Saeimas priekšsēdētāja: jauniešu līdzdalība politikā ir izšķiroša valsts attīstībai

(05.08.2011.)
Galerija

Politikā jebkurš lēmums attiecas uz visiem cilvēkiem, tādēļ jaunās paaudzes līdzdalība ir ļoti svarīga, lai viņi veidotu tādu valsti un nākotni, kādā paši vēlas dzīvot, piektdien, 5.augustā, tiekoties ar Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvjiem, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja un Latvijas Jaunatnes padomes pārstāvji bija vienisprātis, ka jauniešu organizācijas veido nākotnes pilsonisko sabiedrību un šobrīd to svarīgi stiprināt, īpaši domājot par jaunatnes aktivizēšanu reģionos.

Daloties pieredzē, kas gūta, tiekoties ar skolēniem, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka „patriotisms jauniešos ir labs emocionālais pamats, lai viņi vēlētos savu nākotni veidot Latvijā un ieguldīt savus spēkus valsts attīstībā”.

Liela loma demokrātijā ir parlamenta sadarbībai ar nevalstiskajām organizācijām un to līdzdalībai politikas veidošanā, raksturoja Saeimas priekšsēdētāja. Viņa jauniešus iepazīstināja ar parlamenta darbu un iespējām līdzdarboties Saeimas komisiju diskusijās par likumdošanas izmaiņām. Šī gada jūnijā notika arī Jauniešu Saeima, kas ir viens no parlamenta īstenotajiem pasākumiem, lai jauniešus izglītotu un iesaistītu politikas veidošanā, skaidroja Saeimas priekšsēdētāja.

Ar S.Āboltiņu šodien tikās Latvijas Jaunatnes padomes prezidents Arnis Sloka un šīs organizācijas valdes locekle Ieva Sniķersproģe. Padomē brīvprātīgi apvienojušās 39 bērnu un jauniešu nevalstiskās organizācijas, un viņu misija ir uzlabot jauniešu dzīves kvalitāti un jaunatnes organizāciju intereses pārstāvēt gan nacionālajā, gan starptautiskajā līmenī.

Foto no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157627235965653/with/6011042602/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem