritmētika ir bezgala vienkārša: ja kontrabandas cigaretes tirgū ir nopērkamas par apmēram 80 santīmiem un ja apmēram tikpat daudz maksā arī šie lētie cigarilli, tad šie produkti ir konkurētspējīgi un likumam paklausīgs pilsonis, protams, labāk pirks legālu tabaku. Ja šī cena celsies, tad daudzi izdarīs pretēju izvēli. Un es noteikti atbalstu šajā jautājumā plašāku diskusiju, nevis pēdējā brīža priekšlikumus, durvīm aizveroties, kurus kāds vēl mēģina kaut kā, tā vienkārši sakot, „dabūt cauri”.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds deputātam Kārlim Leiškalnam, otro reizi.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Dāmas un kungi! Ja mēs atbalstām 24 latu liela akcīzes nodokļa noteikšanu par tūkstots vienībām cigarillu un cigāru... ja mēs to atbalstām, tad šī akcīze tik un tā sasniegs tikai 50 procentus no tā akcīzes apjoma, kas tiek uzlikts cigaretēm. Tikai 50 procentus! Šie nav nekādi pēdējā brīža priekšlikumi.

Es esmu šeit, šajā tribīnē, jau stāvējis ar pēdējā brīža priekšlikumiem, kad vienas nakts laikā paaugstina pievienotās vērtības nodokli, es esmu bijis šajā tribīnē, kad tiek samazinātas pensijas, kad tiek runāts un tiek atceltas attiecīgi samazinātās pievienotās vērtības likmes presei, malkai, grāmatām un tamlīdzīgi. Es esmu pēdējā brīdī sniedzis priekšlikumu, kas atjauno šīs samazinātās... un parlaments to ir atbalstījis... Tie nav nekādi pēdējā brīža priekšlikumi! Un stāstīt šeit par kontrabandu attiecībā uz cigarilliem, kuru segments tirgū vispār ir 8 procenti, ir vienkārši nepieklājīgi. Vai nu valsts ir vāja... Un tad jau pēc Šadurska ieteikuma mēs varētu Krievijas... Otrā pasaules kara laikā Krievijas uzkrāto un vēl šobrīd tur noliktavās atrodošos mahorku, neaplikdami to ar akcīzes nodokli vispār, ievest Latvijas smēķētājiem, lai viņi pīpē nevis cigaretes, bet šo mahorku. Pilnīgs absurds! Tas ir konkrēts, normāls priekšlikums. Turklāt es vēl joprojām uzskatu, ka nodoklis šeit būtu jāpaceļ tikpat augstu, kā tas ir kaimiņos esošajā Igaunijā. Mēs no 2003.gada esam veidojuši šajā sētā caurumiņu un pušķojuši to ar skaistiem vārdiem, un Kārlis šodien šos vārdus turpina. (No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC): „Spēcīga runa, Kārli!”)

Paldies. (Aplausi.)

Sēdes vadītājs. Paldies.

Debates beidzam.

Komisijas vārdā - deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi! Es gribu pateikt divas lietas šajā sakarībā.

Pirmā lieta ir saistībā ar definīciju, kāda pašreiz ir spēkā. Tas, ko šī viena firma pārdod, faktiski atbilst cigarillu definīcijai, un tādēļ šī firma tirgo cigarillus. Tie izskatās kā cigaretes, bet formāli tie ir cigarilli, un tie, kā te tika norādīts, tiek tirgoti mazliet zem kontrabandas cenas (No zāles dep. V.A.Krauklis: „Vai tas ir labi?”), un rezultāts ir tas, ka valstī tie arī tiek ievērojamā vairumā pārdoti un valsts ir ieguvusi akcīzes nodokli - apmēram miljonu latu.

Situācija, kā vismaz komisijā tika skaidrots, ir šāda: ja akcīzes nodoklis tiks celts, tad šis produkts no tirgus pazudīs un tā kalkulācija, ka šeit būs ievērojams cēlums, faktiski nebūs pareiza, jo tā kalkulācija ir lielā mērā bāzēta uz šo vienu produktu. Un, ņemot vērā visu šo sarežģīto situāciju, es vēlreiz gribu atgādināt, ka komisija faktiski nolēma, ka visu šo situāciju vajadzētu vēlreiz pārskatīt un ka būs iespēja to darīt, skatot budžetu. Un tādēļ aicinu noraidīt faktiski visu šo grozījumu sēriju.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 2. - deputāta Leiškalna priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 52, pret - 21, atturas - 10. Priekšlikums atbalstīts.

Godātie kolēģi! Pirms mēs pārejam pie 3.priekšlikuma, es informēju, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis piecu deputātu - Bendrātes, Zaķa, Circenes, Latkovska un Rībenas - iesniegumu, ka, pamatojoties uz to, ka atsevišķi deputāti nebija zālē, kad tika balsots par šā paša likumprojekta 1.priekšlikumu, viņi lūdz šo priekšlikumu vēlreiz pārbalsot. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli mums ir ar balsojumu jāizšķiras, vai šis priekšlikums tiek pārbalsots vai netiek pārbalsots.

Lūdzu zvanu! Balsosim par priekšlikumu pārbalsot šā likumprojekta 1. priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 40, pret - 42, atturas - 1. Priekšlikums pārbalsot šo priekšlikumu ir noraidīts. Līdz ar to mūsu balsojums paliek spēkā.

Turpinām ar 3.priekšlikumu. To ir iesniedzis Juridiskais birojs.

G.Bērziņš. 3. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš. 4.priekšlikums. Deputāts Leiškalns to atsauc, tas tātad nav balsojams.

Sēdes vadītājs. Jā. Deputātam Leiškalnam ir tiesības atsaukt priekšlikumu.

Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti.

G.Bērziņš. Kolēģi! Aicinu Saeimu pieņemt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā!

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par akcīzes nodokli”” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 45, pret - 37, atturas - nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts - likumprojekts „Grozījums likumā „Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā””, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāts Valdis Ģīlis.

V.Ģīlis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamo Prezidij! Godātie kolēģi! Komisija izskatīja valdības iesniegto likumprojektu un uz otro lasījumu izstrādāja nedaudz mainītu redakciju, kas obligāto prasību - reģistrēt savu attieksmi pret mirušā ķermeņa izmantošanu - padarītu par brīvprātīgu.

Tātad pēc viena vārda mainīšanas komisijas izstrādātais priekšlikums tiek iesniegts jūsu balsojumam.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Ģīlis. 2.priekšlikums ir nedaudz mainījis likuma spēkā stāšanās laiku. Komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.Ģīlis. Tas ir viss. Komisija lūdz jūsu atbalstu likumprojekta pieņemšanai galīgajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums likumā „Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā”” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (Nacionālās apvienības VL! - TB/LNNK frakcija).

Godātie kolēģi! Skatīsim dokumentu Nr.6515B. Uz otro, galīgo, lasījumu šim steidzamajam likumprojektam ir saņemti divi priekšlikumi.

1.priekšlikumu iesniedza deputāts Buzajevs. Komisija to neatbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs. 2.priekšlikumu ir iesniegusi pati Juridiskā komisija. Tas nosaka, ka likums stājas spēkā nākamā gada 1.janvārī.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. Komisijas vārdā aicinu balsot par šo likumprojektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Farmācijas likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāts Māris Grīnblats.

M.Grīnblats (Nacionālās apvienības VL! - TB/LNNK frakcija).

Godātie deputāti! Sociālo un darba lietu komisija piedāvā likumprojektu „Grozījumi Farmācijas likumā” otrajam, galīgajam, lasījumam.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Grīnblats. 2. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Grīnblats. 3. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Grīnblats. 4. - zemkopības ministra Dūklava priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. 4., piedodiet, ir Juridiskā biroja priekšlikums!

M.Grīnblats. Ā, Juridiskā biroja priekšlikums... Atbalstīts, jā!

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Grīnblats. 5. - zemkopības ministra Dūklava priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Grīnblats. 6. - veselības ministra Didža Gavara priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav atbalstīts?

M.Grīnblats. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Grīnblats. 7. - zemkopības ministra Dūklava priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 9. - komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Grīnblats. 8. - veselības ministra Gavara priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Grīnblats. 9. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Grīnblats. Un pēdējā lapaspusē tātad ir 10. - zemkopības ministra Dūklava priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 12.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Grīnblats. 11. - Juridiskā biroja priekšlikums. Arī atbalstīts un iekļauts 12.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Grīnblats. 12. - protams, atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Grīnblats. Komisija aicina atbalstīt likumprojektu kopumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Farmācijas likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 72, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības vienošanos par Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu”, otrais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Jānis Eglītis.

J.Eglītis (Tautas partijas frakcija).

Godātais priekšsēdētāj! Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1946/Lp9. Otrajam lasījumam nav iesniegts neviens priekšlikums.

Līdz ar to Ārlietu komisijas vārdā aicinu balsot par likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības vienošanos par Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret - 1, atturas - nav. Likums pieņemts.

J.Eglītis. Paldies.

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par policiju””, trešais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā -deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Likumprojekta trešajam lasījumam saņemti 15 priekšlikumi, kurus izskatījām komisijas 13.oktobra sēdē.

1. - Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāra Šadurska kunga priekšlikums. Komisija neatbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu par 1.priekšlikumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 1. - Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāra Šadurska kunga priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 41, pret - 33, atturas - 2. Priekšlikums atbalstīts.

J.Dalbiņš. 2. - iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Es atvainojos! Mēs nupat nobalsojām par 1.priekšlikumu, kas paredz izslēgt likumprojekta 1.pantu. Arī 2.priekšlikums attiecas uz likumprojekta 1.pantu. Es saprotu, ka šis priekšlikums faktiski nav vairs balsojams, jo mēs likumprojekta 1.pantu esam izslēguši.

J.Dalbiņš. Es domāju, ka tālāk vairs par šo likumprojektu - ar jūsu palīdzību! - nav vērts runāt.

Sēdes vadītājs. Es saprotu, ka jums diemžēl ir taisnība. Man būtu priekšlikums - varbūt ir vērts šo likumprojektu atdot atpakaļ atbildīgajai komisijai, jo vienkārši citādi mēs šobrīd varam nonākt pie juridiska nonsensa. Bet, kā es saprotu, mums tik un tā ir jābalso par šo priekšlikumu. Es, sēdes vadītājs, aicinu vienkārši dēļ juridiskās tehnikas atbalstīt šādu priekšlikumu -nodot šo likumprojektu atpakaļ atbildīgajai komisijai. Lūdzu zvanu! Balsosim par priekšlikumu nodot likumprojektu „Grozījumi likumā „Par policiju”” atpakaļ atbildīgajai komisijai, jo šobrīd mēs ar savu balsojumu esam šā likumprojekta tālāku izskatīšanu padarījuši neiespējamu! Tātad šobrīd balsosim par priekšlikumu atdot likumprojektu atpakaļ atbildīgajai komisijai. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 42, pret - 40, atturas - nav. Likumprojekts nodots atpakaļ komisijai.

Tā kā likumprojekts „Grozījumi likumā „Par policiju”” nodots atpakaļ atbildīgajai komisijai, saskaņā ar informāciju, ko nupat saņēmu no Juridiskā biroja, Kārtības rullis vairs neprasa papildus noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu; vienkārši komisijai vēlreiz jālemj par likumprojektu un tas jāvirza izskatīšanai, kas acīmredzot notiks jau nākamās Saeimas sēdē.

Nākamais darba kārtības punkts - „Grozījumi Apsardzes darbības likumā”, trešais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā -deputāts Juris Dalbiņš.

 

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Likumprojekta trešajam lasījumam saņemti divi priekšlikumi, un tie izskatīti komisijas sēdē.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 2. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi izskatīti. Komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Apsardzes darbības likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret - 1, atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Valsts probācijas dienesta likumā”, trešais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj, cienījamie kolēģi! Likumprojekta trešajam lasījumam priekšlikumi netika iesniegti. Komisijas vārdā aicinu pieņemt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Valsts probācijas dienesta likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījums Pārtikas aprites uzraudzības likumā”, trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Madars Lasmanis.

M.Lasmanis (frakcija „Jaunais laiks”).

Labrīt, godātie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija izskatīja trešajā lasījumā grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā.

Saņemti divi priekšlikumi.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Lasmanis. 2. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Lasmanis. Tie tad arī ir visi priekšlikumi trešajam lasījumam. Aicinu likumprojektu atbalstīt kopumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums Pārtikas aprites uzraudzības likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums”, trešais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Kolēģi! Trešajam lasījumam ir saņemti 44 priekšlikumi un izskatīti komisijas sēdē.

1. - iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 2. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 3. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 4. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 5. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 6. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 7. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 8. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 9. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 10. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 11. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 12. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 13. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 14. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 15. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 16. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 17. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 18. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 19. - komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 20. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 21. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 22. - Juridiskā biroja... Es atvainojos, tas ir iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 23. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 24. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 25. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 26. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 27. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 28. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 29. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 30. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 31. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 32. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 33. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 34. - komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 35. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 36. - komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 37. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 38. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 39. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 40. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 41. un 42.priekšlikums - iekšlietu ministres priekšlikumi. Komisija abus priekšlikumus atbalsta savā - 43.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. Un 44. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Aicinu Saeimu atbalstīt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret - nav, atturas - 2. Likums pieņemts.

Godātie kolēģi! Pirms mēs sākam izskatīt nākamo darba kārtības punktu, es informēju, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Leiškalna, Kučinska, Segliņa, Ārberga un Rugātes iesniegumu. Sakarā ar to, ka daudzi deputāti, kuri neesot atradušies zālē, tomēr parādoties balsojuma izdrukā, viņi lūdz pārbalsot lēmumu par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par policiju”” atdošanu atpakaļ atbildīgajai komisijai.

Es atvainojos, Leiškalna kungs! Vispirms mums jāpārbalso, ja mēs nolemjam pārbalsot par atdošanu, un, ja mēs nolemjam citādāk, nekā nolēmām pirms tam, tad par 1.priekšlikumu.

Tātad, godātie kolēģi, mums vispirms jābalso par to, vai mēs pārbalsosim mūsu lēmumu par likumprojekta atdošanu atpakaļ atbildīgajai komisijai.

Lūdzu zvanu!... Jaundžeikara kungs, jūsu balsošanas pults ir jums priekšā!... Tātad balsosim par priekšlikumu pārbalsot mūsu lēmumu par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par policiju”” atdošanu atpakaļ atbildīgajai komisijai! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 45, pret - 40, atturas - 2. Tātad pieņemts lēmums pārbalsot pieņemto lēmumu par likumprojekta atdošanu komisijai.

Tātad, godātie kolēģi, tagad mums jāveic balsojums par to, vai mēs atdodam likumprojektu atbildīgajai komisijai vai neatdodam. Jo mēs šobrīd nolēmām tikai par to, ka mēs pārbalsojam mūsu iepriekšpieņemto lēmumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par priekšlikumu nodot likumprojektu „Grozījumi likumā „Par policiju”” atpakaļ atbildīgajai komisijai! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 44, pret - 46, atturas - nav. Tātad likumprojekts nav atdots atbildīgajai komisijai. Līdz ar to mums šobrīd ir jālemj, vai mēs pārbalsosim mūsu pieņemto lēmumu par 1.priekšlikumu. Tātad mēs šobrīd balsosim nevis par 1.priekšlikumu, bet par to, vai mēs pārbalsosim 1. - Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikumu.

Lūdzu zvanu! Es atvainojos... Mēs jau esam sākuši balsot, Reira kungs, un līdz ar to ir par vēlu! Tātad es vēlreiz paskaidroju: šobrīd mēs balsosim par priekšlikumu - pārbalsot 1.priekšlikumu. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 46, pret - 41, atturas - 1. Līdz ar to mēs šobrīd esam pieņēmuši lēmumu - pārbalsot 1.priekšlikumu.

Es lūdzu Dalbiņa kungu vēlreiz referēt par likumprojektu un vēlreiz mums atgādināt, par ko tad bija 1.priekšlikums, ko iesniedzis Šadurska kungs.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par policiju””.

1. - Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāra Šadurska priekšlikums. Komisija to neatbalstīja. (No zāles: „Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par 1. - Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 43, pret - 46, atturas - nav. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Dalbiņš. 2. - iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 3. - komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 4. - komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt

J.Dalbiņš. 5. - Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāra Šadurska priekšlikums. Komisija to neatbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 6. - iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 7. - Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāra Kārļa Šadurska priekšlikums. Komisija to neatbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 8. - iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 9. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija atbalstīja...

Sēdes vadītājs. ...un iekļāva 11. - atbildīgās komisijas priekšlikumā. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 10. - iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisija to atbalstīja savā - 11.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Es atvainojos! Laikam sajaucu...

Deputāti prasa balsojumu par 10.priekšlikumu, ko iesniegusi iekšlietu ministre Linda Mūrniece. Atbalstīts daļēji, iekļauts 11. - atbildīgās komisijas priekšlikumā. Deputāti prasa balsojumu par 10.priekšlikumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 10. - iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 39, pret - 20, atturas - 27. Priekšlikums nav atbalstīts.

Turpinām ar 11.priekšlikumu.

J.Dalbiņš. 12. - Aizsardzības...

Sēdes vadītājs. Mēs šobrīd turpinām ar 11.priekšlikumu. Tātad 10.priekšlikumu bija iesniegusi iekšlietu ministre Linda Mūrniece. Komisija to bija atbalstījusi daļēji un iekļāvusi 11.priekšlikumā...

J.Dalbiņš. ...savā - 11.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Tātad 10.priekšlikumu mēs šobrīd neatbalstījām, un līdz ar to mums šobrīd ir jāizšķiras, ko mēs darīsim ar 11.priekšlikumu, kas ir atbildīgās komisijas priekšlikums. (No zāles: „Balsot!”)

J.Dalbiņš. Lūdzu atbalstīt atbildīgās komisijas priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Jā. Deputāti prasa balsojumu par 11.priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 11. - atbildīgās komisijas priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 60, pret - 20, atturas - nav. Priekšlikums atbalstīts.

J.Dalbiņš. 12. - Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāra Šadurska priekšlikums. Komisija to neatbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 13. - iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisija to atbalsta savā - 14.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 15. - iekšlietu ministres priekšlikums. Komisija to neatbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Komisijas vārdā aicinu pieņemt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par policiju”” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 48, pret - 37, atturas - 2. Likums pieņemts.

Godātie kolēģi! Turpinām ar darba kārtības 18.punktu. Likumprojekts „Grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā”, trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Juris Sokolovskis.

J.Sokolovskis (PCTVL frakcija).

Labdien, kolēģi! Likumprojekts „Grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā” (Nr.1871/Lp9).

1. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 2. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 3. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 4. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 5. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 6. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 7. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 8. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 9. - ekonomikas ministra Kampara priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iekļauts 10.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis. 10. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 11. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iekļauts 12.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis. 12. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 13. - ekonomikas ministra Kampara priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iekļauts 14.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis. 14. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 15. - ekonomikas ministra Kampara priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 16. - ekonomikas ministra Kampara priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 17. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 18. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 19. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 20. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 21. - ekonomikas ministra Kampara priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iekļauts 22.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 22. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 23. - ekonomikas ministra Kampara priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 24. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 25. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 26. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 27. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 28. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 29. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 30. - ekonomikas ministra Kampara priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 31. - ekonomikas ministra Kampara priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 32. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 33. - ekonomikas ministra Kampara priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iekļauts 34.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 34. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 35. - ekonomikas ministra Kampara priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 36. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 37. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 38. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 39. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iekļauts 40.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Sokolovskis. 40. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 41. - ekonomikas ministra Kampara priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. 42. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sokolovskis. Līdz ar to, kolēģi, lūdzu atbalstīt šo likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījums likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli””, trešais lasījums. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts... Oi, es atvainojos, es pārķēru laikam vienu darba kārtības punktu...

Likumprojekts „Grozījums Likumā par budžetu un finanšu vadību”, trešais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Aigars Štokenbergs.

A.Štokenbergs (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Godātais Saeimas priekšsēdētāja kungs! Kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījums Likumā par budžetu un finanšu vadību”.

Ir saņemts viens - deputāta Ribakova priekšlikums, kurš komisijā nav atbalstīts. (No zāles: „Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 1. - deputāta Ribakova priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 24, pret - 51, atturas - 2. Priekšlikums nav atbalstīts.

A.Štokenbergs. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Aicinu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums Likumā par budžetu un finanšu vadību” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 70, pret - 14, atturas - 1. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījums likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli””, trešais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi! Šim likumprojektam „Grozījums likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”” komisija pati sagatavoja vienu priekšlikumu, kas ir 1.priekšlikums un kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Aicinu Saeimu pieņemt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījums Attīstības plānošanas sistēmas likumā”, trešais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Māris Kučinskis.

M.Kučinskis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Uz trešo lasījumu priekšlikumi nav saņemti. Aicinu nobalsot par likumprojektu galīgajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums Attīstības plānošanas sistēmas likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Informācijas tehnoloģiju drošības pārvaldības likums”, trešais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

 

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Par likumprojektu „Informācijas tehnoloģiju drošības pārvaldības likums” saņemti 24 priekšlikumi.

1. - satiksmes ministra Kaspara Gerharda priekšlikums. Komisija priekšlikumu atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 2. - satiksmes ministra priekšlikums. Komisija priekšlikumu atbalsta savā 3.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 4. - komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 5. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 6. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres Staķes vietā kultūras ministra Dāldera priekšlikums. Komisija priekšlikumu neatbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 7. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija priekšlikumu atbalsta savā 8.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 9. - komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputātu piekrīt.

J.Dalbiņš. 10. - komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 11. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 12. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 13. - komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 14. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 15. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 16. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalsta savā - 17.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 18. - satiksmes ministra Gerharda priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 19. - finanšu ministra Repšes priekšlikums. Komisija neatbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 20. - satiksmes ministra Gerharda priekšlikums. Komisija to atbalsta savā - 21.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 22. - satiksmes ministra Gerharda priekšlikums. Komisija to atbalsta savā - 23.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš. 24. - komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi izskatīti.

Aicinu atbalstīt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Informācijas tehnoloģiju drošības pārvaldības likums” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par kultūras pieminekļu aizsardzību””, trešais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā - deputāts Jānis Porietis.

J.Porietis (Tautas partijas frakcija).

Godātais Prezidij! Cienījamie deputāti! Uz trešo lasījumu saņemts viens - Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšlikums, kurš ir atbalstīts. Lūdzu Saeimu atbalstīt šo priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Porietis. Līdz ar to visi priekšlikumi izskatīti. Lūdzu apstiprināt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par kultūras pieminekļu aizsardzību”” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

J.Porietis. Paldies.

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru””, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi! Izskatīsim iesniegtos priekšlikumus!

1.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 2.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 3.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 4.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 5.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 6.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 7.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 8.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 9.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 10.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 11.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 12.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 13.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 14.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 15.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. Un pēdējais - 16.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. Lūdzu pieņemt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts - likumprojekts „Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā”, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Trešajam lasījumam saņemti 11 priekšlikumi.

1.priekšlikums. Juridiskajā komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 2.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 3.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 4.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 5.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 6.priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 7.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 8.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 9.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 10.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. Un 11.priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. Lūdzu pieņemt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret - nav, atturas - 5. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.1700/Lp9), trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (Nacionālās apvienības VL! - TB/LNNK frakcija).

Godātie kolēģi! Uz trešo lasījumu saņemti 35 priekšlikumi.

1. - labklājības ministra Ulda Auguļa priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 2. - Juridiskās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs. 3. - arī labklājības ministra priekšlikums. Iekļauts 4. - Juridiskās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs. 5.priekšlikums ir pārņemts no viena cita likumprojekta un ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. Arī 6.priekšlikums ir pārņemts no jau minētā likumprojekta un ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. Arī 7.priekšlikums ir pārcelts no cita likumprojekta un ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 8. - ekonomikas ministra Kampara priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 9. - ekonomikas ministra priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 10.priekšlikums ir iekļauts no cita likumprojekta un ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. Arī 11.priekšlikums ir no jau minētā cita likumprojekta un ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 12. - ekonomikas ministra Kampara priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 13. - labklājības ministra Auguļa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 14. - labklājības ministra priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts 15.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 16. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 17. - arī Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 18.priekšlikums iekļauts jau no trešā - cita likumprojekta un ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 19. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 20. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 21. - deputāta Dalbiņa priekšlikums. Tas nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs. 22. - deputāta Dalbiņa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs. 23. - no cita likumprojekta iekļauts priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 24. - arī no cita likumprojekta iekļauts priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 25. - arī no cita likumprojekta iekļauts priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 26. - no cita likumprojekta iekļautais priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 27. - iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 28. - deputāta Dalbiņa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs. 29. - deputāta Dalbiņa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs. 30. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. 31. - deputāta Mackeviča priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs. 32. - deputāta Mackeviča priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs. 33. - deputāta Mackeviča priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs. 34. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. Un visbeidzot 35. - tieslietu ministra vietā aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Rasnačs. Līdz ar to aicinu balsot par likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.1700/Lp9) trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 89, pret - 1, atturas - nav. Likums pieņemts.

Godātie kolēģi! Ir pienācis laiks pārtraukumam.

Pirms reģistrācijas vārds deputātei Ingrīdai Circenei.

I.Circene (frakcija „Jaunais laiks”).

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde pēc 5 minūtēm komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Guntim Bērziņam.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi no Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas! Pēc 5 minūtēm būs īsa Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde komisijas telpās.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Andrim Bērziņam no Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Kolēģi! Pēc 5 minūtēm Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Jurim Dalbiņam.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti! Lūdzu uz sēdi komisijas telpās tūlīt pēc pārtraukuma sākuma.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Valdim Ģīlim.

V.Ģīlis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie deputāti! Veselības aprūpes apakškomisijas sēde notiks pēc 5 minūtēm Sociālo un darba lietu komisijā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu reģistrācijai! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu reģistrācijas rezultātu!

Reģistrācijas rezultāta nolasīšanai vārds Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Liels paldies.

Labrīt, augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Vladimirs Buzajevs... Paldies, redzu! Sergejs Fjodorovs... Redzu! Aleksejs Holostovs, Nikolajs Kabanovs, Jānis Klaužs, Leopolds Ozoliņš un Inese Šlesere.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Pārtraukums līdz pulksten 11.00.

(Pārtraukums.)

 

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Pulkstenis ir 11.00, bet acīmredzot mums nav kvoruma. Man ir lūgums - vēlreiz nozvanīt!

Jā, līdz ar deputāta Brieža ierašanos mums ir kvorums. Līdz ar to mēs, godātie kolēģi, turpinām Saeimas sēdi.

Turpinām ar likumprojektu „Grozījumi Saeimas kārtības rullī”. Šis ir jau trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi! Tātad šis ir trešais lasījums likumprojektam „Grozījumi Saeimas kārtības rullī”.

1.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 2.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 3.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 4.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. 5.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. Priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu likumprojektu atbalstīt trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Saeimas kārtības rullī” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 70, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījums Dokumentu legalizācijas likumā”, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Trešajam lasījumam ir saņemts viens priekšlikums no Juridiskā biroja. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

M.Segliņš. Lūdzu likumprojektu pieņemt trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums Dokumentu legalizācijas likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 70, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Jūras vides aizsardzības un pārvaldības likums”, trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Vents Armands Krauklis.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Labdien, cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.1939/Lp9 - likumprojektu „Jūras vides aizsardzības un pārvaldības likums”, kas sagatavots trešajam lasījumam.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 2. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 3. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 4. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 5. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 6. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 7. - ekonomikas ministra Kampara priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 8.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 8. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 9. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 10. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 8.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.A.Krauklis. Un arī 11. - vides ministra Vējoņa priekšlikums - ir daļēji atbalstīts un iekļauts 8.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.A.Krauklis. Un visbeidzot 12. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. Paldies.

Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Jūras vides aizsardzības un pārvaldības likums” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 72, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Atkritumu apsaimniekošanas likums”, trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Ingmārs Līdaka.

I.Līdaka (ZZS frakcija).

Cienījamie kolēģi! Tātad jūsu uzmanībai tiek piedāvāts trešais lasījums Atkritumu apsaimniekošanas likumam. Atbildīgā komisija ir saņēmusi 58 priekšlikumus.

1. - vides ministra Vējoņa priekšlikums, kas ir precizējums terminos. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Līdaka. 2. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts atbildīgās komisijas 3.priekšlikumā, ko lūdzam atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Līdaka. 4. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Šie ir grozījumi to darbību un atkritumu uzskaitījumā, uz kuriem šis likums neattiecas, un tas komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. Tāpat arī 5. - Juridiskā biroja priekšlikums, ko lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 6. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 4.priekšlikumā, kuru mēs jau atbalstījām.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 7.priekšlikums ir par Ministru kabineta pilnvarām. Tas saņemts no vides ministra Vējoņa. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 8. - redakcionāls Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 9. - atbildīgās komisijas priekšlikumā, ko lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 10. - politisko organizāciju (partiju) apvienības „Saskaņas Centrs” frakcijas priekšlikums. To komisija tomēr pēc garām debatēm neatbalstīja, jo uzskatīja, ka pēc būtības likums jau neliedz pašvaldībām dibināt kapitālsabiedrības. Tātad komisijas viedoklis ir neatbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu Lūdzu zvanu! Balsosim par 10. - politisko organizāciju (partiju) apvienības „Saskaņas Centrs” frakcijas priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 38, pret - 34, atturas - 3. Priekšlikums atbalstīts.

I.Līdaka. 11. - vides ministra Vējoņa priekšlikums par pašvaldību atbildību atkritumu dalītas vākšanas organizēšanā. Komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Līdaka. 12. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir redakcionāls un ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 13.priekšlikums - par Valsts vides dienesta lēmumu apstrīdēšanas kārtību. Tas ir no Juridiskā biroja. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 14. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 15. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 16. - par kārtību, kādā pašvaldības izvēlas atkritumu apsaimniekotāju. Iesniedzis Juridiskais birojs. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 17. - no apvienības „Saskaņas Centrs” frakcijas. Nav guvis atbalstu. Arī šeit ir runa par kapitālsabiedrībām.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 17. - politisko organizāciju (partiju) apvienības „Saskaņas Centrs” frakcijas priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 39, pret - 38, atturas - 4. Priekšlikums nav atbalstīts.

I.Līdaka. 18. - atbildīgās komisijas priekšlikums par līgumiem, kurus līdz šim jau noslēguši atkritumu radītāji un apsaimniekotāji. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 19. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 20. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Arī to lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 21. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Tas ir daļēji atbalstīts un iekļauts 23.priekšlikumā.

Tāpat arī 22. - Juridiskā biroja priekšlikums - iekļauts 23.priekšlikumā.

Un 23.priekšlikumu, ko sagatavojusi atbildīgā komisija, lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Līdaka. 24. - deputāta Venta Armanda Kraukļa priekšlikums. Komisijā tas nav guvis atbalstu, bet diskusijas par to bija ļoti, ļoti karstas. Personīgi es droši vien atbalstītu šo priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Personīgi varat runāt tikai debatēs.

Sākam debates.

Vārds deputātam Ventam Armandam Krauklim.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Lai saprastu šā priekšlikuma būtību un svarīgumu, tomēr nepieciešams neliels ekskurss arī par šo likumprojektu kopumā.

Šobrīd spēkā esošais Atkritumu apsaimniekošanas likums, kas ir pieņemts 2000.gada nogalē, ir ticis grozīts septiņas reizes un līdz ar to tiešām nav vairs uzskatāms par atbilstošu esošajai situācijai, raugoties gan no institucionālā, gan no nozares tehnoloģiskā viedokļa. Turklāt saistībā ar nepieciešamību ieviest Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 19.novembra direktīvu 2008/98/EK par atkritumiem un par dažu direktīvu atcelšanu tika pieņemts lēmums izstrādāt jaunu Atkritumu apsaimniekošanas likumu, jo minētās direktīvas prasības Latvijas normatīvajos aktos ir jāievieš līdz šā gada decembrim. Taču, lai uzskatītu, ka Latvija ir izpildījusi šo uzdevumu, nepietiek vien ar likuma pieņemšanu un tā spēkā stāšanos, bet no jauna ir jāizdod visi likumam pakārtotie Ministru kabineta noteikumi.

Gatavojot likumprojektu pieņemšanai Saeimā pirmajā lasījumā, tika saņemti vairāk nekā 80 priekšlikumi. Lai kvalitatīvi izdiskutētu visus iesniegtos priekšlikumus, tika izveidota darba grupa no valsts pārvaldes iestāžu pārstāvjiem, nozares profesionāļiem, nevalstiskajām organizācijām un ieinteresētajiem Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālas politikas komisijas deputātiem. Šajā darba grupā vairākās tikšanās reizēs tika rūpīgi izanalizēti visi iesniegtie priekšlikumi un par gandrīz visiem no tiem tika panākts kompromiss, daudzos gadījumos radot jaunus priekšlikumus, lai, no vienas puses, atkritumu apsaimniekošanas regulējums atbilstu Eiropas Savienības direktīvu prasībām un Latvijas tiesiskajai iekārtai un, no otras puses, apmierinātu šajā jomā darbojošamies uzņēmumus, kuru intereses daudzos gadījumos ir savstarpēji pretējas, jo daļa no tiem pieder pašvaldībām, bet daļa ir ar būtisku ārvalstu kapitālu. Un, vērtējot no jauna izstrādāto Atkritumu apsaimniekošanas likumu, jāatzīst, ka tas paredz virkni stingrāku vides aizsardzības pasākumu attiecībā gan uz sadzīves, gan uz bīstamo atkritumu apriti, turklāt tiek skaidri noteiktas prasības attiecībā uz sadzīves atkritumu sagatavošanu apglabāšanai, kā arī visu atkritumu apsaimniekošanā iesaistīto pušu pienākumu un tiesību loks. Tas turpmāk ļaus izvairīties no situācijām, kad grūti ir atrast atbildīgo gadījumos, kad, piemēram, sabiedrībai ilgstoši nākas noraudzīties uz kādu piegružotu teritoriju.

Būtiski ir apzināties, ka pēdējo gadu laikā atkritumu apsaimniekošanas nozarē pašvaldības vai to dibinātie uzņēmumi ir ieguldījuši vairāk nekā 100 miljonus latu. Tas pārsvarā ir bijis Eiropas Kohēzijas fonda finansējums, kas ticis piešķirts reģionālajām atkritumu apsaimniekošanas organizācijām, un, protams, arī pašu līdzfinansējums.

Līdz ar to ir svarīgi šobrīd turpināt iesākto darbu un nodrošināt izveidotās infrastruktūras noslogošanu atbilstoši tai paredzētajām jaudām, kā arī veicināt jaunu tehnoloģiju ieviešanu jau izveidotajos infrastruktūras objektos, lai izpildītu aizvien pieaugošās vides aizsardzības prasības atkritumu apsaimniekošanas jomā. Tāpēc priekšlikumi, kas attiecas uz atkritumu poligonu lomas nostiprināšanu atkritumu apsaimniekošanas jomā, nav vērtējami kā atsevišķu uzņēmumu interešu lobēšana, bet ir vērsti uz valsts un pašvaldību interešu nodrošināšanu, pirmkārt, lietderīgi izmantojot par ieguldītajiem līdzekļiem radīto infrastruktūru un, otrkārt, precīzi nosakot atbildīgās personas par rezultatīvo rādītāju sasniegšanu attiecībā uz Eiropas Savienības izvirzītajām prasībām.

Tajā pašā laikā vēlos uzsvērt, ka manis piedāvātā redakcija ir pietiekami atvērta, lai jebkurš tirgus dalībnieks, kurš ekonomiski jūtas pietiekami nodrošināts, veiktu būtiskas investīcijas atkritumu apsaimniekošanas sektorā un būtu tiesīgs to darīt, tādā veidā sekmējot kopējo likumprojekta mērķu sasniegšanu.

It īpaši tas attiecas uz manu priekšlikumu par likumprojekta 22.panta trešās daļas precizēšanu, kurš nevis ierobežo konkurenci attiecībā uz atkritumu sagatavošanu apglabāšanai, bet gan ir vērsts uz to, lai nepārprotami noteiktu, ka atbildība par to, lai pirms atkritumu apglabāšanas poligonā šie atkritumi tiktu atbilstoši apstrādāti, ir šo poligonu apsaimniekotājiem, kā tas ir jau iepriekš norādīts; lai no kolektīvās bezatbildības, kas zināmā mērā atsevišķās sfērās valdīja līdz šim, pārietu uz skaidru un nepārprotamu regulējumu, kur visas iesaistītās puses apzinās savas tiesības un atbildību valsts priekšā. Esošās sistēmas turpināšana var novest pie tā, ka saistībā ar atsevišķu Eiropas Savienības uzstādīto mērķu sasniegšanu valstij nāktos maksāt soda naudas, taču nebūtu iespējas šo naudu atgūt no kāda konkrēta uzņēmuma, un līdz ar to ciestu visi nodokļu maksātāji kopumā.

Piedāvātais regulējums nerada kādas nepamatotas priekšrocības poligoniem, bet ar to faktiski tiem tiek uzlikta ļoti liela atbildība, kuru, kā mēs dzirdējām likumprojekta saskaņošanas gaitā, nav gatavi uzņemties privātie tirgus dalībnieki, ja vien ar to nav iespējams nopelnīt.

Līdz ar to uzskatu, ka manis piedāvātā redakcija ir labākais iespējamais kompromiss šābrīža situācijā, tāpēc aicinu godātos kolēģus to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds deputātei Annai Seilei.

A.Seile (partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie deputāti! Minēto likumprojektu sagatavojusi Vides ministrija. Jāsaka, ka jau pašā sākumā radās strīdi par to, vai tiešām ir vajadzīgs jauns likumprojekts. Varbūt varēja izdarīt labojumus vecajā likumā, kurš vēl šobrīd ir spēkā, kamēr šis nav izsludināts.

Vienīgā īsti strīdīgā norma, protams, ir šī - 24.priekšlikums, kuru iesniedzis deputāts Vents Armands Krauklis. Komisija vairākkārt apsprieda šo priekšlikumu, un, kā jau Vents teica, arī citās darba grupās šis priekšlikums tika vērtēts. Pret šo priekšlikumu duālu attieksmi izrādīja Vides ministrija, bet Atkritumu apsaimniekotāju asociācijas biedri vispār neatbalsta šo priekšlikumu, jo tas zināmā mērā poligoniem tomēr it kā uzliek ekskluzīvus pienākumus un mazliet ierobežo arī šo atkritumu apsaimniekotāju funkcijas. Turklāt, ja šis mājiens nāk varbūt pilnīgi no citām sfērām, no augstākām, kā, piemēram, no „Mākoņiem”, tad jāsaka, ka šeit ir diezgan bīstami tādu normu ielikt, jo pretēji tam, kā to Vents Armands Krauklis saka, tas pašu konkurenci neierobežo... Nē, bet tas ierobežo konkurenci atkritumu apsaimniekotāju vidū.

Es ar pilnu atbildības sajūtu aicinu šo 24.priekšlikumu noraidīt.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds deputātam Ventam Armandam Krauklim, otro reizi.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Man tomēr jāsniedz precizējums. Atkritumu apsaimniekotāju asociācija pilnībā atbalstīja šo priekšlikumu. Pret to iebilda vienas ārvalstu kompānijas pārstāvji, kuriem acīmredzot ir plāni Rīgas centrā ar šo lietu nodarboties, radot jaunu piesārņojuma avotu.

Ja mēs šo priekšlikumu neatbalstām, mēs faktiski strādājam tieši vienas ārvalstīm piederošas kompānijas labā, privātas kompānijas labā. Atgādinu, ka visi poligoni pieder pašvaldībām, tur nav neviena privāta poligona. Līdz ar to te ir izšķiršanās starp sabiedrības un vienas ārvalstu kompānijas interesēm.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Debates beidzam. Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams?

I.Līdaka. Šīs debates patiešām bija tādas, kurās saskārās divas lietas: viena bija komisijas bailes zināmā mērā ierobežot brīvo konkurenci, un otra - jautājums par to, vai tiks lietderīgi izmantotas tās atkritumu apstrādes jaudas, kuras jau radītas par valsts, pašvaldības un Eiropas fondu līdzekļiem. Šoreiz uzvarēja viedoklis, ka ierobežot konkurenci nav lietderīgi, un komisijas vairākums neatbalstīja deputāta Venta Armanda Kraukļa priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 24. - deputāta Kraukļa priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 46, pret - 37, atturas - 8. Priekšlikums atbalstīts.

I.Līdaka. 25. - vides ministra Vējoņa priekšlikums attiecībā uz ārvalstu elektronisko iekārtu ražotāju reģistrācijas kārtību. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 26. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 27. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 28. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts jau apstiprinātajā 4.priekšlikumā un sekojošajā 29.priekšlikumā, kuru izstrādāja atbildīgā komisija. Lūdzu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Līdaka. 30. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 31. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 32.priekšlikumā, kuru izstrādāja atbildīgā komisija. Lūdzu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Līdaka. 33. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 34.priekšlikumā, kuru izstrādāja atbildīgā komisija. Lūdzu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 35. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Lūdzu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 36. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 37. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Lūdzu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 38. - deputāta Kraukļa priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 39.priekšlikumā, kuru izstrādāja atbildīgā komisija. Lūdzu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 40. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 41.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 41. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 42. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 43.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Līdaka. 43. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 44. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Godātais Līdakas kungs! Pirms mēs turpinām ar 45.priekšlikumu, es informēju, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis piecu deputātu - Bendrātes, Zaķa, Latkovska, Rībenas un Ķikustes - iesniegumu. Pamatojoties uz to, ka balsojumā par likumprojekta „Atkritumu apsaimniekošanas likums” 10.priekšlikumu atsevišķi deputāti neatradās zālē, tiek lūgts šo priekšlikumu pārbalsot. Mums šis jautājums ir jāizlemj, pirms mēs neesam izskatījuši visus priekšlikumus un sākuši balsojumu par likumprojektu kopumā. Līdz ar to šobrīd ar balsojumu mums ir jāizšķiras par to, vai mēs pārbalsosim 10.priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par priekšlikumu pārbalsot 10.priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 48, pret - 41, atturas - nav. Priekšlikums pārbalsot 10.priekšlikumu ir atbalstīts. Līdz ar to mums jāatgriežas pie 10.priekšlikuma, kurš ir iesniegts no politisko organizāciju (partiju) apvienības „Saskaņas Centrs” frakcijas puses... Tas atrodas 13.lappusē.

Varbūt ir vēlēšanās kaut ko atgādināt, par ko tur ir runa? Un tad mēs varam balsot.

I.Līdaka. Nu, atgādināt var vienīgi to, ka atbildīgā komisija, izskatot šo priekšlikumu, ņēma vērā to, ka jau līdz šim likumdošana pieļauj kapitālsabiedrību dibināšanu.

Sēdes vadītājs. Jā... Tātad, godātie kolēģi, mums ir jābalso vēlreiz par 10.priekšlikumu, kuru atbildīgā komisija nav atbalstījusi. Lūdzu zvanu! Balsosim par 10. - politisko organizāciju (partiju) apvienības „Saskaņas Centrs” frakcijas priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 42, pret - 40, atturas - 4. Priekšlikums nav atbalstīts.

Atgriežamies pie 45. - atbildīgās komisijas priekšlikuma.

I.Līdaka. Tātad atbildīgās komisijas 45.priekšlikums. Ir guvis atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 46. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 47. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 45.priekšlikumā, kuru jau apstiprinājām.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Līdaka. 48. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. Lūdzu atbalstīt arī atbildīgās komisijas izstrādāto 50.priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 51. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 52. - atbildīgās komisijas priekšlikums. To lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 53. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 54.priekšlikumā, kuru izstrādājusi atbildīgā komisija, un to, loģiski, lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 55. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 18.priekšlikumā, kuru mēs jau atbalstījām.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 56. - atbildīgās komisijas sagatavotais priekšlikums. To lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. 57. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 58.priekšlikumā, kuru sagatavojusi atbildīgā komisija un kuru lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim.

I.Līdaka. Paldies.

Lūdzu balsot par trešo lasījumu...

Sēdes vadītājs. Vēl ir 59.priekšlikums!

I.Līdaka. Es atvainojos! 59. - vides ministra Vējoņa priekšlikums. Jā, tas ir atbalstīts komisijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Līdaka. Lūdzu balsot par likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Atkritumu apsaimniekošanas likums” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību””, trešais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Silva Bendrāte.

S.Bendrāte (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Šo likumprojektu mēs komisijā izskatījām trešajā lasījumā. Bijām saņēmuši tikai vienu priekšlikumu no Juridiskā biroja - redakcionālu precizējumu šajā likumprojektā, kuru atbalstījām.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Bendrāte. Līdz ar to mēs Sociālo un darba lietu komisijas vārdā aicinām šo likumprojektu atbalstīt trešajā lasījumā, paredzot arī to, ka turpmāk policijas pārskats par konfiscētajām aizturētajām narkotiskajām un psihotropajām vielām bez uzaicinājuma būs jānosūta arī Zāļu valsts aģentūrai.

Paldies. Es aicinu atbalstīt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību”” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret - nav, atturas - 1. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts - likumprojekts „Grozījumi likumā „Par prekursoriem””, trešais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāts Valdis Ģīlis.

V.Ģīlis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamo Prezidij! Godātie deputāti! Uz trešo lasījumu likumprojektam ir iesniegti pieci priekšlikumi.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums, kas ir atbalstīts daļēji un iestrādāts 2. - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Ģīlis. 3. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Ģīlis. 4. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Ģīlis. Un 5. - Juridiskā biroja priekšlikums. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.Ģīlis. Līdz ar to komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par prekursoriem”” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Dzīvokļa īpašumu likums”, trešais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Jānis Lagzdiņš.

J.Lagzdiņš (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Godātie kolēģi deputāti! Atbildīgā komisija, izskatot minēto likumprojektu, izvērtēja 72 priekšlikumus.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. Arī 2. un 3. - Juridiskā biroja priekšlikumi. Ir atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 4. un 5.priekšlikums ir skatāmi kontekstā. Daļēji atbalstīts ir 4. - Juridiskā biroja priekšlikums, iekļaujot 5. - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. 6. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. 7. - ekonomikas ministra Kampara kunga priekšlikums. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 8. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 9.priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļaujot šīs normas 10. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. 11. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 12. - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. 13. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 14. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts nākamajā - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 16. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 17. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Guvis akceptu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 18. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 19. - Juridiskā biroja priekšlikums par 5.panta trešo daļu. Daļēji atbalstīts un iekļauts nākamajā - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 21. un 22. - Juridiskā biroja priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. Arī 23. un 24. - Juridiskā biroja priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 25. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums, kas paredz izslēgt 8.panta otro daļu. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 26. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 27. un 28. - ekonomikas ministra Kampara kunga priekšlikumi. Nav atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 29. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizēta norma.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 30. - Juridiskā biroja priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 31. - Juridiskā biroja priekšlikums par 9.pantu. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 32. un 33. - atbildīgās komisijas priekšlikumi. Arī tie abi ir atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 34. un 35.priekšlikums skatāmi kontekstā. Juridiskā biroja priekšlikums ir atbalstīts. Tas ir ar 34.numuru.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. Un 35.priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 36. - Juridiskā biroja priekšlikums. Un arī 37.priekšlikums ir Juridiskā biroja ierosinājums. Ir atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 38. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums par 10.pantu. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 39. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 40. - ekonomikas ministra Arta Kampara priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. Savukārt nākamie divi - 41. un 42.priekšlikums - ir skatāmi kontekstā. Proti, Juridiskā biroja priekšlikums daļēji atbalstīts, iekļaujot to nākamajā - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. 43. - deputāta Mirska priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. 44. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 45. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 46. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļaujot to 47. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. Nākamie trīs priekšlikumi skatāmi kontekstā.

48.priekšlikums. Daļēji atbalstīts.

49. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un līdz ar to iekļauts... Pareizāk sakot, tiek pieņemts 50. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums, ar kuru minētā norma tiek izslēgta.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. 51. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 52. - ekonomikas ministra Kampara kunga priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 53., 54. un 55. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. Nākamie septiņi priekšlikumi, kolēģi, ir skatāmi kontekstā. Proti, 56. - Juridiskā biroja priekšlikums - ir daļēji atbalstīts.

Daļēji atbalstīts arī 57. - Juridiskā biroja priekšlikums un arī 58. - Juridiskā biroja priekšlikums, iekļaujot to 62.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. 59. - ekonomikas ministra Kampara priekšlikums. Arī daļēji atbalstīts un iekļauts 62.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. Savukārt 60. - ekonomikas ministra Kampara priekšlikums par minēto normu - nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. Līdz ar to tiek atbalstīts 61. - Juridiskā biroja priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Daļēji atbalstīts ir 61.priekšlikums.

J.Lagzdiņš. 62. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums, kas paredz izteikt 17.pantu jaunā redakcijā. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 63., 64. un 65.priekšlikums ir skatāmi kontekstā. Proti, ekonomikas ministra Kampara 63.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 64. - Juridiskā biroja priekšlikums. Arī daļēji atbalstīts un iekļauts 65.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. Tādējādi komisijā atbalstu guvis 65. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 66.priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. Tas bija ļoti garš priekšlikums... Nākamais ir 68. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nē, 67. ir deputāta Šadurska priekšlikums!

J.Lagzdiņš. 67. ... Jā, tieši tā! Atvainojos, kolēģi! Šķiram atpakaļ...

Sēdes vadītājs. 38.lappuse.

J.Lagzdiņš. Tieši tā! Nav atbalstīts 67.priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. Nākamais, 68.priekšlikums, atbildīgajā komisijā guvis atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. Arī 69. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 70. - Juridiskā biroja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 71., priekšpēdējais priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. Un 72., tradicionāli pēdējais, priekšlikums par likuma spēkā stāšanās termiņu. Atbildīgajā komisijā, protams, ir guvis atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. Godātie kolēģi! Es aicinu minēto likumprojektu atbalstīt trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Dzīvokļa īpašumu likums” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

J.Lagzdiņš. Paldies, kolēģi!

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā”, trešais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Jānis Lagzdiņš.

J.Lagzdiņš (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Atbildīgā komisija izvērtēja sešus priekšlikumus.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts, un šī norma redakcionāli precizēta.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 2. - Juridiskā biroja priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 3.priekšlikumu ir izstrādājusi atbildīgā komisija un ierosina to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 4. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts iepriekšējā - 3.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. 5. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums par 14.panta ceturto daļu. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 6. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. Un pēdējais priekšlikums... Tāda vairs nav!

Es aicinu atbalstīt, godātie kolēģi, likumprojektu kopumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Civilprocesa likumā”, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Solvita Āboltiņa.

 

S.Āboltiņa (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar Saeimas sēdē izskatāmo dokumentu Nr.6663 - likumprojektu „Grozījumi Civilprocesa likumā”, izskatīšana trešajā lasījumā. Uz trešo lasījumu komisija ir saņēmusi septiņus priekšlikumus.

1. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 2. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. Savukārt, skatot 3., 4., 5. un 6.priekšlikumu, lūdzu strādāt ar dokumentam Nr.6663 papildus izsniegto dokumentu Nr.6663A.

3. - Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 4. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 5. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 6. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 7. - Juridiskās komisijas priekšlikums par likuma spēkā stāšanos. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu parlamentu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Civilprocesa likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Civillikumā”, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Solvita Āboltiņa.

 

S.Āboltiņa (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.6664A. Vēršu jūsu uzmanību uz to, ka ir nomainīts dokuments, kurš tika sākotnēji iesniegts pirms likumprojekta „Grozījumi Civillikumā” trešā lasījuma.

Uz trešo lasījumu ir saņemti 14 priekšlikumi.

1. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 2. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 3. - deputāta Valērija Agešina priekšlikums. Komisijā nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 3. - deputāta Valērija Agešina priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 22, pret - 54, atturas - 8. Priekšlikums nav atbalstīts.

S.Āboltiņa. 4. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres Staķes priekšlikums. Komisijā arī tas nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 4. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres Staķes priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 21, pret - 43, atturas - 16. Priekšlikums nav atbalstīts.

S.Āboltiņa. 5. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 6. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 7. - deputāta Valērija Agešina priekšlikums. Komisijā nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 8. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres Staķes priekšlikums. Komisijā nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 8. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres Dagnijas Staķes priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 3, pret - 43, atturas - 33. Priekšlikums nav atbalstīts.

S.Āboltiņa. 9. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 10. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 11. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 12. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 13. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres Staķes priekšlikums. Komisijā nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 13. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres Dagnijas Staķes priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 4, pret - 41, atturas - 29. Priekšlikums nav atbalstīts.

S.Āboltiņa. 14. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. Līdz ar to visi priekšlikumi šajā likumprojektā ir izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Civillikumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 62, pret - 1, atturas - 18. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts - likumprojekts „Grozījumi Civilstāvokļa aktu likumā”, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar trešo paketes likumprojektu par laulības šķiršanu... par atvieglotu laulības šķiršanas nodošanu notāriem.. bezstrīdus laulības šķiršanas nodošanu notāriem... Runa ir par trešo dokumentu „Grozījumi Civilstāvokļa aktu likumā”. Saeimas sēdē izskatāmais dokuments Nr.6665.

Tātad par šo likumprojektu ir saņemti 19 priekšlikumi, kuri pārsvarā nav atbalstīti, un es lūdzu arī jūs tos neatbalstīt, jo tie divi likumprojekti, kurus mēs jau esam nobalsojuši, apstiprina šo koncepciju, ka notāriem turpmāk būs tiesības šķirt... tikai notāriem, nevis dzimtsarakstu stāvokļa aktu iestādēm. Tātad, ja mēs atbalstīsim šobrīd un balsosim pretēji komisijā lemtajam, tad mēs varam radīt vienkārši juridisku kāzusu. Bet katrā ziņā ir saņemti 19 priekšlikumi.

1. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres Staķes priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 2. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres Staķes priekšlikums. Arī nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti tomēr prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 2. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 22, pret - 41, atturas - 17. Priekšlikums nav atbalstīts.

S.Āboltiņa. 3. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres Staķes priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 3. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 6, pret - 40, atturas - 33. Priekšlikums nav atbalstīts.

S.Āboltiņa. 4. - Juridiskā biroja priekšlikums. Arī nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 5. - deputāta Agešina priekšlikums. Arī nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 5. - deputāta Agešina priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 20, pret - 44, atturas - 18. Priekšlikums nav atbalstīts.

S.Āboltiņa. 6. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres Staķes priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 6. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 1, pret - 42, atturas - 33. Priekšlikums nav atbalstīts.

S.Āboltiņa. 7. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 8. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres Staķes priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 8. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 4, pret - 42, atturas - 35. Priekšlikums nav atbalstīts.

S.Āboltiņa. 9. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres Staķes priekšlikums. Arī nav guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 9. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 1, pret - 44, atturas - 34. Priekšlikums nav atbalstīts.

S.Āboltiņa. 10. - Juridiskā biroja priekšlikums. Arī nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 11. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 12. - deputāta Agešina priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 13. - deputāta Agešina priekšlikums. Arī nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 14. - Juridiskā biroja priekšlikums. Arī nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 15. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir daļēji atbalstīts un iekļauts 16. - Juridiskās komisijas priekšlikumā, kurš ir guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 17. - reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres Staķes priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tas pēc būtības vairs nav balsojams.

S.Āboltiņa. 18. - analoģisks deputāta Agešina priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Arī tas pēc būtības nav balsojams.

S.Āboltiņa. Un 19. - Juridiskās komisijas priekšlikums, kas paredz likuma spēkā stāšanos 1.februārī. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu „Grozījumi Civilstāvokļa aktu likumā” trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Civilstāvokļa aktu likumā” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 62, pret - nav, atturas - 19. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņas likumā”, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.6666. Likumprojekts „Grozījumi Vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņas likumā” sagatavots izskatīšanai trešajā lasījumā. Uz minētā likumprojekta trešo lasījumu ir saņemts tikai viens priekšlikums - Juridiskās komisijas priekšlikums -, lai saskaņotu visas paketes spēkā stāšanos 1.februārī. Komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņas likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret - 1, atturas - nav. Likums pieņemts.

Es atvainojos, godātās kolēģes Ausma Kantāne, Inguna Rībena un Ingrīda Circene! Jūs kopā ar Ainaru Latkovski radāt apmēram 29 procentus no kopējā trokšņa līmeņa šajā zālē. Atlikušos radu es kopā ar Solvitu Āboltiņu. Nu beidziet taču! Ja jums ir apnicis, ejiet laukā!

Turpinām. Likumprojekts „Grozījumi Notariāta likumā”, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.6667. Likumprojektu „Grozījumi Notariāta likumā” izskatīsim trešajā lasījumā.

Likumprojekta trešajam lasījumam ir saņemti 38 priekšlikumi.

1. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 2. - tieslietu ministra pienākumu izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Ir daļēji atbalstīts un iekļauts 3. - Juridiskās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. Arī 4. - tieslietu ministra pienākumu izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Ir daļēji atbalstīts un iekļauts 5. - Juridiskās komisijas priekšlikumā, kurš ir guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 6. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 7. - tieslietu ministra pienākumu izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 8. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 9. - Juridiskā biroja priekšlikums. Nav guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 10. - tieslietu ministra pienākumu izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 11. - Juridiskā biroja priekšlikums. Nav guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 12. - tieslietu ministra pienākumu izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums, kas ir analoģisks. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 13. - Juridiskā biroja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 14. - tieslietu ministra pienākumu izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 15. - Juridiskā biroja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 16. - tieslietu ministra pienākumu izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 17. - Juridiskā biroja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 18. - tieslietu ministra pienākumu izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 19. - Juridiskā biroja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. Arī 20. - tieslietu ministra pienākumu izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 21. - Juridiskā biroja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. Arī 22. - tieslietu ministra pienākumu izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 23. - Juridiskā biroja priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 24. - tieslietu ministra pienākumu izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 25. - tieslietu ministra vietas izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 26. - tieslietu ministra vietas izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 27. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 28. - tieslietu ministra vietas izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 29. - tieslietu ministra vietas izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 30. - tieslietu ministra vietas izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 31. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 32. - tieslietu ministra vietas izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Āboltiņa. 33. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 34. - tieslietu ministra vietas izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Ir atbalstīts daļēji un iekļauts 35. - Juridiskās komisijas priekšlikumā, kuru komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 36. - tieslietu ministra vietas izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 37. - tieslietu ministra vietas izpildītāja aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. 38. - Juridiskās komisijas priekšlikums par likumprojekta spēkā stāšanos. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Āboltiņa. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Es lūdzu deputātus atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Notariāta likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret - 1, atturas - nav. Likums pieņemts.

Godātie kolēģi! Pirms mēs sākam izskatīt nākamo darba kārtības punktu, mums ir jālemj par diviem iespējamiem grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā.

Publisko izdevumu un revīzijas komisija lūdz svītrot no šodienas sēdes darba kārtības lēmuma projektu „Par Latvijas Republikas 2009.gada pārskata par valsts budžeta izpildi un par pašvaldību budžetiem apstiprināšanu”. (No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC): „Valdība slēpj pēdas!”) Es saprotu, ka šis lēmuma projekts nav skatāms pēc būtības, jo mēs jau noraidījām patstāvīgā priekšlikuma izskatīšanu, bet, ja kāds uzstāj uz balsojumu, tad mēs, protams, varam balsot.

Deputāts Bērziņš uzstāj uz balsojumu par darba kārtības grozījumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par darba kārtības grozījumu, svītrojot no sēdes darba kārtības lēmuma projektu „Par Latvijas Republikas 2009.gada pārskata par valsts budžeta izpildi un par pašvaldību budžetiem apstiprināšanu”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 61, pret - 23, atturas - 1. Darba kārtība grozīta.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā izskatīšanai pirmajā lasījumā šīs komisijas izstrādāto likumprojektu „Grozījumi Attīstības plānošanas sistēmas likumā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Nākamais darba kārtības punkts - likumprojekts „Grozījumi likumā „Par norēķinu galīgumu maksājumu un finanšu instrumentu norēķinu sistēmās””, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi! Pievērsīsimies dokumentam Nr.6561. Šis likumprojekts pārņem vienu no Eiropas Parlamenta un Eiropas Padomes direktīvām. Tas attiecas, kā likumprojektā teikts, uz sadarbību spējīgām sistēmām jeb, vienkāršākā valodā runājot, uz sadarbību starp elektroniskajām IT sistēmām. Likumprojekts precizē tādas lietas kā rīkojuma ievadīšanas brīdi un arī brīdi, kad rīkojums kļūst neatsaucams. Tajā pašā laikā likumprojekts arī precizē, kādos gadījumos pārveduma rīkojumi ir spēkā esoši un saistoši trešajām personām, ja tie ir ievadīti IT sistēmā pēc tam, kad ir sākta dalībnieka maksātnespējas procedūra.

Komisija likumprojektu izskatīja pirmajam lasījumam un lūdz arī Saeimu to izskatīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par norēķinu galīgumu maksājumu un finanšu instrumentu norēķinu sistēmās”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 88, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

G.Bērziņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 1.novembris.

Sēdes vadītājs. 1.novembris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Civilprocesa likumā” (reģistrācijas Nr.1953/Lp9), pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāte Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1953/Lp9 - „Grozījumi Civilprocesa likumā”, pirmais lasījums.

Šo likumprojektu ir sagatavojusi Ekonomikas ministrija.

Saskaņā ar likumu „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” regulators veic strīdu iepriekšēju jeb ārpustiesas izskatīšanu. Ņemot vērā, ka strīdi, kas izriet no sabiedrisko pakalpojumu sniegšanas attiecībām, regulatorā tiek izskatīti pēc būtības, nav pieņemams, ka gadījumā, ja puse pēc būtības nepiekrīt regulatora lēmumam, apstrīdēšanas tiesības var izmantot tikai Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā. Tā rezultātā regulators no obligātās ārpustiesas instances, kas izskata strīdu pēc būtības, kļūst par atbildētāju administratīvajā procesā, līdz ar to kļūstot par otras strīda puses interešu pārstāvi, kas savukārt administratīvajā procesā piedalās tikai kā trešā persona. Lai šādas pretrunas novērstu, ir izstrādāti attiecīgi grozījumi likumā „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”, kā arī nepieciešams veikt attiecīgus grozījumus Civilprocesa likumā, un arī tie ir sagatavoti.

Juridiskā komisija, izskatījusi šo likumprojektu, pirmajā lasījumā to ir atbalstījusi. Lūdzu deputātus atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Civilprocesa likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 86, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

S.Āboltiņa. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 10.novembris.

Sēdes vadītājs. 10.novembris. Deputāti neiebilst.

Nākamais darba kārtības punkts - likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (reģistrācijas Nr.1928/Lp9), pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (Nacionālās apvienības VL! - TB/LNNK frakcija).

Godātie kolēģi! Izskatīsim likumprojektu Nr.1928/Lp9.

Šis likumprojekts ir tapis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, akceptēts Ministru kabinetā, pirmajā lasījumā apstiprināts Juridiskajā komisijā. Aicinu balsot par likumprojektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (reģistrācijas Nr.1928/Lp9) pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

Dz.Rasnačs. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 10.novembris.

Sēdes vadītājs. 10.novembris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (reģistrācijas Nr.1972/Lp9), pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (Nacionālās apvienības VL! - TB/LNNK frakcija).

Arī šis likumprojekts ir akceptēts Ministru kabinetā, to ir sagatavojusi Satiksmes ministrija. Arī šo likumprojektu komisija ir izskatījusi pirmajā lasījumā. Aicinu atbalstīt! Deputātiem, kas nav iepazinušies ar šo likumprojektu, daru zināmu, ka tam ir pievienota izvērsta anotācija un ir iespēja to izlasīt.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (reģistrācijas Nr.1972/Lp9) pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

Dz.Rasnačs. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 10.novembris.

Sēdes vadītājs. 10.novembris.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par pievienotās vērtības nodokli””, pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi! Pievērsīsimies likumprojektam „Grozījumi likumā „Par pievienotās vērtības nodokli””.

Šis likumprojekts pārņem trīs Eiropas Padomes direktīvas. Ir divas galvenās lietas šajā likumprojektā.

Pirmkārt, tās ir saistībā ar PVN. Tas definē tā saukto fiskālo pārstāvi; respektīvi, cilvēku, kas šeit, Latvijā, varēs pārstāvēt ārzemju PVN nodokļa maksātāju.

Otrkārt, tas nosaka arī iespēju, ka importētājam tiek piemērota nulles procentu likme gadījumā, ja preces pēc tam tiek piegādātas uz citu dalībvalsti.

Kopumā likumprojekta mērķis ir veicināt Latvijā tā saukto distribūcijas centru attīstību.

Komisija likumprojektu izskatīja pirmajam lasījumam un sirsnīgi aicina Saeimu likumprojektu pieņemt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par pievienotās vērtības nodokli”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 89, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

G.Bērziņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 2.novembris.

Sēdes vadītājs. 2.novembris. Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš. Kolēģi! Tā kā šis bija pēdējais likumprojekts no Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas, tad saku sirsnīgu paldies jums no komisijas par atbalstu. Paldies par jūsu atbalstu arī man!

Sēdes vadītājs. Paldies.

Nākamais darba kārtības punkts - likumprojekts „Grozījumi Attīstības plānošanas sistēmas likumā”, pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Māris Kučinskis.

M.Kučinskis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Protams, šis darbs būs priekšā nākamajai Saeimai, un ir varbūt tikai zvaigznēs ierakstīts, pieņems vai nepieņems šos likuma grozījumus, bet es domāju, ka atbalstīt tos pirmajā lasījumā būtu labs šīs Saeimas izdarīts darbs.

Aicinu atbalstīt, tāpat kā komisija to darīja, pirmajā lasījumā. (No zāles dep. V.A.Krauklis: „Viena no labākajām runām šodien!” No zāles: „Atkārtot! Autoru!”)

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Attīstības plānošanas sistēmas likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 91, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

M.Kučinskis. 2010.gada 15.decembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Godātie kolēģi! Šis bija pēdējais šodienas sēdes darba kārtības jautājums, un šī acīmredzot ir pēdējā Saeimas 9.sasaukuma sēde.

Es gribu vēlreiz pateikt visiem paldies par darbu 9.Saeimā un aicināt visus uz kopēju fotografēšanos uz Lielajām kāpnēm pirmā stāva foajē.

Bet, pirms mēs vēl pēdējo reizi reģistrēsimies 9.Saeimas pilnvaru laikā, vārds paziņojumam deputātam Oskaram Spurdziņam.

Savukārt laikā, kamēr nāk deputāts Oskars Spurdziņš, es informēju, ka šodien jautājumu un atbilžu sēde nenotiks, jo diemžēl Lieģa kungs, kuram uz to bija jāierodas un kurš bija apsolījis ierasties, nevar to izdarīt veselības stāvokļa dēļ. Tās acīmredzot ir tiešām iepriekš neparedzamas lietas.

Un tagad, kā jau es teicu, vārds Oskaram Spurdziņam.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde notiks pulksten 12.30 komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Vārds deputātam Andrim Bērziņam no Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks pēc 20 minūtēm Sociālo un darba lietu komisijas telpās.

Vārds deputātam Kārlim Leiškalnam.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Priekšsēdētāja kungs! Tas troksnis, kas pirms kāda laika izcēlās zālē, nebija vis trīs meiteņu dēļ, kas sēž man aiz muguras, bet gan manis dēļ. Es uzņemos visu atbildību par to.

Atvainojiet! (Aplausi.)

Sēdes vadītājs. Izmantodams pēdējā sēdē vēl 9.Saeimas priekšsēdētāja pilnvaras, es varu tikai izteikt savu apbrīnu par to, ka jūs, Leiškalna kungs, spējat izraisīt tik lielus sajūsmas saucienus no savām kolēģēm, kas sēž jums visapkārt.

Bet tagad būsim pavisam nopietni! Lūdzu zvanu reģistrācijai! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu reģistrācijas rezultātus!

Reģistrācijas rezultātu nolasīšanai vārds Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Jā, liels paldies.

Pēdējā 9.Saeimas sēdē nav reģistrējušies: Uldis Briedis... Paldies, redzu! Aleksejs Holostovs, Nikolajs Kabanovs, Jānis Klaužs, Leopolds Ozoliņš un Inese Šlesere.

Paldies par darbu.

Uz redzēšanos!

Sēdes vadītājs. Jā, paldies. Vēlreiz paldies par darbu 9.Saeimā.

9.Saeimas 2010.gada 28.oktobra sēdi pasludinu par slēgtu un, kā jau es teicu, aicinu visus uz kopīgu fotografēšanos pirmā stāva foajē.

 

 

SATURA RĀDĪTĀJS

9. Saeimas rudens sesijas 9. sēde

2010. gada 28. oktobrī

 

Par darba kārtību
Priekšlikumi - dep. M.Kučinskis (pret)
- dep. J.Dalbiņš (pret)
Par likumprojektu „Grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību” (Nr. 1991/Lp9)
(Dok. Nr. 6634, 6634A, 6670A)
Par likumprojektu „Grozījumi Attīstības plānošanas sistēmas likumā” (Nr. 1993/Lp9)
(Dok. Nr. 6643, 6643A)
Par darba kārtību
Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Nikolajam Kabanovam šā gada 28.oktobrī
(Dok. Nr. 6625)
Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātei Inesei Šleserei šā gada 28.oktobrī
(Dok. Nr. 6686)
Lēmuma projekts „Par Ilzes Celmiņas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi” (Nr. 1005/Lm9)
(Dok. Nr. 6674)
Ziņo - dep. J.Reirs
Lēmuma projekts „Par Ilzes Ošiņas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi” (Nr. 1006/Lm9)
(Dok. Nr. 6675)
Ziņo - dep. J.Reirs
Lēmuma projekts „Par Laumas Volbergas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi” (Nr. 1007/Lm9)
(Dok. Nr. 6676)
Ziņo - dep. J.Reirs
Lēmuma projekts „Par Valdas Zommeres apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi” (Nr. 1008/Lm9)
(Dok. Nr. 6677)
Ziņo - dep. J.Reirs
Lēmuma projekts „Par Ivetas Risbergas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi” (Nr. 1009/Lm9)
(Dok. Nr. 6678)
Ziņo - dep. J.Reirs
Lēmuma projekts „Par Annas Mihailovas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi” (Nr. 1010/Lm9)
(Dok. Nr. 6679)
Ziņo - dep. J.Reirs
Lēmuma projekts „Par Tatjanas Bormanes apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi” (Nr. 1011/Lm9)
(Dok. Nr. 6680)
Ziņo - dep. J.Reirs
Lēmuma projekts „Par Anželikas Dreksleres apstiprināšanu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi” (Nr. 1012/Lm9)
(Dok. Nr. 6681)
Ziņo - dep. J.Reirs
Lēmuma projekts „Par Edgara Mukāna apstiprināšanu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi” (Nr. 1013/Lm9)
(Dok. Nr. 6682)
Ziņo - dep. J.Reirs
Lēmuma projekts „Par Agneses Juškevičas iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi” (Nr. 1014/Lm9)
(Dok. Nr. 6683)
Ziņo - dep. J.Reirs
Lēmuma projekts „Par Lauras Konošonokas iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi” (Nr. 1015/Lm9)
(Dok. Nr. 6684)
Ziņo - dep. J.Reirs
Lēmuma projekts „Par Ievas Višķeres iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi” (Nr. 1016/Lm9)
(Dok. Nr. 6685)
Ziņo - dep. J.Reirs
Likumprojekts „Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas likums” (Nr. 1964/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6508)
Ziņo - dep. Dz.Ābiķis
Likumprojekts „Civilām vajadzībām paredzētu sprāgstvielu aprites likums” (Nr. 1969/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6654)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām”” (Nr. 1975/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6548B)
Ziņo - dep. G.Bērziņš
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par akcīzes nodokli”” (Nr. 1979/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6562B)
Ziņo - dep. G.Bērziņš
Debates - dep. K.Leiškalns
- dep. K.Leiškalns
- dep. K.Šadurskis
- dep. K.Leiškalns
Likumprojekts „Grozījums likumā „Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā”” (Nr. 1951/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6454)
Ziņo - dep. V.Ģīlis
Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr. 1966/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6515B)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Likumprojekts „Grozījumi Farmācijas likumā” (Nr. 1988/Lp9)

(2.lasījums) (Steidzams)


(Dok. Nr. 6603)
Ziņo - dep. M.Grīnblats
Likumprojekts „Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības vienošanos par Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu” (Nr. 1946/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr. 6656)
Ziņo - dep. J.Eglītis
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par policiju”” (Nr. 1599/Lp9) (3.lasījums) (Nodots atpakaļ komisijai)
(Dok. Nr. 6616)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījumi Apsardzes darbības likumā” (Nr. 1937/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6629)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījumi Valsts probācijas dienesta likumā” (Nr. 1936/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6630)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījums Pārtikas aprites uzraudzības likumā” (Nr. 1917/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6637)
Ziņo - dep. M.Lasmanis
Likumprojekts „Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums” (Nr. 1930/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6638)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Par atkārtotu balsošanu par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par policiju”” (Nr. 1599/Lp9) (3.lasījums) (Dok. Nr. 6616)
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par policiju”” (Nr. 1599/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6616)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā” (Nr. 1871/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6640)
Ziņo - dep. J.Sokolovskis
Likumprojekts „Grozījums Likumā par budžetu un finanšu vadību” (Nr. 1827/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6641)
Ziņo - dep. A.Štokenbergs
Likumprojekts „Grozījums likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”” (Nr. 1903/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6642A)
Ziņo - dep. G.Bērziņš
Likumprojekts „Grozījums Attīstības plānošanas sistēmas likumā” (Nr. 1943/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6644)
Ziņo - dep. M.Kučinskis
Likumprojekts „Informācijas tehnoloģiju drošības pārvaldības likums” (Nr. 1789/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6645)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par kultūras pieminekļu aizsardzību”” (Nr. 1598/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6646)
Ziņo - dep. J.Porietis
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”” (Nr. 1632/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6647)
Ziņo - dep. M.Segliņš
Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” (Nr. 1948/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6648)
Ziņo - dep. M.Segliņš
Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr. 1700/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6652)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Paziņojumi
- dep. I.Circene
- dep. G.Bērziņš
- dep. A.Bērziņš (ZZS)
- dep. J.Dalbiņš
- dep. V.Ģīlis
Reģistrācijas rezultāti
Nolasa - Saeimas sekretāra biedrs A.Klementjevs
Likumprojekts „Grozījumi Saeimas kārtības rullī” (Nr. 1940/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6653)
Ziņo - dep. M.Segliņš
Likumprojekts „Grozījums Dokumentu legalizācijas likumā” (Nr. 1849/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6655)
Ziņo - dep. M.Segliņš
Likumprojekts „Jūras vides aizsardzības un pārvaldības likums” (Nr. 1939/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6657)
Ziņo - dep. V.A.Krauklis
Likumprojekts „Atkritumu apsaimniekošanas likums” (Nr. 1838/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6658)
Ziņo - dep. I.Līdaka
Debates - dep. V.A.Krauklis
- dep. A.Seile
- dep. V.A.Krauklis
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību”” (Nr. 1914/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6659)
Ziņo - dep. S.Bendrāte
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par prekursoriem”” (Nr. 1912/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6660)
Ziņo - dep. V.Ģīlis
Likumprojekts „Dzīvokļa īpašumu likums” (Nr. 49/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6661)
Ziņo - dep. J.Lagzdiņš
Likumprojekts „Grozījumi Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā” (Nr. 1929/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6662)
Ziņo - dep. J.Lagzdiņš
Likumprojekts „Grozījumi Civilprocesa likumā” (Nr. 1899/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6663, 6663A)
Ziņo - dep. S.Āboltiņa
Likumprojekts „Grozījumi Civillikumā” (Nr. 1901/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6664, 6664A)
Ziņo - dep. S.Āboltiņa
Likumprojekts „Grozījumi Civilstāvokļa aktu likumā” (Nr. 1898/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6665)
Ziņo - dep. S.Āboltiņa
Likumprojekts „Grozījumi Vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņas likumā” (Nr. 1892/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6666)
Ziņo - dep. S.Āboltiņa
Likumprojekts „Grozījumi Notariāta likumā” (Nr. 1900/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6667)
Ziņo - dep. S.Āboltiņa
Par darba kārtību
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par norēķinu galīgumu maksājumu un finanšu instrumentu norēķinu sistēmās”” (Nr. 1978/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr. 6561, 6632)
Ziņo - dep. G.Bērziņš
Likumprojekts „Grozījumi Civilprocesa likumā” (Nr. 1953/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr. 6456, 6649)
Ziņo - dep. S.Āboltiņa
Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr. 1928/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr. 6358, 6650)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr. 1972/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr. 6530, 6651)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par pievienotās vērtības nodokli”” (Nr. 1989/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr. 6617, 6673)
Ziņo - dep. G.Bērziņš
Likumprojekts „Grozījumi Attīstības plānošanas sistēmas likumā” (Nr. 1993/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr. 6643, 6687)
Ziņo - dep. M.Kučinskis
Informācija par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu
Paziņojumi
- dep. O.Spurdziņš
- dep. A.Bērziņš (ZZS)
- dep. K.Leiškalns
Reģistrācijas rezultāti
Nolasa - Saeimas sekretāra biedrs A.Klementjevs

 

Balsojumi

Datums: 28.10.2010 09:08:49 bal001
Par - 5, pret - 74, atturas - 2. (Reģistr. - 89)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta Grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību (1991/Lp9), nodošana komisijām izslēgšanu no Saeimas sēdes darba kārtības

Datums: 28.10.2010 09:12:08 bal002
Par - 39, pret - 46, atturas - 3. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta Grozījumi likumā “Par policiju” (1599/Lp9), 3.lasījums izslēgšanu no Saeimas sēdes darba kārtības

Datums: 28.10.2010 09:16:08 bal003
Par - 78, pret - 0, atturas - 1. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā. Par ekonomisku, efektīvu un lietderīgu rīcību ar valsts budžeta līdzekļiem (1004/Lm9)

Datums: 28.10.2010 09:16:41 bal004
Par - 81, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Nikolajam Kabanovam šā gada 28.oktobrī

Datums: 28.10.2010 09:17:15 bal005
Par - 82, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātei Inesei Šleserei šā gada 28.oktobrī

Datums: 28.10.2010 09:18:08 bal006
Slēgtais balsojums
Par - 83, pret - 1, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par Ilzes Celmiņas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi (1005/Lm9)

Datums: 28.10.2010 09:18:47 bal007
Slēgtais balsojums
Par - 87, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par Ilzes Ošiņas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi (1006/Lm9)

Datums: 28.10.2010 09:19:27 bal008
Slēgtais balsojums
Par - 82, pret - 0, atturas - 1. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par Laumas Volbergas apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi (1007/Lm9)

Datums: 28.10.2010 09:20:04 bal009
Slēgtais balsojums
Par - 85, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par Valdas Zommeres apstiprināšanu par apgabaltiesas tiesnesi (1008/Lm9)

Datums: 28.10.2010 09:20:47 bal010
Slēgtais balsojums
Par - 83, pret - 1, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par Ivetas Risbergas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi (1009/Lm9)

Datums: 28.10.2010 09:21:26 bal011
Slēgtais balsojums
Par - 86, pret - 0, atturas - 2. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par Annas Mihailovas apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi (1010/Lm9)

Datums: 28.10.2010 09:22:09 bal012
Slēgtais balsojums
Par - 84, pret - 2, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par Tatjanas Bormanes apstiprināšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi (1011/Lm9)

Datums: 28.10.2010 09:22:48 bal013
Slēgtais balsojums
Par - 85, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Par Anželikas Dreksleres apstiprināšanu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi (1012/Lm9)

Datums: 28.10.2010 09:23:27 bal014
Slēgtais balsojums
Par - 80, pret - 4, atturas - 1. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Par Edgara Mukāna apstiprināšanu par zemesgrāmatu nodaļas tiesnesi (1013/Lm9)

Datums: 28.10.2010 09:24:06 bal015
Slēgtais balsojums
Par - 81, pret - 2, atturas - 2. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Par Agneses Juškevičas iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi (1014/Lm9)

Datums: 28.10.2010 09:24:48 bal016
Slēgtais balsojums
Par - 80, pret - 2, atturas - 3. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Par Lauras Konošonokas iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi (1015/Lm9)

Datums: 28.10.2010 09:25:34 bal017
Slēgtais balsojums
Par - 78, pret - 3, atturas - 2. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Par Ievas Višķeres iecelšanu par rajona (pilsētas) tiesas tiesnesi (1016/Lm9)

Datums: 28.10.2010 09:27:40 bal018
Par - 74, pret - 0, atturas - 1. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas likums (1964/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 28.10.2010 09:29:24 bal019
Par - 62, pret - 15, atturas - 3. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.8. Civilām vajadzībām paredzētu sprāgstvielu aprites likums (1969/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 28.10.2010 09:30:45 bal020
Par - 84, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Civilām vajadzībām paredzētu sprāgstvielu aprites likums (1969/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 28.10.2010 09:31:57 bal021
Par - 81, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām” (1975/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 28.10.2010 09:36:57 bal022
Par - 66, pret - 13, atturas - 2. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.1. Grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli” (1979/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 28.10.2010 09:46:17 bal023
Par - 52, pret - 21, atturas - 10. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.2. Grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli” (1979/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 28.10.2010 09:47:10 bal024
Par - 40, pret - 42, atturas - 1. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par darba kārtības punkta pārbalsošanu. Grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli” (1979/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 28.10.2010 09:48:13 bal025
Par - 45, pret - 37, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli” (1979/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 28.10.2010 09:49:56 bal026
Par - 82, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījums likumā “Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā” (1951/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 28.10.2010 09:50:58 bal027
Par - 76, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (1966/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 28.10.2010 09:52:43 bal028
Par - 72, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Farmācijas likumā (1988/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 28.10.2010 09:53:50 bal029
Par - 79, pret - 1, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības vienošanos par Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu (1946/Lp9), 2.lasījums

Datums: 28.10.2010 09:54:51 bal030
(atkartots balsojums).
Par - 41, pret - 33, atturas - 2. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.1. Grozījumi likumā “Par policiju” (1599/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 09:57:00 bal031
(atkartots balsojums).
Par - 42, pret - 40, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par nodošanu atpakaļ atbildīgajai komisijai. Grozījumi likumā “Par policiju” (1599/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 09:58:39 bal032
Par - 79, pret - 1, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Apsardzes darbības likumā (1937/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 09:59:20 bal033
Par - 80, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Valsts probācijas dienesta likumā (1936/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:00:18 bal034
Par - 73, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Grozījums Pārtikas aprites uzraudzības likumā (1917/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:05:04 bal035
Par - 74, pret - 0, atturas - 2. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likums (1930/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:07:10 bal036
Par - 45, pret - 40, atturas - 2. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par darba kārtības punkta pārbalsošanu

Datums: 28.10.2010 10:08:05 bal037
Par - 44, pret - 46, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par nodošanu atpakaļ atbildīgajai komisijai. Grozījumi likumā “Par policiju” (1599/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:09:17 bal038
Par - 46, pret - 41, atturas - 1. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Par darba kārtības punkta pārbalsošanu

Datums: 28.10.2010 10:10:24 bal039
Par - 43, pret - 46, atturas - 0. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.1. Grozījumi likumā “Par policiju” (1599/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:12:11 bal040
Par - 39, pret - 20, atturas - 27. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.10. Grozījumi likumā “Par policiju” (1599/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:13:02 bal041
Par - 60, pret - 20, atturas - 0. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.11. Grozījumi likumā “Par policiju” (1599/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:13:57 bal042
Par - 48, pret - 37, atturas - 2. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par policiju” (1599/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:18:33 bal043
Par - 79, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījums Patērētāju tiesību aizsardzības likumā (1871/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:19:32 bal044
Par - 24, pret - 51, atturas - 2. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.1. Grozījums Likumā par budžetu un finanšu vadību (1827/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:20:00 bal045
Par - 70, pret - 14, atturas - 1. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Grozījums Likumā par budžetu un finanšu vadību (1827/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:20:54 bal046
Par - 83, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījums likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” (1903/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:21:35 bal047
Par - 79, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Grozījums Attīstības plānošanas sistēmas likumā (1943/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:24:24 bal048
Par - 79, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Informācijas tehnoloģiju drošības pārvaldības likums (1789/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:25:17 bal049
Par - 79, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par kultūras pieminekļu aizsardzību” (1598/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:26:48 bal050
Par - 81, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru” (1632/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:27:56 bal051
Par - 80, pret - 0, atturas - 5. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā (1948/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 10:31:17 bal052
Par - 89, pret - 1, atturas - 0. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (1700/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:03:26 bal053
Par - 70, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Saeimas kārtības rullī (1940/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:04:07 bal054
Par - 70, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Grozījums Dokumentu legalizācijas likumā (1849/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:05:59 bal055
Par - 72, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Jūras vides aizsardzības un pārvaldības likums (1939/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:08:01 bal056
(atkartots balsojums).
Par - 38, pret - 34, atturas - 3. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.10. Atkritumu apsaimniekošanas likums (1838/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:09:18 bal057
Par - 39, pret - 38, atturas - 4. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.17. Atkritumu apsaimniekošanas likums (1838/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:19:19 bal058
Par - 46, pret - 37, atturas - 8. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.24. Atkritumu apsaimniekošanas likums (1838/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:22:23 bal059
Par - 48, pret - 41, atturas - 0. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Par darba kārtības punkta pārbalsošanu. Atkritumu apsaimniekošanas likums (1838/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:23:33 bal060
Par - 42, pret - 40, atturas - 4. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.10. Atkritumu apsaimniekošanas likums (1838/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:25:26 bal061
Par - 85, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 95)
Balsošanas motīvs: Atkritumu apsaimniekošanas likums (1838/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:26:55 bal062
Par - 85, pret - 0, atturas - 1. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību” (1914/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:28:09 bal063
Par - 82, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par prekursoriem” (1912/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:35:25 bal064
Par - 80, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Dzīvokļa īpašumu likums (49/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:36:45 bal065
Par - 76, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā (1929/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:38:40 bal066
Par - 75, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Civilprocesa likumā (1899/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:39:53 bal067
Par - 22, pret - 54, atturas - 8. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.3. Grozījumi Civillikumā (1901/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:40:24 bal068
Par - 21, pret - 43, atturas - 16. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.4. Grozījumi Civillikumā (1901/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:41:06 bal069
Par - 3, pret - 43, atturas - 33. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.8. Grozījumi Civillikumā (1901/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:41:48 bal070
Par - 4, pret - 41, atturas - 29. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.13. Grozījumi Civillikumā (1901/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:42:21 bal071
Par - 62, pret - 1, atturas - 18. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Civillikumā (1901/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:43:56 bal072
Par - 22, pret - 41, atturas - 17. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.2. Grozījumi Civilstāvokļa aktu likumā (1898/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:44:27 bal073
Par - 6, pret - 40, atturas - 33. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.3. Grozījumi Civilstāvokļa aktu likumā (1898/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:44:56 bal074
Par - 20, pret - 44, atturas - 18. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.5. Grozījumi Civilstāvokļa aktu likumā (1898/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:45:21 bal075
Par - 1, pret - 42, atturas - 33. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.6. Grozījumi Civilstāvokļa aktu likumā (1898/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:45:57 bal076
Par - 4, pret - 42, atturas - 35. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.8. Grozījumi Civilstāvokļa aktu likumā (1898/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:46:26 bal077
Par - 1, pret - 44, atturas - 34. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.9. Grozījumi Civilstāvokļa aktu likumā (1898/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:47:53 bal078
Par - 62, pret - 0, atturas - 19. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Civilstāvokļa aktu likumā (1898/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:48:58 bal079
Par - 83, pret - 1, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņas likumā (1892/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:53:46 bal080
Par - 85, pret - 1, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Notariāta likumā (1900/Lp9), 3.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:55:00 bal081
Par - 61, pret - 23, atturas - 1. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par punkta Par lēmuma projekta "Par Latvijas Republikas 2009.gada pārskata par valsts budžeta izpildi un par pašvaldību budžetiem apstiprināšanu (1003/Lm9)" izslēgšanu no Saeimas sēdes darba kārtības iekļaušanu Saeimas sēdes darba kārtībā

Datums: 28.10.2010 11:57:14 bal082
Par - 88, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par norēķinu galīgumu maksājumu un finanšu instrumentu norēķinu sistēmās” (1978/Lp9), 1.lasījums

Datums: 28.10.2010 11:59:25 bal083
Par - 86, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Civilprocesa likumā (1953/Lp9), 1.lasījums

Datums: 28.10.2010 12:00:39 bal084
Par - 85, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (1928/Lp9), 1.lasījums

Datums: 28.10.2010 12:01:47 bal085
Par - 81, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (1972/Lp9), 1.lasījums

Datums: 28.10.2010 12:03:41 bal086
Par - 89, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par pievienotās vērtības nodokli” (1989/Lp9), 1.lasījums

Datums: 28.10.2010 12:05:03 bal087
Par - 91, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Attīstības plānošanas sistēmas likumā (1993/Lp9), 1.lasījums