Latvijas Republikas 7.Saeimas pavasara sesijas trīspadsmitā (ārkārtas) sēde

1999.gada 17.jūnijā

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume.

Satura rādītājs
Balsojumi

Sēdes vadītājs. Tagad sāksim ārkārtas sēdi, kas tika izsludināta vakar saskaņā ar 35 deputātu ierosinājumu. Darba kārtībā viens jautājums - lēmuma projekts “Par likumprojekta “Valsts valodas likums” sagatavošanu trešajam lasījumam”. Visiem šis lēmuma projekts ir izdalīts. Varam atklāt debates.

Juris Dobelis - apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcijas deputāts. (Starpsauciens: “Juri, nevajag! Mēs balsosim “par”!)

J.Dobelis (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Šā lēmuma projekta piedāvāšana ir ļoti vienkārša. Tā kā iepriekšējā ārkārtas sēdē notika bezprecedenta gadījums, jo atbildīgā komisija nebija sagatavojusi likumprojektu izskatīšanai, mēs diemžēl esam spiesti griezties pie Saeimas, lai novērstu līdzīgu gadījumu atkārtošanos. Mēs tāpēc aicinām kolēģus mūs atbalstīt, lai neatkārtotos tas, ka daži deputāti var bloķēt lēmumu pieņemšanu. To lēmumu pieņemšanu, kurus ir pieņēmis Saeimas vairākums. Es lūdzu šo likumprojektu atbalstīt!

Sēdes vadītājs. Vairāk neviens debatēs nav pieteicies. Debates slēdzu. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par Saeimas lēmuma projektu: “Uzdot Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijai Saeimas kārtības ruļļa noteiktajā kārtībā sagatavot likumprojektu “Valsts valodas likums” trešajam lasījumam un iesniegt Prezidijā līdz šā gada 2.jūlijam.” Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret - 17, neviens neatturas. Lēmums ir pieņemts.

Lūdzu reģistrācijas režīmu! Reģistrēsimies ar identifikācijas kartēm! Saeimas sekretāres biedru Aleksandru Bartaševiču lūdzu nolasīt reģistrācijas rezultātus.

 

A.Bartaševičs (7.Saeimas sekretāres biedrs).

Godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Gundars Bojārs, Indulis Bērziņš, Monika Zīle, Silvija Dreimane un Raimonds Pauls.

 

Sēdes vadītājs. Paldies. Ārkārtas sēde ir slēgta.

Tiksimies ārkārtas sēdē pulksten 21.00! Kandidatūru iesniegšanas kārtība paliek iepriekšējā, un tas notiek saskaņā ar Prezidija un Frakcijas padomes kopīgo lēmumu.

 

Redaktores: J.Kravale, L.Bumbura

Datoroperatore: S.Bērziņa

Korektors: D.Kraule, J.Kurzemniece, L.Andersone

 

SATURA RĀDĪTĀJS

7.Saeimas pavasara sesijas 13.(ārkārtas) sēde

1999.gada 17.jūnijā (plkst. 17.50)

 

 

Lēmuma projekts “Par likumprojekta “Valsts valodas

likums” sagatavošanu trešajam lasījumam” - 1.lpp.

Debates - dep. J.Dobelis - 1.lpp.

Reģistrācijas rezultāti

Nolasa - Saeimas sekretāres

biedrs A.Bartaševičs - 2.lpp.