Saeimas priekšsēdētāja ar Beļģijas vēstnieku pārrunā valstu ekonomisko un politisko sadarbību

(29.08.2011.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pirmdien, 29.augustā, tiekoties ar Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Leopoldu Merksu (Leopold Merckx), pārrunāja abu valstu ekonomisko sadarbību un politiskās attiecības, tostarp sadarbību parlamentārajā līmenī. Beļģijas vēstnieks Saeimā bija ieradies atvadu vizītē.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja Latvijas un Beļģijas attiecības raksturoja kā aktīvas ar labu izaugsmes potenciālu, kā arī pateicās par vēstnieka personisko ieguldījumu abu valstu sadarbības veicināšanā.

„Pagājušajā nedēļā Latvija svinēja neatkarības faktiskās atjaunošanas divdesmito gadadienu, savukārt nākamnedēļ atzīmēsim divdesmit gadus kopš Latvijas un Beļģijas diplomātisko attiecību atjaunošanas. Šīs nozīmīgās gadadienas ļauj atskatīties uz abu valstu attiecību sekmīgo attīstību un meklēt jaunus iespējas Latvijas un Beļģijas politiskās un ekonomiskās sadarbības padziļināšanā,” sarunā teica S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja arī atzīmēja, ka pēc mūsu valsts pievienošanās NATO tieši Beļģijas militārās lidmašīnas kā pirmās sāka Latvijas gaisa telpas kontroli. Tāpat S.Āboltiņa augstu novērtēja Beļģijas aktīvo iesaisti Beniluksa un Baltijas valstu sadarbībā, jeb tā dēvētajā 3 plus 3 sadarbības formātā, kur dažādos politiskajos līmeņos ar Beļģijas, Nīderlandes un Luksemburgas pārstāvjiem tiekas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas politiķi, tostarp arī Baltijas Asamblejas ietvaros.

Vēstnieks sarunā pauda gandarījumu par abu valstu ekonomisko kontaktu stiprināšanos un atzīmēja, ka ciešas ekonomiskās sadarbības būtisks priekšnoteikums ir aktīvā politiskā dialoga esamība. Latvijai un Beļģijai kā nelielām Eiropas Savienības dalībvalstīm un atvērtām ekonomikām, kuras abas atrodas tranzīta ceļu krustpunktos, ir daudz kopīga un labas iespējas sadarbībai gan divpusējā, gan arī ES līmenī, pauda vēstnieks.

 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157627544676042/with/6092581292/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/saeimaSAB#p/a/u/0/ovLay8SHov8
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem