Latvijas Republikas 7.Saeimas rudens sesijas sestā sēde

2001.gada 11.oktobrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume.

Satura rādītājs

Balsojumi

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Pirms sākam darbu, ir paziņojums - pirms dažām dienām pēc smagas slimības ir miris Saeimas stacionārās apsardzes priekšnieks Aivars Eriņš. Es lūdzu godināt viņa piemiņu ar klusuma brīdi. (Klusuma brīdis.) Paldies.

Ir saņemti daži priekšlikumi par izmaiņām darba kārtībā. Ministru prezidents Andris Bērziņš lūdz no darba kārtības izslēgt likumprojektu “Grozījumi likumā “Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās”“. Vai ir iebildumi? Nav iebildumu.

Septiņi politisko organizāciju apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” frakcijas deputāti ir iesnieguši jautājumu Ministru prezidentam
A.Bērziņam “Par īpaši atbalstāmajiem reģioniem”. Jautājumu nododam Ministru prezidentam.

Sākam izskatīt sadaļu “Prezidija ziņojumi”. Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām” nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir atbildīgā komisija. Iebildumu nav.

Saeimas Prezidijs ierosina Cileviča, Sokolovska, Golubova, Maksimova, Plinera un citu deputātu iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”“ nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija.

“Par” vēlas runāt deputāts Juris Sokolovskis.

J.Sokolovskis (politisko organizāciju apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” frakcija).

Cienījamie kolēģi! Sarunu procesā par iestāšanos Eiropas Savienībā Latvijas valdība ir apsolījusi, ka darījumus ar zemi varēs veikt arī Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņi. Tas ir noteikts jau slēgtajā sarunu nodaļā “Brīva kapitāla kustība”. Domāju, būs ļoti neloģiski un netaisnīgi, ka mēs dosim iespēju brīvi pirkt un pārdot Latvijas zemi šeit nedzīvojošiem ārvalstniekiem, bet nedosim šādas tiesības mūsu pašu Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kuri te dzīvo un kuri šeit maksā nodokļus. Mūsu frakcija piedāvā šinī gadījumā neveidot dubultstandartu un nekropļot brīvo zemes tirgu. Mūsu priekšlikums ir skaidrs un gaišs - dot brīvas iespējas veikt darījumus ar zemi savā valstī arī Latvijas nepilsoņiem. Lūdzu atbalstīt mūsu priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. “Pret” runāt neviens nevēlas. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta nodošanu komisijai! Lūdzu rezultātu! Par - 26, pret - 35, atturas - 15. Likumprojekts komisijai netiek nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas iesniegto likumprojektu "Valsts kontroles likums" nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai, Juridiskajai komisijai, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka Budžeta un finansu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija.

“Par” runās deputāts Māris Vītols. Nevēlaties? Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Mārim Vītolam!

M.Vītols (Tautas partijas frakcija).

Es aicinu nodot šo likumprojektu tikai un vienīgi Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Sēdes vadītājs. Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts tiek nodots Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija.

Saeimas Prezidijs ierosina Sokolovska, Golubova, Rastopirkina, Maksimova, Tolmačova un citu deputātu iesniegto likumprojektu “Grozījums likumā “Par 1985.gada 15.oktobra Eiropas vietējo pašvaldību hartu”“ nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Deputāts Aleksandrs Golubovs vēlas runāt “par”.

A.Golubovs (politisko organizāciju apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” frakcija).

Cienījamie kolēģi! Mēs ierosinām ratificēt vēl vienu punktu no šīs konvencijas 9.panta - 8.punktu. Šis punkts paredz, ka pēc tā ratificēšanas pašvaldības saņems lielāku finansiālo patstāvību, tās varēs bez valsts budžeta garantijas saņemt aizņēmumus jebkurā aizņēmumu sabiedrībā. Vispirms dažus šīs konvencijas pantus un punktus ratificēja 1996.gadā, pēc tam 1999.gadā papildināja šo pantu un punktu skaitu un tagad vajadzētu to papildināt ar
9.panta 8.punktu, lai pašvaldības būtu vēl patstāvīgākas, nekā tās ir pašreiz.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītājs. Viens ir runājis “par”. Neviens nevēlas runāt “pret”. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta nodošanu komisijai. Lūdzu rezultātu! Par - 30, pret - 38, atturas - 17. Likumprojekts netiek nodots komisijai.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Robežsardzes likumā” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka Aizsardzības un iekšlietu komisija ir atbildīgā komisija. Deputātiem iebildumu nav.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par policiju”“ nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka Aizsardzības un iekšlietu komisija ir atbildīgā komisija. Deputāti piekrīt.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par ugunsdrošību”“ nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka Aizsardzības un iekšlietu komisija ir atbildīgā komisija. Nav iebildumu.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Par 1971.gada 17.decembra Konvenciju par civiltiesisko atbildību kodolmateriālu jūras pārvadājumu jomā” nodot Ārlietu komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Nav iebildumu.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām”“ nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Deputāti piekrīt.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas iesniegumu - lūgumu šīsdienas sēdes darba kārtībā iekļaut izskatīšanai pirmajā lasījumā sagatavoto likumprojektu "Valsts kontroles likums" kā pēdējo darba kārtības punktu. Iebildumu nav. Paldies.

Izskatīsim lēmuma projektu “Par deputāta Borisa Cileviča atsaukšanu no Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas Latvijas pastāvīgās delegācijas sastāva”.

Debatēt vēlas deputāts Jānis Jurkāns. Lūdzu!

J.Jurkāns (politisko organizāciju apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” frakcija).

Godātie kolēģi! Tā kā 7.Saeimā ir daudz jaunu cilvēku, cilvēku, kas varbūt neatceras tos notikumus, kuri notika pirms 13 gadiem, 1988.gadā, kad tika dibināta Latvijas Tautas fronte, un, kā es redzu, zem šā priekšlikuma ir parakstījušies tādi cilvēki, kurus toreiz apkārt neredzēja, es gribu atgādināt, ka Boriss Cilevičs tajā laikā bija viens no pirmajiem cilvēkiem, kuri iesaistījās Tautas frontē. Boriss Cilevičs kopā ar Mavriku Vulfsonu, Vladilenu Dozorcevu un polieti Itu Kozakēviču bija tie cilvēki, kas braukāja pa pasauli un stāstīja, ka mēs gribam atjaunot demokrātisku Latviju. Mēs bijām toreiz lepni par to, ka mēs bijām pirmā PSRS republika, kas atjaunoja pirmo ebreju skolu Latvijā. Mēs bijām lepni, ka izdevām pirmo ebreju žurnālu. Kozakēvičas kundze bija lepna par to, ka mums bija poļu skola. Mēs bijām lepni par to, ka Latvijā bija vairāk nekā 20 nacionālo kultūras apvienību. Vārdu sakot, šos cilvēkus Tautas fronte tanī laikā izmantoja, lai parādītu visai pasaulei to, ka Latvijas neatkarību vēlas visi Latvijā dzīvojošie cilvēki.

Es domāju, ka tieši šie cilvēki, kas šodien tiek dēvēti par nelatviešiem un nacionālajām minoritātēm, izdarīja ļoti lielu darbu, lai Latvijas neatkarība tiktu atzīta, kā tas notika 1991.gadā.

Toreiz neviens no šiem cilvēkiem, kas aktīvi darbojās Tautas frontē, neticēja, ka jau 1991.gada 15.oktobrī Augstākā padome pieņems lēmumu “Par Latvijas Republikas pilsoņu tiesību atjaunošanu un naturalizācijas pamatnoteikumiem”. Un notika tā, ka tas skāra tādus cilvēkus kā Vladilens Dozorcevs, kas bija Tautas frontes valdes loceklis, cilvēks, kas ļoti daudz darīja Latvijas neatkarības labā. Cilvēks, kurš, kā es atceros, 24.augustā Kremlī atbildēja uz Borisa Jeļcina jautājumu, kuru viņš uzdeva, pirms viņš parakstīja deklarāciju par Latvijas neatkarības atzīšanu. Viņš jautāja: “Kā jūtas krievi Latvijā? Vai tie Latvijā jūtas neapdraudēti?” Un tā tālāk. Protams, Dozorceva atbilde bija tāda, ka Latvijā tiek atjaunota demokrātija ar vienlīdzīgām tiesībām visiem cilvēkiem, kas Latvijā dzīvo. Un kā jūs domājat, kas notika 1991.gada 15.oktobrī? Dozorcevam un viņam līdzīgajiem tika atņemtas politiskās tiesības! Tā ir tā diena, kurā tas notika. Un, starp citu, šogad mēs svinēsim, piedodiet, “jubileju”, kopš Latvija tika sašķelta divās kopienās - pilsoņos un nepilsoņos. Nepilsoņu kategorijā nokļuva arī tie cilvēki, kuru ieguldījums Latvijas neatkarības atjaunošanā nav vēl līdz pat šai baltai dienai pienācīgi novērtēts. Taču ne jau par novērtējumu šodien ir runa. Šodien ir runa par to, ka cilvēks - šinī gadījumā tas ir mans kolēģis Boriss Cilevičs, kurš ļoti daudz ir darījis šīs valsts labā un arī pašreiz, strādādams Eiropas Padomē Strasbūrā, iemantojis ļoti lielu autoritāti, tieši iekļaujoties tajā darbā, kas cilvēktiesību aizsardzības jomā tiek veikts Eiropā, - pēkšņi ir nonācis tādā situācijā, ka kāda grupa deputātu grib viņam atņemt šo mandātu.

Es pašreiz negribu iedziļināties juridiskajās finesēs un runāt par to, ko tas viss nozīmēs Latvijai. Es negribu runāt par to, kādi paragrāfi tiks pārkāpti. Es gribu runāt tikai par to, ka, neskatoties uz to, ka mēs esam uzrakstījuši Valsts integrācijas programmu un izveidojuši Integrācijas fondu, tādas darbības kā šī, protams, neveicina sabiedrības integrāciju. Vēl vairāk - tās sabiedrību šķeļ. Un - tas ir vēl ļaunāk! - tās padara Latviju pasaules acīs par... man tagad grūti atrast pareizo vārdu… Nekādā ziņā šis akts nespodrinās Latvijas tēlu pasaulē. Ja tas ir tas kolēģu nolūks, mērķis, ko kolēģi grib panākt, tad dariet to,

bet no tā mūsu labklājības līmenis necelsies, un mēs nejutīsimies nedz brīvāki, nedz demokrātiskāki. Paldies.

Sēdes vadītājs. Tā kā viens deputāts ir cēlis iebildumus par lēmuma projekta izskatīšanu šīsdienas sēdē, mums jālemj par lēmuma projekta iekļaušanu nākamās sēdes darba kārtībā.

“Par” vēlas runāt deputāts Juris Dobelis.

J.Dobelis (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Mums tas jau nav nekas jauns, ka mēs esam gatavi piedot visiem un visu. Tā jau ir tā mūsu lielākā nelaime, un, es domāju, tas ir galvenais iemesls, kāpēc Latvijā šodien klājas tik grūti. Mēs esam pilnīgi aizmirsuši, kas ir noticis, teiksim, 1990. un 1991.gadā. Cilvēki, kuri toreiz rupji ņirgājās par Latvijas valsti, šodien ieņem atbildīgus amatus, un tie paši lielie Tautas frontes varoņi, kas toreiz briesmīgi aicināja uz cīņu par brīvību, nu sēž viņiem blakus un savā starpā dala naudas fondu.

Taču šoreiz es runāšu tikai par vienu lietu. Ir jau ļoti skaisti, ka mums ir dažādi viedokļi valstī, bet es jums nolasīšu divus dokumentus, kuri nupat tika izskatīti Strasbūrā, un pēc tam tad parunāsim, vai cilvēki, kas iztērē valsts līdzekļus, kas braukā riņķī par valsts līdzekļiem un ieņem pirmo vietu braucēju sarakstā, ir tiesīgi pārstāvēt Latvijas valsti. Šeit nav runa par partijas pārstāvēšanu. Partija nesedz no saviem ienākumiem šos braucienus. Tos sedz valsts.

Pirmais piemērs. Latvijai un Gruzijai ir ļoti normālas attiecības. Mēs kā valsts nekad neesam jaukušies Gruzijas iekšējās lietās, bet tajā pašā laikā Strasbūrā parādās savāds dokuments, kuru ir parakstījušas tādas personas kā Sluckis, Ragozins, Čurkins, Sudarenkovs un Boriss Cilevičs. Un šajā dokumentā tiek runāts par vienu vienīgu jautājumu - par iejaukšanos Gruzijas iekšējās lietās - Gruzijas! - un tiek atbalstīta Krievija, tiek atbalstīta ziņa, ka Gruzijā, lūk, esot kaut kādi nekontrolēti bruņoti formējumi, un izskan aicinājums Gruzijas valdībai tikt ar tiem galā. Gruzijas delegācija speciāli pienāca pie mums un lūdza šo dokumentu neatbalstīt.

Jā, mēs tiešām kopā ar Vairu Paegli darījām visu, ko varējām, un minētais papildinājums atbalstu šajā sēdē neguva, bet kādas tiesības ir mūsu valsts pārstāvim parakstīties kopā ar Krievijas valsts pārstāvjiem un iejaukties Gruzijas iekšējās lietās? Vai tā ir cīņa par kaut kādu Latvijas valsts prestižu? Tas ir apkaunojums Latvijas valstij!

Otrs dokuments. Tā ir it kā cīņa par nacionālo minoritāšu tiesībām un tā tālāk. Starp citu, kurš šodien man atbildēs uz jautājumu par to, kas Latvijā ir nacionālā minoritāte? Neviens neatbildēs uz to! Jūs neesat spējīgi atbildēt, tāpēc ka jūs visu laiku rotaļājaties ar šo vārdiņu.

Mēs nerunājam par nacionālo minoritāti, mēs runājam skaidri un gaiši - par krievu ietekmes palielināšanu Latvijā. Diemžēl ļoti bieži tā notiek ar to cilvēku rokām, kuri paši nav krievi, kuriem ir viss vienalga, kas šeit, Latvijā, notiek, un kuriem ir vajadzīgs politiskais kapitāls. Tikai neaizmirstiet, ka šī rotaļāšanās ar tautībām, vienas valsts naida kurināšana pret otru, pasaulē jau pie daudz kā ir novedusi. Varbūt atcerēsimies no kurienes “aug kājas” tam, kas notika 11.septembrī?

Lūk, vēl viens dokuments - kurā runāts it kā par cīņu par nacionālo minoritāšu tiesībām lietot savus saziņas līdzekļus. Labi, bet runājiet, lūdzu, par pašu principu! Dokumenta pats pirmais autors ir Cilevičs, un, protams, arī kaimiņu valsti Igauniju pārstāv ļoti “igaunisks” uzvārds - Ivanovs. Un šajā dokumentā, protams, kā negatīvs piemērs ir minēta gan Igaunija, gan Latvija. Pie tam runa tajā ir aizgājusi līdz pat 1995.gadam.

Pavisam svaigs dokuments, kas tapis jūnijā un kas patlaban tiek virzīts uz Politisko komiteju izskatīšanai. Divos piemēros te tiek runāts par kaut kādu starptautisko sabiedrību. Atvainojiet, katrai valstij ir tiesības noteikt, kas to pārstāv starptautiskajā līmenī un kas nepārstāv.

Un, ja runājam par šo daudzo komiteju esamību, tad mums ir dotas pilnas tiesības šajās komitejās nestrādāt un nedot līdzekļus no Valsts kases tiem cilvēkiem, kuri šajās komitejās nerūpējas par Latvijas valsti, bet gan paši par sevi, tā ka, es uzskatu, mēs pilnā mierā varam šo jautājumu izskatīt.

Sēdes vadītājs. Vai kāds vēlas runāt “pret”? Vai ir nepieciešams balsot? Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šā lēmuma projekta iekļaušanu nākamās sēdes darba kārtībā! Lūdzu rezultātu! Par - 28, pret - 15, atturas - 46. Priekšlikums tālāk nav vairs izskatāms.

Izskatīsim iesniegumus par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu.

Deputāts Oļegs Tolmačovs lūdz piešķirt viņam bezalgas atvaļinājumu šā gada 11.oktobrī. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par iesnieguma akceptēšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 49, pret un atturas - nav. Nav kvoruma.

Lūdzu atkārtot balsošanas režīmu! Balsosim atkārtoti par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Oļegam Tolmačovam šā gada 11.oktobrī. Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Deputāts Guntars Krasts lūdz piešķirt viņam bezalgas atvaļinājumu šā gada 11.oktobrī. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šā iesnieguma akceptēšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret un atturas - nav. Iesniegums ir akceptēts.

Deputāts Andrejs Klementjevs lūdz piešķirt viņam bezalgas atvaļinājumu šā gada 11.oktobrī. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo iesniegumu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Iesniegums ir akceptēts.

Izskatīsim lēmuma projektu “Par Aigara Sniedzīša apstiprināšanu par Bauskas rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Labrīt, godātie deputāti! Saeimas Juridiskā komisija ir saņēmusi tieslietu ministres I.Labuckas ieteikumu apstiprināt Aigaru Sniedzīti par Bauskas rajona tiesas tiesnesi. Minētais tiesnesis tiesā strādā jau kopš 1997.gada pēc iecelšanas minētajā amatā.

Juridiskā komisija aizklātā balsojumā vienprātīgi atbalstīja viņa apstiprināšanu amatā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu: “Apstiprināt Aigaru Sniedzīti par Bauskas rajona tiesas tiesnesi.” Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 72, pret - nav, atturas - 1. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts “Par Alvja Melberga apstiprināšanu par Valmieras rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Alvis Melbergs strādā tiesā jau kopš 1997.gada pēc iecelšanas tiesneša amatā. Juridiskā komisija izskatīja tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikumu par minētā tiesneša apstiprināšanu amatā bez pilnvaru termiņa ierobežojuma un vienprātīgi aizklātā balsojumā atbalstīja šo priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Alvja Melberga apstiprināšanu par Valmieras rajona tiesas tiesnesi”! Lūdzu rezultātu! Par - 72, pret - nav, atturas - 1. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par Anitas Ozolnieces apstiprināšanu par Limbažu rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Anita Ozolniece strādā tiesā jau kopš 1994.gada. Arī šajā gadījumā Juridiskā komisija vienprātīgi aizklātā balsošanā atbalstīja tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikumu - apstiprināt Anitu Ozolnieci par Limbažu rajona tiesas tiesnesi bez pilnvaru termiņa ierobežojuma.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par lēmuma projektu: “Apstiprināt Anitu Ozolnieci par Limbažu rajona tiesas tiesnesi.” Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret un atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais ir lēmuma projekts “Par Anitas Bērziņas apstiprināšanu par Cēsu rajona tiesas tiesnesi".

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Anita Bērziņa tiesā strādā jau kopš 1994.gada. Arī šajā gadījumā Juridiskā komisija aizklātā balsojumā vienprātīgi atbalstīja tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikumu - apstiprināt Anitu Bērziņu amatā bez pilnvaru termiņa ierobežojuma.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu: “Apstiprināt Anitu Bērziņu par Cēsu rajona tiesas tiesnesi.” Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret un atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par Agra Bukava apstiprināšanu par Alūksnes rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcija).

Agris Bukavs strādā tiesā jau kopš 1994.gada. Juridiskā komisija atbalstīja - un aizklātā balsojumā šis atbalsts bija vienprātīgs - tieslietu ministres I.Labuckas ieteikumu - apstiprināt Agri Bukavu amatā bez pilnvaru termiņa ierobežojuma.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu: “Apstiprināt Agri Bukavu par Alūksnes rajona tiesas tiesnesi.” Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret un atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - "Par Zaigas Bitenieces apstiprināšanu par Liepājas tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Zaiga Biteniece tiesā strādā kopš 1996.gada. Juridiskā komisija vienprātīgi atbalstīja tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikumu - apstiprināt Zaigu Bitenieci amatā bez pilnvaru termiņa ierobežojuma.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu: “Apstiprināt Zaigu Bitenieci par Liepājas tiesas tiesnesi.” Lūdzu rezultātu! Par - 72, pret un atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par Ināras Galejas apstiprināšanu par Krāslavas rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Ināra Galeja tiesā strādā kopš 1995.gada. Arī šajā gadījumā Juridiskā komisija aizklātā balsojumā atbalstīja tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikumu - apstiprināt Ināru Galeju amatā bez pilnvaru termiņa ierobežojuma.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu: “Apstiprināt Ināru Galeju par Krāslavas rajona tiesas tiesnesi.” Lūdzu rezultātu! Par - 61, pret un atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par Rasmas Šaicānes apstiprināšanu par Gulbenes rajona tiesas tiesnesi".

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Rasma Šaicāne strādā par tiesnesi pēc iecelšanas amatā kopš 1998.gada, tagad ir beidzies noteiktais trīs gadu termiņš, un Juridiskā komisija atbalsta tieslietu ministres I.Labuckas priekšlikumu - apstiprināt Rasmu Šaicāni amatā bez pilnvaru termiņa ierobežojuma.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu: “Apstiprināt Rasmu Šaicāni par Gulbenes rajona tiesas tiesnesi.” Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret un atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par Viktora Trušela apstiprināšanu par Jēkabpils rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Arī šajā gadījumā Juridiskā komisija vienprātīgi atbalstīja šā lēmuma virzīšanu. Vienlaikus jāsaka, ka pirmajā projektā bija neliela pareizrakstības kļūda saistībā ar uzvārdu - tātad bija rakstīts “Viktors Trušelis”, taču tagad lēmuma projektā ir teikts: “Apstiprināt Viktoru Trušelu par Jēkabpils rajona tiesas tiesnesi.”

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par lēmuma projektu: “Apstiprināt Viktoru Trušelu par Jēkabpils rajona tiesas tiesnesi.” Lūdzu rezultātu! Par - 70, pret - nav, atturas - 1. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par Intas Kalniņas apstiprināšanu par Saldus rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Inta Kalniņa tiesā strādā kopš 1995.gada. Arī šajā gadījumā Juridiskā komisija vienprātīgi atbalstīja tieslietu ministres I.Labuckas ieteikumu - apstiprināt Intu Kalniņu amatā bez pilnvaru termiņa ierobežojuma.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par lēmuma projektu: “Apstiprināt Intu Kalniņu par Saldus rajona tiesas tiesnesi.” Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret - nav, atturas - 1. Lēmums ir pieņemts.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātes Aidas Prēdeles iesniegumu, kurā viņa paziņo, ka balsojumā par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”“ nodošanu komisijām viņa ir kļūdījusies, deputātes balsojums ir “pret”. Viņa lūdz to fiksēt stenogrammā.

Ir saņemts desmit “Latvijas ceļa” frakcijas deputātu iesniegums ar lūgumu izsludināt Saeimas sēdē 15 minūšu ilgu pārtraukumu. Vai ir iebildumi? Iebildumu nav. Pārtraukums līdz pulksten 9.50.

(Pārtraukums)

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs

Jānis Straume.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Izskatīsim likumprojektu “Grozījums Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu likumā”. Otrais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas
vārdā - deputāts Jēkabs Sproģis.

J.Sproģis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamais Prezidij! Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu nr.3411-b - likumprojektu “Grozījums Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu likumā”. Likumprojektam uz otro, galīgo, lasījumu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās komisijas sēdē tika izskatīts viens priekšlikums, ko bija iesniedzis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs J.Gailis. Minēto priekšlikumu komisija nav atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Sproģis. Vairāk priekšlikumu šim likumprojektam nav iesniegts. Lūdzu deputātus atbalstīt likumprojektu otrajā un galīgajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par - 70, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Nākamais ir likumprojekts “Grozījumi Fizisko personu noguldījumu garantiju likumā”. Trešais lasījums.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Vents Balodis... Deputāts Māris Vītols. Lūdzu!

M.Vītols (Tautas partijas frakcija).

Godātie deputāti! Mēs strādāsim ar dokumentu nr.3585 - likumprojektu “Grozījumi Fizisko personu noguldījumu garantiju likumā”, kas ir sagatavots izskatīšanai trešajā lasījumā.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

M.Vītols. 2. - atbildīgās komisijas priekšlikums par 2.panta redakciju, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

M.Vītols. 3. - Juridiskā biroja priekšlikums, kas ir guvis atbalstu.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

M.Vītols. Atbalstīts ir arī 4. - Juridiskā biroja priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

M.Vītols. Ir atbalstīts 5.priekšlikums - atbildīgās komisijas ierosināts precizējums 11.pantā.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

M.Vītols. Atbalstīts ir arī 6. - Juridiskā biroja priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

M.Vītols. 7. - atbildīgās komisijas priekšlikums - arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Arī tas tiek atbalstīts.

M.Vītols. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu lemt par likuma pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Fizisko personu noguldījumu garantiju likumā” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Izskatīsim likumprojektu “Sodu reģistra likums”. Trešais lasījums.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā - deputāts Dzintars Kudums.

Dz. Kudums (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Augsti godātais Prezidij! Kolēģi! Aizsardzības un iekšlietu komisija savā šā gada 3.oktobra sēdē izskatīja likumprojektu “Sodu reģistra likums” un to sagatavoja trešajam lasījumam.

1. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 2. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 3. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Kudums. 4. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 5. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsīja.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 6. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 7. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

Dz.Kudums. 8. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

Dz.Kudums. 9. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 10. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 11. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums, kurš guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Kudums. 12. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 13. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 14. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz. Kudums. 15. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 16. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

Dz.Kudums. 17. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 18. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 19. - Latvijas Republikas Datu valsts inspekcijas priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 20. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 21. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums. Pieņemts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 22. - Latvijas Republikas Datu valsts inspekcijas priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 23. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

Dz.Kudums. 24. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

Dz.Kudums. 25. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 26. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Arī nav iebildumu.

Dz.Kudums. 27. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

Dz.Kudums. 28. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 29. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

Dz.Kudums. 30. - Latvijas Republikas Datu valsts inspekcijas priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 31. - Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

Dz.Kudums. 32. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 33. - Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 34. - Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

Dz.Kudums. Līdz ar to ir lūgums arī Saeimai atbalstīt šo likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta “Sodu reģistra likums” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu ierosinājumu - izslēgt no šīsdienas sēdes darba kārtības likumprojektu “Grozījumi likumā “Par privatizācijas sertifikātiem”“ un iekļaut to nākamās nedēļas sēdes darba kārtībā. (Starpsaucieni no zāles: “Pret! Pret! Jābalso “pret”!) Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo desmit deputātu ierosinājumu! Lūdzu rezultātu! Par - 43, pret - 35, atturas - 9.

Izskatīsim likumprojektu "Grozījumi likumā “Par privatizācijas sertifikātiem”“. Trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā ziņos deputāte Anna Seile.

A.Seile (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Godātie deputāti! Skatīsim dokumentu nr.3590. Tas ir ilgi gaidītais likumprojekts, jo iedzīvotāji gaida, ko Saeima nolems - pagarināt vai nepagarināt sertifikātu derīguma termiņu. Tagad ir likumprojekta trešais lasījums.

1.priekšlikumu ir iesniegusi deputāte Seile. Komisija priekšlikumu ir atbalstījusi daļēji, bet... Es vēlos debatēt.

Sēdes vadītājs. Atklājam debates par 1.priekšlikumu.

Anna Seile.

A.Seile (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Godātie deputāti! Es esmu šā priekšlikuma autore un joprojām uzturu spēkā to koncepciju, ka sertifikātus vajadzētu izmantot zemes privatizācijai, dzīvokļu privatizācijai, kā arī cita nekustamā īpašuma privatizācijai, tas ir, garāžu, nedzīvojamo telpu un citu lietu privatizācijai, nevis valsts uzņēmumu privatizācijai, jo it sevišķi svarīgi ir tas, ka no lielajiem valsts uzņēmumiem vajadzētu gūt ienākumus Latvijas valsts budžetā, nevis izpārdot šos uzņēmumus par sertifikātiem. Tāpēc es, šā ierosinājuma iesniedzēja, aicinu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Debates beidzam. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par 1. - deputātes Annas Seiles priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 28, pret - 2, atturas - 61. Priekšlikums nav guvis atbalstu.

Tālāk, lūdzu!

A.Seile. 2.priekšlikumu iesnieguši deputāti Kalniņš un Freimanis. Komisija priekšlikumu ir daļēji atbalstījusi un iestrādājusi savā - 3.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Seile. Tātad par 3.priekšlikumu, kuru izveidojusi atbildīgā komisija...

Sēdes vadītājs. Deputāti to ir jau akceptējuši.

A.Seile. Ir to akceptējuši, jā?

Nākamais ir 4.priekšlikums, ko iesniedzis deputāts Leiškalns. Deputāts Leiškalns ierosina noteikt lielo uzņēmumu sarakstu, lai Ministru kabinets līdz nākamā gada 1.janvārim sagatavotu noteikumus par lielo uzņēmumu privatizācijas kārtību. Komisija priekšlikumu ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Atklājam debates... (Starpsauciens: "Balsot!") Deputāts Leiškalns tomēr nevēlas debatēt.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par 4. - deputāta Leiškalna priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 4, pret - 37, atturas - 47. Priekšlikums nav guvis atbalstu.

A.Seile. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Tagad vajag veikt kopējo balsojumu par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par privatizācijas sertifikātiem”“ pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 67, pret - 19, atturas - 2. Likums pieņemts.

Izskatīsim likumprojektu “Grozījumi likumā “Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā”“. Pirmais lasījums.

Kas ziņos Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā? Referenta nav.

Izskatīsim likumprojektu “Grozījumi Korupcijas novēršanas likumā”. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā ziņos deputāts Jānis Lagzdiņš.

J.Lagzdiņš (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi deputāti! Pirms dažiem mēnešiem valdība iesniedza izskatīšanai Saeimā likumprojektu paketi, kas saistīta ar jaunpieņemamo likumu, proti, Zvērinātu tiesu izpildītāju likumu. Piedāvātie grozījumi Korupcijas novēršanas likumā attiecas tieši uz to, ka Latvijas valstī tiek ieviests zvērinātu tiesu izpildītāju institūts. Valdības iesniegtais likumprojekts paredz, ka zvērināti tiesu izpildītāji ir valsts amatpersonas, un līdz ar to ir jāizdara atbilstoši grozījumi Korupcijas novēršanas likumā. Aicinu pirmajā lasījumā atbalstīt valdības iesniegto likumprojektu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret un atturas - nav. Pirmajā lasījumā likumprojekts ir pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam?

J.Lagzdiņš. 1.novembris.

Sēdes vadītājs. 1.novembris. Paldies.

Izskatīsim likumprojektu “Par kārtību, kādā pašvaldības sniedz palīdzību iedzīvotājiem dzīvokļa jautājumu risināšanā”.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Jānis Lagzdiņš.

J.Lagzdiņš (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi deputāti! Sagatavojot otrajam lasījumam šo likumprojektu, atbildīgā komisija ir izvērtējusi 71 priekšlikumu un to lielāko daļu atbalstījusi.

1. ir Juridiskā biroja priekšlikums izslēgt nodaļu nosaukumus. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildes.

J.Lagzdiņš. 2. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Pieņemts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 3. - deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums. Noraidīts, jo nesaskan ar Īres likuma grozījumiem. (Starpsauciens: "Balsot!")

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par 3. - deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 32, pret - 30, atturas - 21. Priekšlikums nav guvis atbalstu.

J.Lagzdiņš. Nākamie. 4. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts 9. - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Nav iebildes.

J.Lagzdiņš. 5. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 9. - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Nav iebildes.

J.Lagzdiņš. 6. - Juridiskā biroja priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. 7. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 8. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts 9.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Nav iebildes.

J.Lagzdiņš. 9. - atbildīgās komisijas priekšlikums - ir par to, lai izteiktu 2.pantu jaunā redakcijā. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 10. - Juridiskā biroja priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 11. - deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildes.

J.Lagzdiņš. 12. - Juridiskā biroja priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 13. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 14. - deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 15. - deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums - ir daļēji atbalstīts un iekļauts nākamajā - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 16. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 17. - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārā sekretāra Aigara Jirgena priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Atklājam debates. Jānis Gailis.

J.Gailis (apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcija).

Augsti godātais Prezidij! Godātie kolēģi! Es tomēr lūgtu jūs pievērst uzmanību šim priekšlikumam, kuru komisija ir noraidījusi. Noraidījumu ir pamatojusi ar to argumentu, ka iepriekš ir likumā iestrādāts veids, kādā pašvaldības var sniegt pabalstus dzīvojamo telpu īres un pakalpojumu maksājumu segšanai. Taču ir zināmā mērā būtiska atšķirība: iepriekšējais atbalstītais variants paredz to, ka var segt daļu maksājumu par jau izīrētu dzīvokli, taču Jirgena kunga piedāvātais papildinājums paredz to, ka, ja minētajai pašvaldībai nav brīva dzīvojamā fonda, tad viņa ir tiesīga slēgt līgumu ar nama īpašnieku par dzīvokļa īri un šo dzīvokli ierādīt personai, kurai tas ir nepieciešams saskaņā ar attiecīgo palīdzības likumu. Domāju, ka šāda kārtība varētu pastāvēt un būtu atbalstāma, jo mums ir zināms, ka ļoti daudzās pašvaldībās, lielajās pašvaldībās, brīva dzīvojamā fonda nav vai tas ir ļoti mazs un ļoti daudzos gadījumos cilvēkiem, kuriem ir nepieciešams saņemt dzīvokli, ir jāstāv rindā ļoti, ļoti ilgi, jo nevar viņu vajadzības apmierināt. Lūdzu kolēģus izvērtēt un atbalstīt Jirgena kunga priekšlikumu. Paldies.

Sēdes vadītājs. Debates beidzam.

Atbildīgās komisijas vārdā - Jānis Lagzdiņš.

J.Lagzdiņš. Godātie deputāti! Atbildīgā komisija ļoti rūpīgi un, atklāti sakot, arī ilgi izvērtēja šo Aigara Jirgena priekšlikumu, tomēr tās locekļu vairākums, konceptuāli atbalstot ideju, ko ir izteicis ministrijas parlamentārais sekretārs, nolēma, ka pašvaldības šo problēmu praktiski risina, maksājot īres un komunālo maksājumu pabalstus. Ļoti daudzos gadījumos ir noteikta tāda kārtība, ka pabalsta naudas summu saņem nevis konkrētais maznodrošinātais īrnieks, bet tā tiek pārskaitīta attiecīgajiem pašvaldības komunālajiem uzņēmumiem, kuri sniedz pakalpojumus maznodrošinātām personām, kā arī dzīvokļu saimniecības uzņēmumiem, kuri izīrē dzīvokļus. Ja izīrētājs ir privātpersona, tad, neapšaubāmi, attiecīgā pabalsta summa var tikt pārskaitīta arī pastāvošās kārtības ietvaros, arī šobrīd, izīrētājam - privātīpašniekam. Šo iemeslu dēļ komisijas locekļu vairākums uzskatīja, ka šis priekšlikums ir lieks.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par 17. - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārā sekretāra Aigara Jirgena priekšlikumu. Lūdzu rezultātu! Par - 26, pret - nav, atturas - 55. Priekšlikums nav guvis atbalstu.

J.Lagzdiņš. 18. - Juridiskā biroja priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 19. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Pieņemts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 20. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 21. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 22. - deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 23. - deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Arī nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 24. - Juridiskā biroja priekšlikums. Pieņemts un iekļauts
25. - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 25. - atbildīgās komisijas priekšlikums par 9.panta ceturto daļu. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Ir jau atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 26.priekšlikums izteikt 10.pantu jaunā redakcijā. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 27. - Juridiskā biroja priekšlikums par 11.panta nosaukumu. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. Juridiskā biroja 28.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 29. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 30. - deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 31. - atbildīgās komisijas priekšlikums izteikt 12.pantu jaunā redakcijā. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

J.Lagzdiņš. 32. - atbildīgās komisijas priekšlikums izslēgt 13.panta otro daļu. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 33. - deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts 42.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 34. - Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļaujot 42.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 35. - deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Lagzdiņš. 36. - Juridiskā biroja priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 37. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. Savukārt 38. - deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums - ir daļēji atbalstīts un iekļauts 42.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 39. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 40. - Juridiskā biroja priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 41. - deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 42. ir atbildīgās komisijas priekšlikums izteikt 14.pantu piedāvātajā redakcijā, iekļaujot tajā iepriekš minētos priekšlikumus, kuri daļēji ir atbalstīti. Tātad komisija ierosina to pieņemt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 43. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 44. - deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Lagzdiņš. 45. - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārā sekretāra A.Jirgena priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 46. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 47. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. Arī 48. ir Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. Un arī 49. un 50. - Juridiskā biroja priekšlikumi. Atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. Savukārt 51. - Juridiskā biroja priekšlikums - ir noraidīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Lagzdiņš. 52. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 53. - Juridiskā biroja priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. Deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums nr.54 ir noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. Savukārt šo deputātu 55.priekšlikums ir daļēji atbalstīts, iekļaujot to nākamajā atbildīgās komisijas 56.priekšlikumā, kuru aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 57. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Iebildumu nav.

J.Lagzdiņš. Savukārt 58. ir Juridiskā biroja priekšlikums izslēgt 21.pantu. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim.

J.Lagzdiņš. 59. - Juridiskā biroja priekšlikums par 22.pantu. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. Arī deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums nr.60 ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 61. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 62. ir atbildīgās komisijas priekšlikums izteikt 24.pantu jaunā redakcijā. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. Nākamais ir deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums nr.63. Pieņemts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. 64. ir atbildīgās komisijas priekšlikums izteikt 25.pantu jaunā redakcijā. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 65. - deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildes.

J.Lagzdiņš. Savukārt nākamie - 66. un 67. - ir atbildīgās komisijas priekšlikumi. Pieņemti.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 68. ir atbildīgās komisijas priekšlikums papildināt likumprojektu ar jaunu 27.pantu, proti, tas nosaka kārtību, kādā pašvaldības sniedz palīdzību, remontējot dzīvokļus. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Lagzdiņš. 69. ir atbildīgās komisijas priekšlikums par pārejas noteikumiem, proti, papildināt pārejas noteikumus, tātad iekļaut pārejas noteikumos 1.punktu. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 70. - deputātu Jurkāna, Sokolovska, Golubova un Urbanoviča priekšlikums. Noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildes.

J.Lagzdiņš. Un pēdējais ir 71. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts. Aicinu to darīt arī deputātiem.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Lagzdiņš. Aicinu pieņemt otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret un atturas - nav. Otrajā lasījumā likumprojekts ir pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam?

J.Lagzdiņš. Tā kā, godātie kolēģi, šim jaunajam likumam būtu jāstājas spēkā nākamā gada 1.janvārī (vienlaikus ar Īres likuma spēkā stāšanos), es aicinu noteikt pietiekami īsu priekšlikumu iesniegšanas termiņu, proti, tas varētu būt 22.oktobris.

Sēdes vadītājs. 22.oktobris. Iebildumu nav.

Izskatīsim likumprojektu "Grozījumi likumā "Par Latvijas Vides aizsardzības fonda padomi"". Otrais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas
vārdā - deputāts Modris Lujāns.

M.Lujāns (politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu nr.3587. Par šo likumprojektu šoreiz priekšlikumu nav, tādēļ es aicinu to tūlīt atbalstīt otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Otrajā lasījumā pieņemts.

M.Lujāns. Ja ir kādam priekšlikumi, tad lūdzu iesniegt tos līdz 17.oktobrim.

Sēdes vadītājs. 17.oktobris. Paldies.

Izskatīsim likumprojektu "Valsts kontroles likums".

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā - Māris Vītols.

M.Vītols (Tautas partijas frakcija).

Godātie deputāti! Mēs strādāsim ar dokumentu nr.3584 - ar likumprojektu "Valsts kontroles likums", kuru savā sēdē iesniedza, izskatīja un atbalstīja Budžeta un finansu (nodokļu) komisija. Likumprojekts ir sagatavots, piesaistot arī SIGMA ekspertus un ņemot vērā to atzinumus, un tā mērķis ir nodrošināt finansu kontroles funkciju nostiprināšanu, kā arī atbilstību un saskaņošanu ar Eiropas Savienības augstāko audita institūciju darbības galvenajiem principiem. Pieņemot šo likumu, tiktu sakārtota un attīstīta finansu kontrole, uzlabota finansu vadība un sekmēta valsts ekonomiskās vides sakārtošana. Lūdzu lemt par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Valsts kontroles likums" pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par - 88, pret un atturas - nav. Pirmajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Kāds būs priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

M.Vītols. 22.oktobris.

Sēdes vadītājs. 22.oktobris. Paldies.

Izskatīsim likumprojektu "Grozījumi likumā "Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā"". Pirmais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā - deputāts Dzintars Ābiķis.

Dz.Ābiķis (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais Prezidij! Cienījamie kolēģi! Ministru kabinetā ir akceptēta pasu tipa dokumentu koncepcija, kas atbilstoši starptautiskajiem standartiem paredz, ka jaunajām pasēm jāatbilst Eiropas Savienības un starptautisko standartu prasībām ceļošanas dokumentiem. Sakarā ar to pasēs ir izdarāmas vīzu ielīmes, atzīmes par robežu šķērsošanu, atzīmes par tiesībām un aizliegumiem ieceļot un uzturēties ārvalstīs, bet nav izdarāmas iekšzemē lietojamas atzīmes, to skaitā atzīme par personas atļauju vai aizliegumu izmantot tās ķermeņa audus un orgānus pēc nāves. Likumprojekta mērķis ir izdarīt likumā grozījumus, uz kuru pamata šie dati vairs netiks fiksēti personas pasē, bet gan Iedzīvotāju reģistrā.

Šajā sakarā es aicinu Saeimu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret - nav, atturas - 1. Pirmajā lasījumā pieņemts.

Kāds būs priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

Dz.Ābiķis. Cienījamie kolēģi! Tā kā likumprojekts nav pārāk sarežģīts, aicinu noteikt īsu termiņu priekšlikumu iesniegšanai. Tas varētu būt 16.oktobris.

Sēdes vadītājs. 16.oktobris. Paldies.

Dz.Ābiķis. Paldies, kolēģi, par atbalstu!

Sēdes vadītājs. Likumprojekti ir izskatīti.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis piecu Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcijas deputātu jautājumus, kas iesniedzami Ministru prezidentam Andrim Bērziņam (par automobiļu konstrukciju komponentu ražošanu Latvijā) un iekšlietu ministram Marekam Segliņam (par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu dārzkopības sabiedrību teritorijās). Jautājumi tiek nodoti Ministru prezidentam un iekšlietu ministram.

Lūdzu reģistrācijas režīmu! Reģistrēsimies ar identifikācijas kartēm!

Saeimas sekretāres biedru lūgšu drīz nolasīt reģistrācijas rezultātus, bet vispirms ir jānoklausās daži paziņojumi.

Imants Burvis.

I.Burvis (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Cienījamie Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi! Lūdzu jūs pulksten 10.35 sanākt Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas telpās uz īsu sēdīti.

Sēdes vadītājs. Modris Lujāns.

M.Lujāns (politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" frakcija).

Cienījamie Vides apakškomisijas locekļi! Atgādinu, ka otrdien, pulksten 14.30 Sarkanajā zālē būs Vides apakškomisijas sēde, kurā mēs tiksimies ar Zaļā punkta pārstāvjiem. Paldies.

Sēdes vadītājs. Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (frakcija "Latvijas ceļš").

Cienījamā Seiles kundze un pārējie Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti! Lūdzu neaizmirst, ka šodien pulksten 12.30 notiks komisijas sēde par jums zināmajiem jautājumiem. Es ļoti aicinu visus ierasties. Paldies.

Sēdes vadītājs. Linards Muciņš.

L.Muciņš (frakcija "Latvijas ceļš").

10.30 notiks Juridiskās komisijas sēde Juridiskās komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Dzintars Kudums.

Dz.Kudums (apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcija).

Augsti godātie Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas deputāti! Pulksten 10.30 būs sēde komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Lūdzu nolasīt reģistrācijas rezultātus!

A.Bartaševičs (7.Saeimas sekretāres biedrs).

Godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Andrejs Klementjevs, Oļegs Tolmačovs, Igors Solovjovs, Leons Bojārs, Aija Barča, Guntars Krasts, Pēteris Apinis, Antons Seiksts, Helēna Demakova, Aleksandrs Kiršteins.

Sēdes vadītājs. Paldies. Sēde ir slēgta.

Atgādinu, ka pulksten 17.00 ir cerības uzklausīt ministru atbildes uz deputātu jautājumiem.

Redaktores: J.Kravale, L.Bumbura

Datoroperatores: S.Bērziņa, M.Ceļmalniece, B.Strazdiņa

Korektores: D.Kraule, J.Kurzemniece-Solovjova, L.Andersone

Atbildes uz deputātu jautājumiem

pēc Latvijas Republikas 7.Saeimas

rudens sesijas sestās sēdes

2001.gada 11.oktobrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs

Jānis Straume.

Sēdes vadītājs. Ir pienācis laiks uzklausīt ministru atbildes uz deputātu jautājumiem.

Ņemot vērā to, ka ir sniegtas rakstiskas atbildes uz deputātu jautājumiem, kuri bija iesniegti ekonomikas ministram Aigaram Kalvītim par likumprojektu "Par darījumiem ar zemi" un Latvijas Republikas Ministru prezidentam "Par tankkuģu iegādi" un uz kuriem bija jāatbild ekonomikas ministram… Tātad uz visiem šiem jautājumiem rakstiskās atbildes ir sniegtas. Deputātu neierašanās uz šo sēdi liecina par to, ka atbildes uz jautājumiem ir sniegtas. Paldies.

Atbildes uz pārējiem jautājumiem tiek pārceltas uz nākamo ceturtdienu pulksten 17.00.

Redaktores: J.Kravale, L.Bumbura

Datoroperatore: M.Ceļmalniece

Korektores: D.Kraule, J.Kurzemniece-Solovjova, L.Andersone

 

SATURA RĀDĪTĀJS
7.Saeimas rudens sesijas 6.sēde
2001.gada 11.oktobrī


Klusuma brīdis
Par darba kārtību
Par Saeimas deputātu jautājumu Ministru prezidentam A.Bērziņam “Par īpaši atbalstāmajiem reģioniem”
Par likumprojektu “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām”(3565. un 3565-a dok., reģ. nr.1028)
Par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”” (Nav pieņemts)(3580. un 3580-a dok., reģ. nr.1029)
Priekšlikums - dep. J.Sokolovskis
Par likumprojektu “Valsts kontroles likums”(3584. un 3584-a dok., reģ. nr.1030)
Priekšlikums - dep. M.Vītols
Par likumprojektu “Grozījums likumā “Par 1985.gada 15.oktobra Eiropas vietējo pašvaldību hartu”” (Nav pieņemts)(3588. un 3588-a dok., reģ. nr.1031)
Priekšlikums - dep. A.Golubovs
Par likumprojektu “Grozījumi Robežsardzes likumā”(3592. un 3592-a dok., reģ. nr.1032)

Par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par policiju””(3593. un 3593-a dok., reģ. nr.1033)
Par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par ugunsdrošību””(3594. un 3594-a dok., reģ. nr.1034)
Par likumprojektu “Par 1971.gada 17.decembra Konvenciju par civiltiesisko atbildību kodolmateriālu jūras pārvadājumu jomā”(3595. un 3595-a dok., reģ. nr.1035)
Par likumprojektu “Grozījums likumā “Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām””(3596. un 3596-a dok., reģ. nr.1036)
Par darba kārtību 
Lēmuma projekts “Par deputāta Borisa Cileviča atsaukšanu no Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas Latvijas pastāvīgās delegācijas sastāva” (Priekšlikums nav izskatāms)(3583. dok.)
Debates - dep. J.Jurkāns
- dep. J.Dobelis
Lēmuma projekts “Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam O.Tolmačovam”(3597. dok.)
Lēmuma projekts “Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam G.Krastam”(3598. dok.)
Lēmuma projekts “Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam A.Klementjevam”(3599. dok.)


Lēmuma projekts “Par A.Sniedzīša apstiprināšanu par Bauskas rajona tiesas tiesnesi”(3569. dok.)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts “Par A.Melberga apstiprināšanu par Valmieras rajona tiesas tiesnesi”(3570. dok.)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts “Par A.Ozolnieces apstiprināšanu par Limbažu rajona tiesas tiesnesi”(3571. dok.)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts “Par A.Bērziņas apstiprināšanu par Cēsu rajona tiesas tiesnesi”(3572. dok.)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts “Par A.Bukava apstiprināšanu par Alūksnes rajona tiesas tiesnesi”(3573. dok.)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts “Par Z.Bitenieces apstiprināšanu par Liepājas tiesas tiesnesi”(3574. dok.)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts “Par I.Galejas apstiprināšanu par Krāslavas rajona tiesas tiesnesi”(3575. dok.)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts “Par R.Šaicānes apstiprināšanu par Gulbenes rajona tiesas tiesnesi”(3576. dok.)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts “Par V.Trušela apstiprināšanu par Jēkabpils rajona tiesas tiesnesi”(3577. dok.)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts “Par I.Kalniņas apstiprināšanu par Saldus rajona tiesas tiesnesi”(3578. dok.)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Deputātes A.Prēdeles iesniegums par balsojumu
Likumprojekts “Grozījums Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu likumā” (2.lasījums) (Steidzams)(3411. un 3411-b dok., reģ. nr.983)
Ziņo - dep. J.Sproģis
Likumprojekts “Grozījumi Fizisko personu noguldījumu garantiju likumā” (3.lasījums)(3585. dok., reģ. nr.913)
Ziņo - dep. M.Vītols

Likumprojekts “Sodu reģistra likums” (3.lasījums)(3589. dok., reģ. nr.891)
Ziņo - dep. Dz.Kudums
Par darba kārtību 
Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par privatizācijas sertifikātiem”” (3.lasījums)(3590. dok., reģ. nr.937)
Ziņo - dep. A.Seile
Likumprojekts “Grozījumi Korupcijas novēršanas likumā” (1.lasījums)(3015. un 3581. dok., reģ. nr.870)
Ziņo - dep. J.Lagzdiņš
Likumprojekts “Par kārtību, kādā pašvaldības sniedz palīdzību iedzīvotājiem dzīvokļa jautājumu risināšanā” (2.lasījums)(2053. un 3582. dok., reģ. nr.586)
Ziņo - dep. J.Lagzdiņš
Debates - dep. J.Gailis
Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par Latvijas Vides aizsardzības fonda padomi”” (2.lasījums)(3373. un 3587. dok., reģ. nr.958)
Ziņo - dep. M.Lujāns
Likumprojekts “Valsts kontroles likums” (1.lasījums)(3584. dok.)
Ziņo - dep. M.Vītols



Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā”” (1.lasījums)(3468. un 3579. dok., reģ. nr.1011)
Ziņo - dep. Dz.Ābiķis
Par Saeimas deputātu jautājumu Ministru prezidentam A.Bērziņam “Par automobiļu konstrukciju komponentu ražošanu Latvijā”
Par Saeimas deputātu jautājumu iekšlietu ministram M.Segliņam “Par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu dārzkopības sabiedrību teritorijās”
Paziņojumi - dep. I.Burvis
- dep. M.Lujāns
- dep. K.Leiškalns
- dep. L.Muciņš
- dep. Dz.Kudums
Reģistrācijas rezultāti
Nolasa - Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

Balsojumi

Grozījumi likumā "Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās"
Datums: 11.10.2001. 9:05:44 bal001 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok.nr. 3580 nodošanu komisijām

Grozījums likumā "Par 1985.gada 15.oktobra Eiropas vietējo pašvaldību hartu".
Datums: 11.10.2001. 9:08:32 bal002 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok.nr. 3588 nodošanu komisijām

Lēmuma projekts "Par deputāta B.Cileviča atsaukšanu no Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas Latvijas pastāvīgās delegācijas sastāva".
Datums: 11.10.2001. 9:22:50 bal003 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojekta ar dok.nr.3583 izskatīšanu nākamajā sēdē

Lēmuma projekts "Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam O.Tolmačovam" (balsojumu atkārto)
Datums: 11.10.2001. 9:23:38 bal004 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok.nr. 3597

Lēmuma projekts "Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Oļegam Tolmačovam"
Datums: 11.10.2001. 9:24:08 bal005 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok.nr. 3597

Lēmuma projekts "Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam G.Krastam"
Datums: 11.10.2001. 9:24:34 bal006 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok.nr. 3598

Lēmuma projekts "Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam A.Klementjevam"
Datums: 11.10.2001. 9:25:34 bal007 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok.nr. 3599

Grozījums Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu likumā (2.lasījums.Steidzams)
Datums: 11.10.2001. 9:51:58 bal010 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok.nr.3411B pieņemšanu 2. lasījumā

Grozījumi Fizisko personu noguldījumu garantiju likumā (3.lasījums)
Datums: 11.10.2001. 9:53:32 bal011 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok.nr.3585 pieņemšanu 3. lasījumā

Sodu reģistra likums (3.lasījums)
Datums: 11.10.2001. 9:57:22 bal012 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok.nr.3589 pieņemšanu 3. lasījumā

Datums: 11.10.2001. 9:58:02 bal013 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā

Grozījumi likumā "Par privatizācijas sertifikātiem" (3.lasījums)
Datums: 11.10.2001. 10:00:00 bal014 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par 1. priekšlikumu

Grozījumi likumā "Par privatizācijas sertifikātiem" (3.lasījums)
Datums: 11.10.2001. 10:01:10 bal015 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par 4. priekšlikumu

Grozījumi likumā "Par privatizācijas sertifikātiem" (3.lasījums)
Datums: 11.10.2001. 10:01:36 bal016 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok.nr.3590 pieņemšanu 3. lasījumā

Grozījumi Korupcijas novēršanas likumā
Datums: 11.10.2001. 10:03:26 bal017 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok.nr.3015 pieņemšanu 1. lasījumā

"Par kārtību, kādā pašvaldības sniedz palīdzību iedzīvotājiem dzīvokļa jautājumu risināšanā" (2.lasījums)
Datums: 11.10.2001. 10:04:38 bal018 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par 3. priekšlikumu

"Par kārtību, kādā pašvaldības sniedz palīdzību iedzīvotājiem dzīvokļa jautājumu risināšanā" (2.lasījums)
Datums: 11.10.2001. 10:09:14 bal019 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par 17. priekšlikumu

"Par kārtību, kādā pašvaldības sniedz palīdzību iedzīvotājiem dzīvokļa jautājumu risināšanā" (2.lasījums)
Datums: 11.10.2001. 10:14:46 bal020 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok.nr.3582 pieņemšanu 2. lasījumā

Grozījumi likumā "Par Latvijas vides aizsardzības fonda padomi" (2.lasījums)
Datums: 11.10.2001. 10:15:54 bal021 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok.nr.3587 pieņemšanu 2. lasījumā

Valsts kontroles likums (1.lasījums)
Datums: 11.10.2001. 10:17:20 bal022 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok.nr.3584 pieņemšanu 1. lasījumā

Grozījumi likumā "Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā" (1.lasījums)
Datums: 11.10.2001. 10:18:56 bal023 Lapa 1
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok.nr.3468 pieņemšanu 1. lasījumā