Ināra Mūrniece: Baltijas ceļš, Samta revolūcija un Berlīnes mūra krišana pirms 30 gadiem – drosmīgi soļi ceļā uz brīvību

(05.11.2019.)
VideoGalerija

Baltijas ceļš, Samta revolūcija un Berlīnes mūra krišana pirms 30 gadiem - tie bija drosmīgi soļi ceļā uz brīvību un demokrātiju Eiropā. Šodien Latvija un Čehija ir cieši sabiedrotie NATO un līdzīgi domājošas valstis Eiropas Savienībā (ES), sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, otrdien, 5.novembrī, tiekoties ar Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Janu Hinkovu (Jana Hynková). Vēstniece bija ieradusies iepazīšanās vizītē parlamentā.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra aktīvo politisko dialogu starp abu valstu parlamentiem, īpaši to komisijām. Dialogā ar Čehijas Deputātu palātu atzinīgi novērtējam dziļo izpratni par drošības izaicinājumiem mūsu reģionā un atbalstu Čehijas dalībai NATO kaujas grupā Latvijā, kā arī regulārai dalībai gaisa telpas novērošanā Baltijas reģionā, tā I.Mūrniece.

Puses bija vienisprātis par nepieciešamību turpināt aktīvu politisko dialogu par ES jautājumiem, īpaši tiem, kuros esam līdzīgi domājošas dalībvalstis. “Sarunās par Eiropas Savienības nākamo daudzgadu budžetu mums ir būtiski nodot vienotu vēstījumu par Kohēzijas politikas nozīmīgumu,” uzsvēra I.Mūrniece.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711652092317
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā