Āboltiņa informē ES amatpersonas un prezidējošo valsti par Saeimas paziņojumiem attiecībā uz ES lauksaimniecības un kohēzijas politiku

(15.07.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa oficiālās vēstulēs informējusi Eiropas Savienības (ES) amatpersonas un ES prezidējošās valsts Polijas parlamentu par paziņojumiem, kuros Latvijas parlaments aicina ES veidot taisnīgu kopējo lauksaimniecības politiku ar līdzvērtīgiem tiešmaksājumiem visu dalībvalstu zemniekiem, kā arī saglabāt līdzšinējo ES kohēzijas finansējuma līmeni.

Vēstules nosūtītas Eiropas Parlamenta priekšsēdētājam Ježijam Buzekam (Jerzy Buzek), Eiropas Komisijas prezidentam Žozē Manuelam Barrozu (José Manuel Barroso), Polijas parlamenta Senāta maršalam Bogdanam Borusevičam (Bogdan Borusewicz) un Seima maršalam Gžegožam Shetinam (Grzegorz Schetyna). 

S.Āboltiņa informē amatpersonas, ka 14.jūlijā Saeimas ārkārtas sesijā Latvijas parlaments vienbalsīgi atbalstīja paziņojumus „Par taisnīgu un godīgu Eiropas Savienības Kopējo lauksaimniecības politiku pēc 2013.gada” un „Par atvēlēto finansējumu ES budžetā sociālo un ekonomisko atšķirību mazināšanai pēc 2013.gada”. Vēstulēm pievienoti arī abu Saeimas paziņojumu teksti angļu valodā.

Saeimas priekšsēdētāja norāda, ka ziņojumos skartās lauksaimniecības un kohēzijas jomas ir Latvijas prioritātes diskusijā par jauno ES daudzgadu budžetu 2014. – 2020.gadam.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī