Ināra Mūrniece Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā aicina atcerēties notikušo un saglabāt spēku

(25.03.2020.)
Galerija

“Šoreiz 71.gadadienu kopš baisās 1949.gada 25.marta dienas, kad notika masveida Latvijas un visas Baltijas iedzīvotāju deportācija, mēs pieminam ārkārtas apstākļos. Pieminam bez gājiena un svinīgas ceremonijas, katrs atsevišķi noliekot ziedus. Taču mēs skaidri apzināmies to spēku, kas izsūtītajiem tālu no mājām, drausmīgos apstākļos ļāva izdzīvot un pārciest drūmos laikus,” trešdien, 25.martā, akcentēja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

“Šā brīža sarežģītajā situācijā visi kopā atcerēsimies notikušo un pārņemsim sīkstā latviešu zemnieka spēku, kurš gribēja būt saimnieks savā sētā un nestājās kolektīvajā saimniecībā,” aicināja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja mudināja smelties spēku, atceroties nacionālos partizānus un tos cilvēkus, kuri izbēga no izvedējiem un pievienojās partizāniem, tostarp arī sievietes un bērnus. Tāpat I.Mūrniece uzsvēra spēku, kas arī izsūtījumā ļāva sākt dzīvi no sākuma, kad pasaule likās sabrukusi, un neatlaidību, kas, pateicoties darbam, ļāva saglabāt tautas dzīvo spēku un izaudzināt jaunu paaudzi.

“Mīļie tautieši, pārņemsim šo spēku! Būsim organizēti, saliedēti, izturēsim un pārvarēsim šodienas situāciju un droši skatīsimies nākotnē! Mūsu spēks ir milzīgs, tas ir rūdīts paaudzēs,” uzsvēra I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja 25.martā, Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā, individuāli noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, godinot režīma upuru piemiņu.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā