Latvijas Republikas 7.Saeimas rudens sesijas pirmā sēde

1999.gada 26.augustā

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume.

Satura rādītājs

Sēdes vadītājs. Cienījamie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Sāksim rudens sesijas pirmo kārtējo sēdi.

Pirms izskatām darba kārtību, informēju, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis vairākus priekšlikumus par izmaiņām un papildinājumiem šīsdienas sēdes darba kārtībā.

Desmit deputāti ierosina iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Edgara Zalāna atsaukšanu no Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas”. Vai ir iebildumi pret šā lēmuma projekta iekļaušanu darba kārtībā? Iebildumu nav. Tas tiek iekļauts kā darba kārtības pēdējais jautājums.

Desmit deputāti ierosina šīsdienas darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu “Par deputāta Edgara Zalāna ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā”. Iebildumu nav. Lēmuma projekts ir iekļauts darba kārtības beigās.

Ārlietu komisija lūdz izslēgt no šā gada 26.augusta Saeimas sēdes darba kārtības 36.jautājumu - likumprojektu “Par 1954.gada 28.septembra Konvenciju par bezvalstnieka statusu” un iekļaut to šā gada 9.septembra Saeimas sēdes darba kārtībā. Vai ir iebildumi? Nav. Paldies.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija šīsdienas sēdes darba kārtībā lūdz iekļaut Saeimas lēmuma projektu par to, lai deputātu Panteļējeva, Leiškalna, Bunkša, Muciņa un Birznieces iesniegto likumprojektu “Latvijas Sarkanā Krusta likums” nodotu Juridiskajai komisijai, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai, Sociālo un darba lietu komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Vai ir iebildumi? Iebildumu nav. Lēmuma projektu iekļaujam darba kārtības beigās.

Desmit deputāti ierosina iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Ivara Godmaņa ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā”. Iebildumu nav. Paldies. Bija iebildumi? Lūdzu! Vārds Jānim Ādamsonam. (No zāles deputāts J.Dobelis: “Jāni, neampelējies!”)

J.Ādamsons (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Šā parlamenta darbības sākumā mēs vienojāmies par kaut kādiem principiem, tiem, kas skar Nacionālās drošības komisiju. Diemžēl parlamentārajā praksē ir sagadījies tā, ka vienmēr, tiklīdz parlaments sāk savu darbību, Nacionālās drošības komisijā tiek ievēlēta vismaz viena trešdaļa deputātu, kas faktiski nenodrošina šīs komisijas normālu darbu.

Visas parlamentā pārstāvētās frakcijas, kā es jau teicu, šā parlamenta darbības sākumā vienojās par to, ka Nacionālās drošības komisijai tiek deleģēts viens pārstāvis no katras frakcijas. Es nesaprotu, kāpēc būtu jāmaina spēles noteikumi, un tieši šā iemesla dēļ aicinu neiekļaut darba kārtībā šo jautājumu, kaut gan man nav nekādu personīgu pretenziju ne pret Ivaru Godmani, ne pret Ati Slakteri, ne arī... trešā kandidāta vārdu es aizmirsu, kāds tas bija, bet šie spēles noteikumi mums ir jāievēro, jo citādi mēs panāksim, ka nākošajā sēdē mēs atkal iebalsosim veselu virkni deputātu, kā rezultātā Nacionālās drošības komisija nebūs spējīga strādāt. Tieši šo apsvērumu dēļ, lai Nacionālās drošības komisija tik tiešām varētu optimāli darboties, es aicinu neiekļaut darba kārtībā visus tos lēmuma projektus, kuri ir saistīti ar kāda deputāta ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā.

Sēdes vadītājs. Viens ir runājis “pret”. “Par” vēlas runāt deputāts Juris Dobelis.

J.Dobelis (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Atšķirībā no Ādamsona kunga man ir personīgas pretenzijas pret dažiem uzvārdiem vispār, un tieši šajā sakarībā es gribētu teikt, ka Nacionālās drošības komisija patlaban ir kaut kādā “pas” stāvoklī nonākusi. Patīk vai nepatīk, līdz ar to ir diezgan sarežģīti pieņemt tādus lēmumus, kādi, piemēram, man vairāk patiktu, un šajā sakarībā es gribu teikt to, ka tieši šis brīdis, kas skar šo bijušo čekistu iespēju tālāk strādāt drošības struktūrās, ir tas izšķirošais, jo mēs labi saprotam, kāds būs balsojums tagad, kad it kā vajadzētu izlemt jautājumu par atļauju došanu vai nedošanu. Galu galā vismaz vienā jautājumā ir vienreiz jāparāda principiāla nostādne, vai mēs esam spējīgi vismaz daļēji kaut kā tikt galā ar čekistiem vai neesam spējīgi. Un tieši tāpēc ir nepieciešams, lai būtu objektīvāks, plašāks Nacionālās drošības komisijas sastāvs, lai tajā būtu pārstāvēti vairāku speciālistu viedokļi, un tāpēc ir šobrīd nepieciešams paplašināt šo komisiju. Un tāpēc es aicinu atbalstīt visas šeit ieteiktās kandidatūras, tie visi ir ļoti labi un cienījami cilvēki. Tā ka lūdzu balsot par viņiem.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par to, lai iekļautu šīsdienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu par deputāta Ivara Godmaņa ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā. Lūdzu rezultātu! Par - 54, pret - 3, atturas - 26. Lēmuma projekts ir iekļauts darba kārtībā kā pēdējais darba kārtības jautājums.

Desmit deputāti ierosina šīsdienas sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu “Par deputāta Jāņa Gaigala ievēlēšanu Pieprasījumu komisijā”. Iebildumu nav. Paldies.

Desmit deputāti ierosina iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputātes Ineses Birznieces ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā”. Deputāti piekrīt.

Desmit deputāti ierosina iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtībā arī lēmuma projektu “Par deputātes Ineses Birznieces apstiprināšanu par Eiropas Savienības un Latvijas apvienotās parlamentārās komitejas Latvijas delegācijas locekli”. Deputāti piekrīt.

Desmit deputāti ierosina iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Gundara Bērziņa atsaukšanu no Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas”. Iebildumu nav.

Desmit deputāti ierosina iekļaut sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Gundara Bērziņa ievēlēšanu Aizsardzības un iekšlietu komisijā”. Iebildumu nav.

Desmit deputāti ierosina iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Ata Slaktera atsaukšanu no Saimnieciskās komisijas”. Deputāti piekrīt.

Desmit deputāti ierosina iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtībā arī lēmuma projektu “Par deputāta Ata Slaktera ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā”. (Starpsauciens no zāles: “Balsot!”) Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par lēmuma projekta “Par deputāta Ata Slaktera ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā” iekļaušanu šīsdienas sēdes darba kārtībā. Lūdzu rezultātu! Par - 55, pret - nav, atturas - 18. Lēmuma projekts ir darba kārtībā iekļauts.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisija lūdz iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtībā jautājumu par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojektam “Grozījums likumā “Par ieguldījumu sabiedrībām”” un “Valsts fondēto pensiju likums”. Vai ir iebildumi pret šo lēmuma projektu iekļaušanu darba kārtībā? Iebildumu nav. Paldies.

 

Deputāte Ingrīda Ūdre lūdz piešķirt viņai bezalgas atvaļinājumu 26.augustā. Šo iesniegumu mēs iekļaujam šīsdienas sēdes darba kārtībā, ja jums nav iebildumu.

Desmit deputāti ierosina iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par Pētera Salkazanova ievēlēšanu Centrālajā zemes komisijā”. Iebildumu nav. Paldies.

Desmit Saeimas deputāti ierosina iekļaut šīsdienas darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Dzintara Kuduma atsaukšanu no Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas”. Deputāti piekrīt.

Desmit deputāti ierosina iekļaut šīsdienas darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Dzintara Kuduma ievēlēšanu Saeimas Nacionālās drošības komisijā”. Iebildumu nav.

Desmit deputāti ierosina iekļaut darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Dzintara Kuduma atsaukšanu no Saeimas Saimnieciskās komisijas” un lēmuma projektu “Par Dzintara Kuduma ievēlēšanu Aizsardzības un iekšlietu komisijā”. Deputāti piekrīt.

Desmit deputāti ierosina iekļaut darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Roberta Zīles atsaukšanu no Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas” un lēmuma projektu “Par deputāta Roberta Zīles ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā”. Deputāti piekrīt.

Deputāts Imants Stirāns un deputāts Ainārs Šlesers lūdz piešķirt viņiem bezalgas atvaļinājumu šā gada 26.augustā. Arī šo lēmuma projektu izskatīšanu mēs iekļaujam darba kārtībā.

Desmit deputāti ierosina iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Jakova Plinera ievēlēšanu Revīzijas komisijā”. Deputāti piekrīt. (No zāles deputāts J.Dobelis: “Nevajadzēja...”)

Vai ir vēl kādi priekšlikumi par izmaiņām darba kārtībā? Vairāk priekšlikumu nav. Sākam izskatīt darba kārtības jautājumus.

Pirmā sadaļa - “Par saņemtajiem likumprojektiem”.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Bojāra, Labanovska, Mūrnieces, Lejas, Ādamsona un citu deputātu iesniegto likumprojektu “Par atalgojuma apmēra ierobežojumiem” nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai, Juridiskajai komisijai, Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Sociālo un darba lietu komisija ir atbildīgā komisija.

“Par” vēlas runāt deputāts Imants Burvis - Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija.

I.Burvis (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Cienījamais Prezidij! Runājot par šā likuma nepieciešamību, es lūdzu savus godātos kolēģus salīdzināt atbildību un to algu, kura ir noteikta Valsts prezidentam, Saeimas priekšsēdētājam, Ministru prezidentam, ministriem un citām mūsu valsts amatpersonām. Atkārtoju: valsts, nevis privātā biznesa amatpersonām - tādām kā Valsts nekustamā īpašuma aģentūras vadītājam, Valsts ieņēmumu dienesta vadītājam, Latvijas Bankas prezidentam, dažiem pašvaldību vadītājiem utt.

Minot piemēru, pievērsīšu jūsu uzmanību kaut vai “Latvijas kuģniecībai”. Šajā sakarā gribu jūs lūgt ar klusuma brīdi godināt Latvijas jūrniecības gaišo piemiņu, kuras attīstībai ar 1999.gada 18.augusta Ministru kabineta rīkojumu nr.385 ir parakstīts nāves spriedums. Šī nozare ir daudz devusi Latvijas ekonomiskās neatkarības nodrošināšanai, taču ar šo nobalsoto un Ministru kabineta piedāvāto privatizācijas variantu ar vienu stratēģisko likvidatoru, nevis privatizatoru par sīkiem Jūdasa grašiem šodienas budžeta “caurumā” mēs nododam Latvijas stratēģiskās intereses tās konkurentiem starptautiskajā kuģošanas biznesā. Šajā tirgū Latvijas konkurenti mūs atpakaļ nelaidīs. Par 50-60 miljoniem mēs atdodam vairāku miljardu vērto un Latvijas jūrnieku iekaroto vietu starptautiskajā kuģošanas tirgū. Ne jau šos kuģus, bet tieši šo tirgus niu! Lai piedod mums Krišjāņa Valdemāra gars, jo būvēt un celt mēs nemākam un negribam. Mēs protam tikai iztirgot to, kas celts pirms mums. Taču, lai to visu iztirgotu, izsaimniekotu un novestu kuģniecību līdz 50-60 miljonu lieliem zaudējumiem gadā, bijušais “Latvijas kuģniecības” prezidents pelnīja ap 250 000 gadā. Tas ir bijušais “Latvijas kuģniecības” prezidents Pēteris Avotiņšo

Andra Šķēles vadītās reformas šobrīd nav balstītas uz sabiedrības solidaritātes principiem. Tās nekādi nav saistītas ar valsts amatpersonu konkrēti patērēto darbu, ar tā kvalitāti un valsts attīstības rezultātiem. Amatpersonām vairākās vietās maksātās desmit un simt tūkstošu lielās algas pilnīgi neskar valsts budžetu.

Latvijas Bankas, Latvijas Privatizācijas aģentūras, jau nosauktās Valsts nekustamā īpašuma aģentūras un citu valsts struktūru darbinieku fantastiskās algas ir pilnīgi ārpus sabiedrības kontroles. Tāpēc mēs uzskatām, ka visā valstī un arī pašvaldību sektorā ir jāievieš vienota, no konkrētās amatpersonas darba un valsts tautsaimniecības attīstības atkarīga taupības režīmam atbilstoša algu sistēma.

Nav pieļaujams, ka vienā un tajā pašā valsts pārvaldē līdzvērtīgos amatos var būt divas, trīs un vairākas reizes lielāka alga atkarībā no tā, vai persona strādā ministrijā vai aģentūrā, uz individuālā līguma pamata vai pamatdarbā. Mēs uzskatām, ka visiem valsts maksas iestāžu pakalpojumiem ir jāiet caur valsts budžetu. Būtu jāsamazina arī amatpersonu ārzemju braucienu skaits. Pensionāri, kuri ar savu 40-50 gadu ilgo darba mūžu ir radījuši tās vērtības, kuras jau ir privatizētas vai no kurām vēl šodien bagātīgi “barojas” valsts amatpersonas... paši pensionāri var tikai knapi izdzīvot, saņemot algu un pensiju kopā. Šo iespēju mēs viņiem liedzam.

Principā tas ir skaidrs visiem. Vismaz cilvēkiem uz ielas. Domāju, ka jūs kā šo cilvēku pārstāvji šeit, likumdevēji, atbalstīsiet šo mūsu ierosināto likumprojektu.

Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītājs. “Pret” vēlas runāt deputāte Aija Poča.

A.Poča (frakcija “Latvijas ceļš”).

Cienījamie deputāti! Es tiešām uzskatu, ka jautājums ir ļoti nopietns un prasa ļoti rūpīgu izvērtēšanu. Taču, iepazīstoties ar anotāciju, kuru iesniedzēji ir sagatavojuši likumprojektam, faktiski šeit visu laiku tiek runāts tikai un vienīgi par budžeta līdzekļu ekonomiju, par ieņēmumu palielināšanu, par valsts budžeta izdevumu samazināšanu un arī par iespējamo papildlīdzekļu novirzīšanu tautsaimniecības attīstībai un tamlīdzīgi. Kā jūs visi labi zināt, tie visi ir atbilstoši Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas kompetencei, tāpēc es jūs lūdzu balsot pret nodošanu Sociālo un darba lietu komisijai kā atbildīgajai komisijai un noteikt, ka atbildīgā ir Budžeta un finansu (nodokļu) komisija.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi, vai ir iebildumi pret to, ka tiek mainīta atbildīgā komisija? Iebildumu nav. Vai ir iebildumi pret to, ka likumprojekts tiek nodots komisijām, par atbildīgo nosakot Budžeta un finansu (nodokļu) komisiju? Nav iebildumu. Paldies.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Ārlietu komisijas iesniegto likumprojektu “Grozījums likumā “Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu”” nodot Ārlietu komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Deputāti piekrīt.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas iesniegto likumprojektu “Grozījums likumā “Par Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību”” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Aizsardzības un iekšlietu komisija ir atbildīgā komisija. Iebildumu nav.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem” nodot Ārlietu komisijai un Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Deputāti piekrīt.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Latvijas Republikas un Ungārijas Republikas brīvās tirdzniecības līgumu” nodot Ārlietu komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Iebildumu nav.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums likumā “Par pašvaldībām”” nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. (Starpsauciens: “Balsot!”) Deputāti pieprasa balsojumu.

Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par to, lai nodotu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai likumprojektu “Grozījums likumā “Par pašvaldībām””. Lūdzu rezultātu. Par - 59, pret - 14, atturas - 17. Likumprojekts nodots komisijai.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par tiesu varu”” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. (Starpsauciens: “Balsot!”) Deputāti pieprasa balsojumu.

Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par to, lai nodotu komisijai likumprojektu “Grozījumi likumā “Par tiesu varu””. Lūdzu rezultātu! Par - 58, pret - 14, atturas - 17. Likumprojekts nodots komisijai.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par dzīvojamo telpu īri”” nodot Juridiskajai komisijai un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ir atbildīgā komisija. (Starpsauciens: “Balsot!”) Deputāti pieprasa balsojumu.

Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par to, lai nodotu komisijām likumprojektu “Grozījumi likumā “Par dzīvojamo telpu īri””. Lūdzu rezultātu! Par - 59, pret - 14, atturas - 18. Likumprojekts nodots komisijām.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Īrestiesu likuma atzīšanu par spēku zaudējušu” nodot Juridiskajai komisijai un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ir atbildīgā komisija. (Starpsauciens: “Balsot”!)

Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šā likumprojekta nodošanu komisijām. Lūdzu rezultātu! Par - 58, pret- 15, atturas - 16. Likumprojekts nodots komisijām.

Saeimas Prezidjs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums likumā “Par nodokļiem un nodevām”” nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai, Juridiskajai komisijai un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka Budžeta un finansu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. (Starpsauciens: “Balsot!”)

Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šā likumprojekta nodošanu komisijām. Lūdzu rezultātu! Par - 59, pret - 15, atturas - 17. Likumprojekts nodots komisijām.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Latvijas Republikas un Ungārijas Republikas līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību” nodot Ārlietu komisijai un Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Deputāti piekrīt. Paldies.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības protokolu par Baltijas aizsardzības koledžas un tās personāla statusu” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai un Ārlietu komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Deputāti piekrīt.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par 1982. gada 15. jūlija Eiropas satelīttelekomunikāciju organizācijas “EUTELSAT” konvenciju un darbības līgumu” nodot Ārlietu komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Deputāti piekrīt.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Obligātā militārā dienesta likumā” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un noteikt, ka Aizsardzības un iekšlietu komisija ir atbildīgā komisija. Deputāti piekrīt.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Tautas skaitīšanas likums” nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, Juridiskajai komisijai un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ir atbildīgā komisija. Iebildumu nav.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums likumā “Par policiju”” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai un Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka Aizsardzības un iekšlietu komisija ir atbildīgā komisija. Deputāti piekrīt.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par vērtspapīriem”” nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Deputāti piekrīt.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Antidempinga likums” nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir atbildīgā komisija. Deputāti piekrīt.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija.

Runāt vēlas deputāts Imants Burvis.

I.Burvis (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Cienījamais Prezidij! Absolūti neapšaubot to, ka šādi grozījumi ir vajadzīgi, man gribas pievērst jūsu uzmanību tam apstāklim, ko Ministru kabinets acīmredzot nav pamanījis. Administratīvo pārkāpumu kodekss ir atvērts likums, un pašlaik nav nepieciešams vēlreiz laist uz pirmo lasījumu visus šos grozījumus, bet mierīgā darbā un neplātoties iesniegt Juridiskajai komisijai.

Sēdes vadītājs. Vai ir nepieciešams balsot? Nav. Paldies.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas līgumu par teritoriālās jūras, ekskluzīvās ekonomiskās zonas un kontinentālā šelfa robežas noteikšanu Baltijas jūrā” nodot Ārlietu komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija.

Runāt vēlas deputāts Imants Burvis.

I.Burvis (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Cienījamais Prezidij! Pieņemot lēmumu par šo jautājumu, man gribētos pievērst jūsu uzmanību sekojošiem apstākļiem.

Konvencija par starptautiskajām jūras tiesībām, starptautiska konvencija, ir pieņemta 1982. gadā, un Latvija tai ir pievienojusies. Šī konvencija nosaka tos principus, pēc kādiem tika veidotas jūras robežas. Atgādināšu jums šos principus, kuri nezin kāpēc nav ņemti vērā, gatavojot šo likumprojektu.

Pirmais. Jūras robeža gandrīz vienmēr ir sauszemes robežas turpinājums. Šajā gadījumā šis princips nav ievērots.

Jūras robeža ļoti bieži tiek veidota kā viduslīnija, kā perpendikuls pret krasta līniju. Arī šis princips šajā gadījumā nav ievērots.

Jūras robeža ļoti bieži tiek noteikta, ņemot vērā tās valsts intereses, kura ir pirmā apguvusi neapgūtu teritoriju. Atgādināšu, ka teritoriālais šelfs šajā Baltijas jūras daļā ir pētīts par Latvijas valsts līdzekļiem. Pētījumi bija ļoti nopietni, un tieši ie pētījumi dod arī vienam otram cerības uz kaut kādām iespējamām iegūšanas variācijām... Un arī šis princips nav ievēi

Es atgādināšu cienījamajiem kolēģiem, ka pirmās Latvijas brīvvalsts laikā Latvija piekāpās jautājumā par krasta teritoriju. saprotot Lietuvas nepieciešamību pēc izejas uz jūru. Tā ir Palanga, kur vēl šodien dzīvo pietiekami daudz cilvēku, kas uzskata sevi par latviešiem. Es atgādināšu to, ka arī Roņu salas jautājumā Latvija nav bijusi konsekventa savu interešu ievērotāja. Un man tāpēc tas liekas ļoti apšaubāmi - pieņemt šodien tādu lēmumu, kurš atdod mūsu teritoriju. Nav jāsasaista draudzības attiecību uzturēšanas lieta ar teritoriālu piekāpšanos un finansiālām iespējām. Tā kā tas naftas pleķis, par kuru, tā teikt, visu laiku bija kautiņš... tas iespējamais naftas pleķis ir uz robežas, tas nav jādala ar robežu, nav jāatdod teritorija, vienkārši ir runa par varbūtēju kopēju izmantošanu, saglabājot abu valstu intereses. Un tā būs draudzības nostiprināšana. Bet šoreiz mēs kārtējo reizi atsakāmies no tās teritorijas, uz kuru Latvijai ir likumīgas tiesības.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītājs. Vai jūs ierosināt nenodot komisijām likumprojektu? (Starpsauciens: “Balsot!”) Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par to, vai nodot komisijām likumprojektu “Par Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas līgumu par teritoriālās jūras, ekskluzīvās ekonomiskās zonas un kontinentālā šelfa robežas noteikšanu Baltijas jūrā”. Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret - 11, atturas - 6. Likumprojekts nodots komisijām.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums Vispārējās izglītības likumā” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai, un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Runāt vēlas deputāts Jakovs Pliners.

J.Pliners (politisko organizāciju apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” frakcija).

Cienījamais Prezidij! Godātie deputāti! Es gribu pievērst jūsu uzmanību šim Ministru kabineta priekšlikumam. Kā jums ir zināms, ir tāds teiciens - jo vairāk kaķu, jo mazāk žurku. Jo mazāk žurku, jo vairāk maizītes. Tas liecina, ka mūsu zemītē visi procesi ir savstarpēji saistīti. It kā nenozīmīgi ir šie priekšlikumi. Ja varbūt jums nebija iespējas tajos iedziļināties, atgādināšu, ka ir labojums 5.pantā. Ir runa par Izglītības un zinātnes ministrijas kompetenci. Agrākajā likumā ir ierakstīts, ka ministrija nosaka maksimālo bērnu skaitu klasē. Tagad mums piedāvā akceptēt, ka ministrija noteiktu arī minimālo bērnu skaitu klasē. Padomāsim! Lauku skola, maza lauku skola. Pieņemsim, pirmajā vai trešajā klasē pieteikušies kādi septiņi, deviņi bērni, drusciņ mazāk vai drusciņ vairāk. Šodien faktiski skolu direktors kopīgi ar pašvaldības vadītāju var izlemt, vai vajag saglabāt šo klasi, saglabāt šo skoliņu, šo apdzīvoto vietu un tā tālāk. Ja mēs atdosim šo noteikšanu, šo jautājumu par bērnu skaitu klasē, Izglītības un zinātnes ministrijai, tad, pieņemsim, ņems un novadīs uz leju skaitu - “15”, un, lauku skoliņā ir 14 bērni, tad nevarēs skola, pašvaldība atvērt klasi. Es domāju, ka tāda rīcība ir virzīta pret izglītību, pret lauku skoliņu, pirmām kārtām pret latviešu tautu, un tāpēc aicinu balsot “pret”.

Sēdes vadītājs. Runāt “par” vēlas deputāts Dzintars Ābiķis.

Dz.Ābiķis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Es domāju, ka iepriekšējā runātāja bažas ir absolūti nepamatotas. Kā mēs atceramies, līdzīga rakstura norma bija arī iepriekšējā Vispārējās izglītības likumā. Turklāt likumā bija noteikts minimālais bērnu skaits, ar kādu var atvērt klasi. Šī norma ir nepieciešama arī tāpēc, Plinera kungs, lai Latgalē, kur šobrīd nav latviešu skolu atsevišķos pagastos, bet vecākiem ir vēlme sūtīt savus bērnus latviešu skolā... tur diemžēl ģeogrāfisku problēmu dēļ šī situācija ir stipri apgrūtināta... lai pašvaldības kopā ar skolu direktoriem nepretotos un atvērtu latviešu plūsmas klasi arī tad, ja ir neliels bērnu skaits. Es domāju, ka šādas normas noteikšana šajā gadījumā tikai palīdzētu atvērt latviešu mācībvalodas klasi Latgalē. Turklāt, nepārprotami, šī norma ir nepieciešama arī tāpēc, lai nebūtu tādu kliedzošu gadījumu, ar kuriem es pats esmu sastapies, - ka lielā pilsētā (es atkārtoju - lielā pilsētā, rajona centrā!) vienā skolā, pamatskolā, ir divas paralēlklases, kur vienā klasē mācās 12 bērni un otrā - 13 bērni, kamēr blakus esošā skolā attiecīgā vecuma grupā, attiecīgā klasē mācās caurmērā 30 bērni.

Tā ka tas ir tādēļ, lai nebūtu šādas kliedzošas netaisnības. Es domāju, ka šis priekšlikums ir jāatbalsta.

Sēdes vadītājs. Viens ir runājis “pret”, viens - “par”. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsojam par likumprojekta “Grozījums Vispārējās izglītības likumā” nodošanu komisijai. Lūdzu rezultātu! Par - 59, pret - 29, atturas - 4. Likumprojekts nodots komisijai.

Nākamais darba kārtības jautājums. Deputāts Jānis Jurkāns ir iesniedzis iesniegumu ar lūgumu piešķirt viņam bezalgas atvaļinājumu šā gada 26.augustā. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu šā gada 26.augustā. Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret - 1, neviens neatturas. Atvaļinājums piešķirts.

Arī deputāts Edgars Zalāns lūdz piešķirt viņam atvaļinājumu šā gada 26.augustā. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Edgaram Zalānam šī gada 26.augustā. Lūdzu rezultātu! Par - 86, pret un atturas - nav. Atvaļinājums piešķirts.

Nākamais darba kārtības jautājums - likums “Valsts valodas likums”. Informēju jūs, ka šā gada 14.jūlijā Saeimas Prezidijs ir saņēmis Valsts prezidentes motivētu ierosinājumu, ņemot vērā Latvijas Republikas Satversmes 71.pantu, - prasību otrreiz caurlūkot 1999.gada 8.jūlijā Saeimā pieņemto Valsts valodas likumu. Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 115.pantu likums bez debatēm nododams atbildīgajai komisijai, šajā gadījumā Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai. Mums jālemj par priekšlikumu iesniegšanas termiņu un izskatīšanas datumu.

Lūdzu vārds deputātam Dzintaram Ābiķim.

Dz.Ābiķis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Pirmkārt es gribu atgādināt, ka sakarā ar Kārtības ruļļa 115.panta otro daļu mēs izskatām tikai Valsts prezidenta iebildumus un priekšlikumus, kā arī deputātu priekšlikumus, kas ir saistīti ar Valsts prezidenta izteiktajiem iebildumiem. Tā ka, lūdzu, iesniedzot priekšlikumus, ņemiet vērā Kārtības rulli!

Un, otrkārt, komisija savā sēdē iesaka par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt 29.oktobri.

Sēdes vadītājs. Un kurš būs izskatīšanas datums?

Dz.Ābiķis. Un izskatīšanas datums - 9.decembris.

Sēdes vadītājs. Lūdzu! Vārds Edvīnam Inkēnam.

E.Inkēns (frakcija “Latvijas ceļš”).

Cienījamais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Es lūgtu likumprojektu nodot arī Eiropas lietu komisijai, jo mēs arī pagājušajā reizē to skatījāmies un mums bija diezgan labi priekšlikumi. Es domāju, ka mums atkal tādi būs.

Sēdes vadītājs. Boriss Cilevičs.

B.Cilevičs (politisko organizāciju apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” frakcija).

Cienījamie kolēģi! Valdošās koalīcijas priekšlikums par Valodas likuma izskatīšanas termiņiem izraisa zināmu izbrīnu, jo vēl pavisam nesen, pirms pāris mēnešiem, tie paši cilvēki izmisīgi centās panākt ātrāku šā likuma pieņemšanu, pat vāca parakstus ārkārtas sēžu sasaukšanai.

Kāpēc pēkšņi radusies šāda vēlme novilcināt tik būtiska likuma pieņemšanu? Atbilde acīmredzot ir visai skaidra - likums, par kuru nobalsoja Saeimas vairākums, ir acīm redzamā pretrunā ar Latvijas starptautiskajām saistībām un ar Eiropas Savienības standartiem. Uz to mums nepārprotami norāda Eiropas institūciju pārstāvji, Eiropas komisiju ieskaitot. Ja valdošā koalīcija patiesi grib labot likuma trūkumus un grozīt tos saskaņā ar Eiropas standartiem, tad tam nav vajadzīgi vairāk nekā divi mēneši. Acīmredzot tā vietā valdošās partijas plāno vienkārši novilcināt likuma pieņemšanu līdz sanāksmei Helsinkos un...

Sēdes vadītājs. Viena minūte ir pagājusi, jūs nekādu priekšlikumu neesat iesniedzis, es jums liedzu vārdu.

B.Cilevičs. Es lūdzu vēl vienu minūti. (Starpsaucieni no zāles: “Nē, nē!”)

Sēdes vadītājs. Debates nav pieļaujamas. Lūdzu, ejiet un apsēdieties savā vietā, deputāt! (No zāles deputāts J.Urbanovičs pret deputātiem: “Kā jums kauna nav! Kas jūs tā samācīja?”)

B.Cilevičs. Ierosinu 1. un 14.oktobri. Paldies.

Sēdes vadītājs. Vai ir vēl kādi priekšlikumi? Priekšlikumu nav. Tātad vispirms gribu jautāt: vai ir iebildumi pret to, ka nodod otrreizējai caurlūkošanai Valsts valodas likumu arī Eiropas lietu komisijai? Iebildumu nav.

Par priekšlikumu iesniegšanas termiņiem. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 29.oktobris. Vai ir iebildumi? Lūdzu, kādi ir konkrētie priekšlikumi? 1.oktobris. Tātad sāksim balsošanu par tālāko datumu. Vispirms balsosim par to, lai par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteiktu 29.oktobri. Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret - 15, atturas - 2. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš būs 29.oktobris.

Par izskatīšanas datumu. Priekšlikums - 9.decembris. Vai ir kādi citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav. Paldies. Jautājums ir izskatīts.

Nākamais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts “Par deputāta Pētera Salkazanova ievēlēšanu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā”. Debatēs neviens pieteicies nav. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 86, pret - nav, atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Jāņa Gaigala ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret - nav, atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Viļa Krištopana ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo lēmuma projektu. Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret - nav, atturas - 2. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Andreja Panteļējeva atsaukšanu no Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas”. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret - 2, atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Andreja Panteļējeva ievēlēšanu Aizsardzības un iekšlietu komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret - nav, atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputātes Ineses Birznieces ievēlēšanu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret - nav, atturas - 2. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Ivara Godmaņa ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā”. Deputāti ir atsaukuši parakstu zem šā lēmuma projekta, līdz ar to tas nav izskatāms.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Kārļa Leiškalna atsaukšanu no Eiropas lietu komisijas”. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret - 1, atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Kārļa Leiškalna ievēlēšanu Revīzijas komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret - nav, atturas - 2. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputātes Aijas Počas ievēlēšanu Revīzijas komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret - nav, atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Viļa Krištopana ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo lēmuma projektu. Lūdzu rezultātu! Par - 83. Pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Pirms izskatām likumprojektu, informēju, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis 10 deputātu iesniegumu ar lūgumu iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Jāņa Čevera ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Paldies.

Izskatīsim likumprojektu “Grozījums likumā “Par valsts ieņēmumu dienestu””. Otrais lasījums.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Māris Vītols.

M.Vītols (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi! Saeimas deputāti! Budžeta un finansu (nodokļu) komisija nav saņēmusi nevienu priekšlikumu otrajam lasījumam. Lūdzu nobalsot par šā likuma pieņemšanu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojektu “Grozījums likumā “Par valsts ieņēmumu dienestu”” pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Otrajā lasījumā likumprojekts ir pieņemts.

Lūdzu, par priekšlikumu iesniegšanas termiņu!

M.Vītols. Lūdzu iesniegt priekšlikumus līdz 2.septembrim.

Sēdes vadītājs. 2.septembris. Deputātiem iebildumu nav. Paldies.

Nākamais likumprojekts - “Grozījumi likumā “Par dzīvokļa īpašumu””. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Linards Muciņš.

L.Muciņš (frakcija “Latvijas ceļš”).

Godāto priekšsēdētāj! Cienījamie deputāti! Dokuments nr.559. Likumprojekta reģistrs nr.213. Likumprojektu “Grozījumi likumā “Par dzīvokļa īpašumu”” ir iesniedz likumdošanas iniciatīvas kārtībā Ministru kabinets.

Likumprojekts, kas tiek piedāvāts izskatīšanai pirmajā lasījumā un ko Juridiskā komisija ir izskatījusi un atbalstījusi, ir saistīts ar dzīvokļu likumdošanu. Tā kā dzīvokļa īpašums ir atsevišķs īpašuma veids, bet sociālās garantijas un rīcība ar dzīvokli arī dzīvokļa īres gadījumā ir jātuvina, Ministru kabinets ir piedāvājis precizēt dažas normas, kas ir saistītas ar dzīvokļa īpašumu, ja dzīvokļa īpašnieks - tāpat, kā tas ir gadījumā ar dzīvojamās telpas īri, - veido parādus, nemaksā par komunālajiem maksājumiem, mājas uzturēšanu, ekspluatāciju un remontu, un tā tālāk. Šeit ir piedāvāts tuvināt šīs normas. Faktiski jautājums ir konceptuāls, jo, ja ir īpašums, tad personai, kurai šis īpašums pieder, ir jāatbild par šo īpašumu, jāuztur šis īpašums, un, ja tas netiek darīts, tad šis īpašums tai var tikt atsavināts.

Šie labojumi, ko iesniedzis Ministru kabinets, precizē to personu loku, kas tiek izliktas pēc dzīvokļa atsavināšanas. Ir arī jāprecizē un jātuvina šīs normas likumam “Par dzīvojamās telpas īri”. Likums “Par dzīvojamās telpas īri”, kas atrodas Saeimā, ir cieši saistīts ar šo likumprojektu.

Es aicinu jūs, godātie deputāti, atbalstīt pirmajā lasījumā šo likumprojektu un rūpīgi strādāt pie priekšlikumiem, kad likumprojektu gatavosim otrajam lasījumam, un saskaņot viņu ar likumu “Par dzīvojamo telpu īri”, tādā veidā unificējot šīs normas. Aicinu balsot “par”.

Sēdes vadītājs. Paldies. Debatēs neviens pieteicies nav. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par dzīvokļa īpašumu”” pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par - 70, pret - nav, atturas - 13. Pirmajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

L.Muciņš. Es ieteiktu 1.oktobri.

Sēdes vadītājs. 1.oktobris. Paldies. Iebildumu nav.

Nākamais ir likumprojekts “Nacionālo Bruņoto spēku likums”. Otrais lasījums,

Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā - deputāts Ģirts Valdis Kristovskis.

Ģ.V.Kristovskis (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Cienījamo sēdes vadītāj! Cienījamie kolēģi! Aicinu jūs paņemt likumprojektu “Nacionālo Bruņoto spēku likums”. Tā reģistrācijas numurs ir.51, un tas ir sēdē izskatāmais dokuments nr.893. Attiecībā uz otro lasījumu tika iesniegti 35 priekšlikumi, un es aicinu ķerties pie šo priekšlikumu izskatīšanas.

1.priekšlikums attiecas uz likumprojekta 1.pantu. Tas ir redakcionālas dabas. Iesniedz aizsardzības ministrs. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

Ģ.V.Kristovskis. 2.priekšlikums arī ir redakcionālas dabas priekšlikums, un attiecas uz Nacionālo Bruņoto spēku mērķu precizēšanu un sadala šo likumprojekta pantu divās daļās.

Sēdes vadītājs. Iebildumu nav. Pieņemts.

Ģ.V.Kristovskis. 3.priekšlikums ir aizsardzības ministra iesniegts redakcionālas dabas priekšlikums. Aicinu pieņemt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Ģ.V.Kristovskis. 4.priekšlikums. Pants tiek pārcelts no likumprojekta piektās daļas (35 priekšlikums) un tiek izteikts kā šā likumprojekta 4.pants.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas viedoklim par 4. un 5.priekšlikumu.

Ģ.V.Kristovskis. 6.priekšlikums - papildināt likumprojektu ar jaunu pantu “Nacionālo bruņoto spēku personāla komplektēšanas pamatprincipi”. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta atbildīgās komisijas viedokli par 6. un 7.priekšlikumu.

Ģ.V.Kristovskis. 8.priekšlikums pēc būtības ir ar likuma struktūru saistīts priekšlikums. Un arī redakcionāli precizēts bijušais pirmajā lasījumā pieņemtās otrās nodaļas 3.pants, izteikts jaunā redakcijā. Šeit tas iet kā 5.pants.

Sēdes vadītājs. Iebildumu nav. Tālāk, lūdzu!

Ģ.V.Kristovskis. Nākamais ir 9.priekšlikums, kas attiecas uz 6.pantu - “Sauszemes spēku uzdevumi”, tas ir redakcionāli precizēts, izteikts jaunā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta atbildīgās komisijas viedokli par 9. un 10.priekšlikumu.

Ģ.V.Kristovskis. 10.priekšlikums ir tieslietu ministres Labuckas priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Iebildumu nebija.

Ģ.V.Kristovskis. 13.priekšlikums arī ir terminoloģisks precizējums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas viedoklim par 11., 12. un 13.priekšlikumu.

Ģ.V.Kristovskis. Nākamais - 14.priekšlikums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

Ģ.V.Kristovskis. 15.priekšlikums - aizsardzības ministra Kristovska priekšlikums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Iebildumu nav.

Ģ.V.Kristovskis. 16.priekšlikums arī ir aizsardzības ministra priekšlikums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

Ģ.V.Kristovskis. 17. - aizsardzības ministra priekšlikums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Ģ.V.Kristovskis. 18. arī ir aizsardzības ministra priekšlikums. Redakcionāli labojumi. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Iebildumu nav. Pieņemts.

Ģ.V.Kristovskis. 19. - aizsardzības un iekšlietu komisijas redakcionāls precizējums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

Ģ.V.Kristovskis. 20. arī ir redakcionāls precizējums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Iebildumu nav. Tālāk, lūdzu!

Ģ.V.Kristovskis. 21. - bijušā iekšlietu ministra Jurdža priekšlikums. Aicinu šo atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

Ģ.V.Kristovskis. 22.priekšlikumā ir likuma panta redakcijas precizējums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Iebildumu nav. Pieņemts.

Ģ.V.Kristovskis. 23. ir aizsardzības ministra, bet 24. ir Aizsardzības un iekšlietu komisijas redakcionāls precizējums, saistībā ar 11.pantu. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta atbildīgās komisijas viedokli par 23. un 24.priekšlikumu.

Ģ.V.Kristovskis. 25. ir aizsardzības ministra redakcionāli precizēts trešās nodaļas nosaukums.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Ģ.V.Kristovskis. 26. ir aizsardzības ministra priekšlikums, kas ir redakcionāls pēc savas dabas. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Iebildumu nav. Pieņemts.

Ģ.V.Kristovskis. Arī 27. ir redakcionālas dabas aizsardzības ministra priekšlikums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

Ģ.V.Kristovskis. 28. - aizsardzības ministra priekšlikums - redakcionāli precizē panta saturu un arī likuma struktūru.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Ģ.V.Kristovskis. 29. - redakcionālas dabas precizējums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

Ģ.V.Kristovskis. Arī 30. priekšlikums ir redakcionālas dabas.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu. Tālāk, lūdzu!

Ģ.V.Kristovskis. 31. priekšlikums tātad precizē Nacionālo bruņoto spēku veidu komandieru iecelšanu amatos. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

Ģ.V.Kristovskis. 32. - redakcionālas dabas priekšlikums. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

Ģ.V.Kristovskis. 33. skatāms saistībā ar jau pieņemto 31. priekšlikumu, tātad attiecīgi aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

Ģ.V.Kristovskis. 34. arī ir redakcionāls un panta struktūru sakārtojošs priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Iebildumu nav. Pieņemts.

Ģ.V.Kristovskis. Un pēdējais - 35. priekšlikums - jau tika izskatīts saistībā ar 4. priekšlikumu. Tas tika izteikts kā 4. pants likuma otrajā nodaļā un arī atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Lūdzu balsošanas režīmu, un balsosim par likumprojekta “Nacionālo bruņoto spēku likums” pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā ir pieņemts.

Lūdzu, par priekšlikumu iesniegšanas termiņu!

Ģ.V.Kristovskis. Es aicinātu deputātus atbalstīt 15. oktobri kā priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

Sēdes vadītājs. 15. oktobris. Paldies.

Ģ.V.Kristovskis. Paldies.

Sēdes vadītājs. Nākošais darba kārtības jautājums - lēmuma projekts “Par deputāta Edgara Zalāna atsaukšanu no Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas”.

Lūdzu balsošanas režīmu, un balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākošais lēmuma projekts - “Par deputāta Edgara Zalāna ievēlēšanu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā”.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākošais lēmuma projekts - nodot deputātu Panteļējeva, Leiškalna, Bunkša, Muciņa un Birznieces iesniegto likumprojektu “Latvijas Sarkanā Krusta likums” Juridiskajai komisijai, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai, Sociālo un darba lietu komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 93, pret un atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Ivara Godmaņa ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā”. Lūdzu, balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret - nav, atturas - 2. Lēmums ir pieņemts.

Nākošais lēmuma projekts - “Par deputāta Jāņa Gaigala ievēlēšanu Pieprasījumu komisijā”.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākošais lēmuma projekts - “Par deputātes Ineses Birznieces ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā”.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret - nav, atturas - 1. Lēmums ir pieņemts.

Nākošais lēmuma projekts - “Par deputātes Ineses Birznieces apstiprināšanu par Eiropas Savienības un Latvijas apvienotās parlamentārās komitejas Latvijas delegācijas locekli”.

Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu, balsosim! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret - nav, atturas - 1. Lēmums ir pieņemts.

Nākošais lēmuma projekts - “Par deputāta Gundara Bērziņa atsaukšanu no Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas”.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret - 2, atturas - 4. Lēmums ir pieņemts.

Nākošais lēmuma projekts - “Par deputāta Gundara Bērziņa ievēlēšanu Aizsardzības un iekšlietu komisijā”.

Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret un atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākošais lēmuma projekts - “Par deputāta Ata Slaktera atsaukšanu no Saimnieciskās komisijas”.

Lūdzu zvanu! Lūdzu, balsosim! Par - 75, pret - nav, atturas - 1. Lēmums ir pieņemts.

Nākošais lēmuma projekts - “Par deputāta Ata Slaktera ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā”.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim! Par - 74, pret - nav, atturas - 1. Lēmums ir pieņemts.

Nākošais lēmuma projekts - pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu likumprojekta “Grozījumi likumā “Par ieguldījumu sabiedrībām”” trešajam lasījumam līdz šā gada 1. novembrim.

Lūdzu balsošanas režīmu, un balsosim! Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret un atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākošais lēmuma projekts - pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu likumprojekta “Valsts fondēto pensiju likums” trešajam lasījumam līdz šā gada 1. novembrim.

Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret un atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākošais - lēmuma projekts “Par deputāta Pētera Salkazanova ievēlēšanu Centrālajā zemes komisijā”.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret un atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākošais lēmuma projekts - atsaukt Dzintaru Kudumu no Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas.

Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret - nav, atturas - 2. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - ievēlēt Dzintaru Kudumu Saeimas Nacionālās drošības komisijā. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret - nav, atturas - 2. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - atsaukt Dzintaru Kudumu no Saeimas Saimnieciskās komisijas. Lūdzu zvanu! Balsosim! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret - nav, atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - ievēlēt Dzintaru Kudumu Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijā. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim! Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret - nav, atturas - 1. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - atsaukt Robertu Zīli no Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret - 1, atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - ievēlēt Robertu Zīli Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret - nav, atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par deputāta Jakova Plinera ievēlēšanu Revīzijas komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu balsosim! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret - 2, atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts ir deputātes Ingrīdas Ūdres iesniegums par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par to, lai piešķirtu atvaļinājumu deputātei Ingrīdai Ūdrei šā gada 26.augustā. Lūdzu rezultātu! Par - 92, pret - nav, atturas - nav. Lēmums ir pieņemts.

Nākamais. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu šā gada 26.augustā deputātam Imantam Stirānam. Lūdzu rezultātu! Par - 92, pret - nav, atturas - nav. Iesniegums ir apstiprināts.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par to, lai piešķirtu bezalgas atvaļinājumu šā gada 26.augustā deputātam Aināram Šleseram. Lūdzu rezultātu! Par - 90, pret - nav, atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais ir lēmuma projekts “Par deputāta Jāņa Čevera ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā”. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo lēmuma projektu. Lūdzu rezultātu! Par - 34, pret - 41, atturas - 15. Lēmums nav pieņemts.

Desmit Saeimas deputāti ir iesnieguši Prezidijam lūgumu iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu “Par deputāta Martijana Bekasova ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā”. (Zālē troksnis.) Vai ir iebildumi? (Starpsauciens no zāles: “Nav!”) (No zāles deputāts J.Urbanovičs: “Apdomājiet! Esiet saprātīgi deputāti!”)

Iebildumu nav. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par lēmuma projektu “Par deputāta Martijana Bekasova ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā”. Lūdzu rezultātu! Par - 31, pret - 42, atturas - 17. Lēmums nav pieņemts.

Visi šīsdienas sēdes darba kārtības jautājumi ir izskatīti. Lūdzu reģistrācijas režīmu! Reģistrēsimies ar identifikācijas kartēm!

Saeimas sekretāres biedru lūdzu nolasīt reģistrācijas rezultātus!

A.Bartaševičs (7.Saeimas sekretāres biedrs).

Nav reģistrējušies šādi deputāti: Jānis Jurkāns, Andrejs Klementjevs, Jānis Gaigals, Vilis Krištopans, Normunds Rudevičs, Edgars Zalāns, Jāzeps Šņepsts, Aivars Tiesnesis, Aleksandrs Kiršteins, Vaira Paegle, Ainārs Šlesers, Ingrīda Ūdre, Imants Stirāns, Romāns Mežeckis un Roberts Zīle.

Sēdes vadītājs. Paldies. Sēde ir slēgta. Tūlīt pēc sēdes slēgšanas notiks Saeimas Prezidija sēde.

Redaktores: J.Kravale, L.Bumbura

Datoroperatores: B.Strazdiņa, S.Bērziņa, M.Ceļmalniece, I.Kuzņecova

Korektores: J.Kurzemniece, L.Andersone

 

SATURA RĀDĪTĀJS

7.Saeimas rudens sesijas 1.sēde

1999.gada 26.augustā

 

 

Par darba kārtību - 1.lpp.

Priekšlikumi - dep. J.Ādamsons - 2.lpp.

- dep. J.Dobelis - 3.lpp.

 

Par likumprojektu “Par atalgojuma apmēra ierobežojumiem”

(778. un 778.-a dok.) - 5.lpp.

Priekšlikumi - dep. I.Burvis - 6.lpp.

- dep. A.Poča - 7.lpp.

 

Par likumprojektu “Grozījums likumā “Par Valsts

prezidenta darbības nodrošināšanu””

(787. un 787.-a dok.) - 8.lpp.

 

 

Par likumprojektu “Grozījums likumā “Par

Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību””

(796. un 796.-a dok.) - 8.lpp.

 

 

Par likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības

un Turcijas Republikas valdības līgumu par nodokļu

dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas

novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem”

(813. un 813.-a dok.) - 8.lpp.

 

Par likumprojektu “Par Latvijas Republikas un

Ungārijas Republikas brīvās tirdzniecības līgumu”

(814. un 814.-a dok.) - 8.lpp.

 

Par likumprojektu “Grozījums likumā “Par

pašvaldībām””

(818. un 818.-a dok.) - 9.lpp.

 

 

Par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par tiesu varu””

(819. un 819.-a dok.) - 9.lpp.

 

 

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par dzīvojamo telpu īri””

(820. un 820.-a dok.) - 9.lpp.

 

 

Par likumprojektu “Par Īrestiesu likuma atzīšanu par

spēku zaudējušu”

(821. un 821.-a dok.) - 9.lpp.

 

 

Likumprojekts “Grozījums likumā “Par nodokļiem un

nodevām””

(822. un 822.-a dok.) - 10.lpp.

 

 

Par likumprojektu “Par Latvijas Republikas un Ungārijas

Republikas līgumu par ieguldījumu veicināšanu un

savstarpēju aizsardzību”

(823. un 823.-a dok.) - 10.lpp.

Par likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības,

Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas

valdības protokolu par Baltijas aizsardzības koledžas

un tās personāla statusu”

(826. un 826.-a dok.) - 10.lpp.

 

 

Par likumprojektu “Par 1982.gada 15.jūlija Eiropas

satelīttelekomunikāciju organizācijas “EUTELSAT”

konvenciju un darbības līgumu”

(828. un 828.-a dok.) - 10.lpp.

 

 

Par likumprojektu “Grozījumi Obligātā militārā

dienesta likumā”

(829. un 829.-a dok.) - 10.lpp.

 

 

Par likumprojektu “Tautas skaitīšanas likums”

(830. un 830.-a dok.) - 11.lpp.

 

 

Par likumprojektu “Grozījums likumā “Par policiju””

(831. un 831.-a dok.) - 11.lpp.

 

Par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par

vērtspapīriem””

(832. un 832.-a dok.) - 11.lpp.

 

Par likumprojektu “Antidempinga likums”

(877. un 877.-a dok.) - 11.lpp.

Par likumprojektu “Grozījumi Latvijas Administratīvo

pārkāpumu kodeksā”

(878. un 878.-a dok.) - 11.lpp.

Priekšlikums - dep. I.Burvis - 11.lpp.

 

 

Par likumprojektu “Par Latvijas Republikas un Lietuvas

Republikas līgumu par teritoriālās jūras, ekskluzīvās

ekonomiskās zonas un kontinentālā šelfa robežas

noteikšanu Baltijas jūrā”

(892. un 892.-a dok.) - 12.lpp.

Priekšlikums - dep. I.Burvis - 12.lpp.

 

 

Par likumprojektu “Grozījums Vispārējās izglītības

likumā”

(894. un 894.-a dok.) - 13.lpp.

Priekšlikumi - dep. J.Pliners - 13.lpp.

- dep. Dz.Ābiķis - 14.lpp.

 

 

Lēmuma projekts “Par neapmaksāta atvaļinājuma

piešķiršanu deputātam J.Jurkānam”

(918. dok.) - 15.lpp.

 

 

Lēmuma projekts “Par neapmaksāta atvaļinājuma

piešķiršanu deputātam E.Zalānam”

(919. dok.) - 15.lpp.

 

Par likuma “Valsts valodas likums” otrreizējo

caurlūkošanu

(835. dok.) - 15.lpp.

Priekšlikumi - dep. Dz.Ābiķis - 15.lpp.

- dep. E.Inkēns - 16.lpp.

- dep. J.Pliners - 16.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta P.Salkazanova ievēlēšanu

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā”

(888. dok.) - 17.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta J.Gaigala ievēlēšanu

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās

politikas komisijā”

(891. dok.) - 18.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta V.Krištopana ievēlēšanu

Eiropas lietu komisijā”

(895. dok.) - 18.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta A.Panteļējeva atsaukšanu

no Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas”

(896. dok.) - 18.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta A.Panteļējeva ievēlēšanu

Aizsardzības un iekšlietu komisijā”

(897. dok.) - 18.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputātes I.Birznieces ievēlēšanu

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā”

(898. dok.) - 18.lpp.

Lēmuma projekts “Par deputāta I.Godmaņa ievēlēšanu

Eiropas lietu komisijā” (Nav izskatāms)

(899. dok.) - 18.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta K.Leiškalna atsaukšanu

no Eiropas lietu komisijas”

(900. dok.) - 18.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta K.Leiškalna ievēlēšanu

Revīzijas komisijā”

(901. dok.) - 19.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputātes A.Počas ievēlēšanu

Revīzijas komisijā”

(902. dok.) - 19.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta V.Krištopana ievēlēšanu

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas

komisijā”

(903. dok.) - 19.lpp.

 

Par darba kārtību - 19.lpp.

 

 

Likumprojekts “Grozījums likumā “Par Valsts

ieņēmumu dienestu”” (2.lasījums)

(629. un 784. dok.) - 19.lpp.

Ziņo - dep. M.Vītols - 19.lpp.

 

 

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par dzīvokļa

īpašumu”” (1.lasījums)

(559. un 855. dok.) - 20.lpp.

Ziņo - dep. L.Muciņš - 20.lpp.

 

Likumprojekts “Nacionālo bruņoto spēku likums”

(2.lasījums)

(86. un 893. dok.) - 21.lpp.

Ziņo - dep. Ģ.V.Kristovskis - 21.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta E.Zalāna atsaukšanu

no Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas”

(921. dok.) - 27.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta E.Zalāna ievēlēšanu

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas

komisijā”

(922. dok.) - 27.lpp.

 

Par likumprojektu “Latvijas Sarkanā Krusta likums”

(924. dok.) - 27.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta I.Godmaņa ievēlēšanu

Nacionālās drošības komisijā”

(925. dok.) - 28.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta J.Gaigala ievēlēšanu

Pieprasījumu komisijā”

(926. dok.) - 28.lpp.

Lēmuma projekts “Par deputātes I.Birznieces ievēlēšanu

Eiropas lietu komisija”

(927. dok.) - 28.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputātes I.Birznieces

apstiprināšanu par Eiropas Savienības un Latvijas

apvienotās parlamentārās komitejas Latvijas

delegācijas locekli”

(928. dok.) - 28.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta G.Bērziņa atsaukšanu

no Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas”

(930. dok.) - 28.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta G.Bērziņa ievēlēšanu

Aizsardzības un iekšlietu komisijā”

(931. dok.) - 28.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta A.Slaktera atsaukšanu

no Saimnieciskās komisijas”

(932. dok.) - 28.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta A.Slaktera ievēlēšanu

Nacionālās drošības komisijā”

(933. dok.) - 28.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa

pagarināšanu likumprojekta “Grozījumi likumā “Par

ieguldījumu sabiedrībām”” 3.lasījumam”

(934. dok.) - 29.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par priekšlikumu iesniegšanas

termiņa pagarināšanu likumprojekta “Valsts fondēto

pensiju likums” 3.lasījumam”

(935. dok.) - 29.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta P.Salkazanova

ievēlēšanu Centrālajā zemes komisijā”

(937. dok.) - 29.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta Dz.Kuduma atsaukšanu

no Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas”

(938. dok.) - 29.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta Dz.Kuduma ievēlēšanu

Nacionālās drošības komisijā”

(939. dok.) - 29.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta Dz.Kuduma atsaukšanu

no Saimnieciskās komisijas”

(940. dok.) - 29.lpp.

 

 

Lēmuma projekts “Par deputāta Dz.Kuduma ievēlēšanu

Aizsardzības un iekšlietu komisijā”

(941. dok.) - 29.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta R.Zīles atsaukšanu no

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas”

(942. dok.) - 30.lpp.

 

 

Lēmuma projekts “Par deputāta R.Zīles ievēlēšanu

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās

politikas komisijā”

(943. dok.) - 30.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta J.Plinera ievēlēšanu

Revīzijas komisijā”

(946. dok.) - 30.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par neapmaksāta atvaļinājuma

piešķiršanu deputātei I .Ūdrei”

(936. dok.) - 30.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par neapmaksāta atvaļinājuma

piešķiršanu deputātam I.Stirānam”

(944. dok.) - 30.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par neapmaksāta atvaļinājuma

piešķiršanu deputātam A.Šleseram”

(945. dok.) - 30.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta J.Čev era ievēlēšanu

Nacionālās drošības komisijā” (Nav pieņemts)

(947. dok.) - 30.lpp.

 

Lēmuma projekts “Par deputāta M.Bekasova ievēlēšanu

Nacionālās drošības komisijā” (Nav pieņemts) - 30.lpp.

 

Reģistrācijas rezultāti

Nolasa - Saeimas sekretāres biedrs

A.Bartaševičs - 31.lpp.