Ināra Mūrniece uzsver parlamentu lomu demokrātijas stiprināšanā

(20.08.2020.)
Galerija

Notikumi Baltkrievijā, dezinformācija un mūsdienu tehnoloģiju izmantošana ir trīs nozīmīgi aspekti, kas jāuzsver, runājot par parlamentu lomu demokrātijas stiprināšanā. To ceturtdien, 20.augustā, akcentēja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, uzrunājot kolēģus attālinātā 5.Pasaules parlamentu priekšsēdētāju konferencē.

“Baltkrievijas tauta ir apliecinājusi savu vēlmi pēc demokrātijas. Arī Latvijas parlaments aicina Baltkrievijas varas iestādes atturēties no spēka izmantošanas pret miermīlīgiem protestētājiem un nodrošināt, ka visas cilvēktiesības, kā arī pilsoniskās tiesības un brīvības, tostarp vārda un pulcēšanās brīvības, tiek ievērotas. Mēs aicinām starptautisko sabiedrību mudināt Baltkrieviju rīkot jaunas, brīvas un godīgas prezidenta vēlēšanas,” teica Saeimas priekšsēdētāja.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Covid-19 vīrusa pandēmija ir radījusi labvēlīgu augsni dezinformācijas un nepatiesu ziņu izplatībai: “Mums kopā jāstrādā, lai palielinātu sabiedrības noturību pret dezinformāciju. Latvijai ir pieredze šo jautājumu risināšanā. Ir svarīgi, lai cilvēkiem būtu savlaicīga piekļuve zinātniskai, uz pierādījumiem balstītai informācijai un faktiem. Tas var glābt cilvēku dzīvības!”

I.Mūrniece izcēla, ka Covid-19 krīze ir rosinājusi Saeimu pāriet uz darbu attālināti, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas. “Pateicoties jaunai, īpaši pielāgotai un drošai e-parlamenta platformai, Saeima turpina likumu izstrādi un nodrošina parlamentāro pārraudzību,” sacīja I.Mūrniece.

I.Mūrniece šonedēļ piedalās 5.Pasaules parlamentu priekšsēdētāju konferencē, kā arī 13.Pasaules spīkeru sieviešu samitā.

5.Pasaules parlamentu priekšsēdētāju konferences dienas kārtībā ir tādi jautājumi kā parlamentārā reakcija uz vīrusa pandēmiju, globālā pārvaldība, ilgtspējīga ekonomika un ārkārtas situācija klimata jomā.

Pasaules parlamentu priekšsēdētāju konference notiek reizi piecos gados. To organizē Starpparlamentu savienība, kas ir lielākā un vecākā starpparlamentu organizācija. Tā dibināta 1889.gadā un apvieno 166 valstu parlamentus.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/50248198217/in/dateposted/
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt