Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas apsveikums Līgo svētkos

(22.06.2011.)

Jāņi ir vissenākie un vislatviskākie no mūsu tautas svētkiem. Līgo vakarā saulgriežu dzīvinošā svētība ienāk ikvienā sētā, kur, gaidot līgotājus, apdarīti visi darbi, pušķota māja un saime.

Šajā naktī noslēpumaina burvība piemīt it visam. Gan jāņuzālēm un Jāņu dienas rīta rasai, gan līgo dziesmām un pakalnos kurtajiem ugunskuriem. Īpašs spēks vieno arī cilvēkus. Mūsu senči zināja – jo vairāk līgotāju Jāņu naktī sanāk vienkopus, jo lielāka svētība ļaudīm un saimniecībai.

Līgo vakars arī mūsdienu modernajā pasaulē un ikdienas steigā ļauj uz brīdi sajust seno tradīciju spēku, ļauj nojaukt robežu starp pilsētas mūros mītošo ikdienu un neizsmeļamo dabas varenību, ļauj izjust cilvēku un visa dzīvā vienotību.

Novēlu ikvienam no jums Jāņos sajust kopā būšanas vienojošo prieku, uz mirkli ļauties Līgo nakts noslēpumainībai un smelties spēku un svētību katrai ģimenei un mūsu valstij. Lai šis spēks palīdz mums stiprināt mūsu tautas vērtības un Latvijas uzplaukumu.

Lai ikvienai ģimenei ir skaisti Līgo svētki! 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt