Ināra Mūrniece aicina Norvēģijas vēstnieku stiprināt sadarbību ekonomikā

(18.09.2018.)
VideoGalerija

Norvēģija allaž ir bijusi Latvijai nozīmīga partnere ekonomiskajā sadarbībā, un Latvija vēlas šos kontaktus vēl vairāk padziļināt. Esam gandarīti par augošo tirdzniecības apgrozījumu un investīcijām, otrdien, 18.septembrī, iepazīšanās vizītē parlamentā tiekoties ar Norvēģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kristianu Ēdegoru (Kristian Ødegaard), sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Norvēģiju un Latviju vieno ciešas attiecības un aktīvs politiskais dialogs, tostarp parlamentārā līmenī. I.Mūrniece un vēstnieks bija vienisprātis par būtisko ieguldījumu, ko valstu divpusējās attiecībās un visa reģiona attīstībā sniedz sadarbība Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) līmenī.

“Esam gandarīti par veiksmīgo sadarbību aizsardzības jomā. Latvija augstu vērtē Norvēģijas aktīvo iesaisti reģiona drošības stiprināšanā, piedaloties NATO kaujas grupā, kā arī patrulējot Baltijas gaisa telpā,” sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par Eiropas Ekonomiskās zonas un Norvēģijas finanšu instrumenta finansējuma Latvijai labajiem rezultātiem un tā nākotnes prioritātēm - inovācijām, pētniecību, izglītību un konkurētspēju, labu pārvaldību un reģionālo attīstību.

K.Ēdegors Norvēģijas ārlietu dienestam pievienojies 1984.gadā.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157698250559802
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests


Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt