Ināra Mūrniece: Slovākijas dalība NATO kaujas grupā Latvijā apliecina sabiedroto solidaritāti

(31.01.2020.)
VideoGalerija

Esam pateicīgi Slovākijai par tās ieguldījumu NATO paplašinātās klātbūtnes nodrošināšanā Latvijā. Slovākijas karavīru dalība NATO kaujas grupā Latvijā apliecina sabiedroto solidaritāti un stiprina aliansi kopumā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece piektdien, 31.janvārī, parlamentā tiekoties ar Slovākijas Republikas ārlietu un Eiropas lietu ministru Miroslavu Lajčāku (Miroslav Lajčák).

Puses bija vienisprātis, ka Latvija un Slovākija ir līdzīgi domājošas valstis un cieši partneri Eiropas Savienībā un NATO, kuras vieno aktīva daudzpusējā sadarbība.  Mums ir iespējas strādāt ciešāk kopā arī divpusēji. Aktīvs parlamentārais dialogs, jo īpaši starp parlamentu atbildīgajām komisijām, sekmēs kopīgu izpratni par abām valstīm svarīgiem ārējo attiecību, drošības politikas un Eiropas Savienības jautājumiem, uzsvēra I.Mūrniece.

Puses pārrunāja aktualitātes abās valstīs, tostarp pievēršoties Slovākijā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, un bija vienisprātis par hibrīdapraudējumu pieaugumu pasaulē un nepieciešamību sekmēt vēlēšanu drošību.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par Slovākijas iesaisti NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra darbā Rīgā, uzsverot, ka tas ir veids, kā kopīgi varam stiprināt NATO. Pievēršoties starptautiskās dienas kārtības aktualitātēm, I.Mūrniece pauda bažas par Krievijas Federācijas mēģinājumiem pārskatīt Otrā pasaules kara vēsturi un attaisnot agresijas aktus.

Saeimas priekšsēdētājas tikšanās ar Slovākijas Republikas ārlietu un Eiropas lietu ministru piedalījās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157712911743931
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā