Ināra Mūrniece Polijas Seima spīkerei apliecina solidaritāti cīņā pret Baltkrievijas režīma hibrīdoperāciju

(16.11.2021.)

Latvija apliecina stingru solidaritāti Polijai cīņā pret Baltkrievijas režīma apzināti īstenoto hibrīdoperāciju uz Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas. Mums – Baltijas valstu un Polijas parlamentāriešiem - ir jāturpina aktīvi informēt starptautisko sabiedrību par to, kā Baltkrievijas režīms nežēlīgi izmanto trešo valstu pilsoņus savu politisko mērķu īstenošanai, otrdien, 16.novembrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, attālināti tiekoties ar Polijas Republikas Seima maršali Elžbetu Viteku (Elżbieta Witek).

Latvija atbalsta vēl stingrāku ES sankciju ieviešanu pret tiem, kuri īsteno un sekmē šo Baltkrievijas režīma hibrīdoperāciju. Tāpat sagaidām konkrētus priekšlikumus no Eiropas Komisijas, lai ES ārējo robežu stiprināšanai būtu pieejams atbilstošs ES finansiālais atbalsts, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Tikšanās laikā Polijas parlamenta spīkere informēja par dramatisko situācijas eskalāciju Polijā uz ES ārējās robežas ar Baltkrieviju un puses vienojās turpināt aktīvu Baltijas valstu un Polijas parlamentu darbību koordināciju šajā jautājumā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā