Ināra Mūrniece: Valsts kontroles darbs veltīts tam, lai mūsu valsts kļūtu labāka

(24.08.2018.)
Galerija

“Valsts kontroles darbs ir veltīts tam, lai mūsu valsts kļūtu labāka, atbildīgāka, atklātāka, vērsta uz izaugsmi. Jūs strādājat, lai ieguvēji būtu Latvijas iedzīvotāji, lai valsts funkcionētu mērķtiecīgāk un efektīvāk,” piektdien, 24.augustā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, sveicot Valsts kontroli 95.gadadienā.

“Valsts kontroles mērķis ir noskaidrot, vai publisku personu rīcība ar finanšu līdzekļiem ir bijusi tiesiska, pareiza, ekonomiska un efektīva. Tas ir tas, ko sabiedrība šodien ļoti aktīvi pieprasa. Ticība un uzticība valstij šodien ir kļuvusi par vienu no sabiedrībai svarīgākajiem jautājumiem, un uz jūsu pleciem šī atbildības nasta gulst īpaši smagi. Jūs esat tie, kas var vairot vai mazināt uzticību valstij,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, uzrunājot Valsts kontroles 95.gadadienai veltītās konferences “Cilvēciskais vienādojums. Tieši mērķī” dalībniekus.

I.Mūrniece akcentēja, ka pēdējos gados Valsts kontroles autoritāte tikai pieaug un tās ziņojumi nav skaļi vai politizēti, bet gan konstruktīvi. Valsts kontroles revīzijas no vienas puses gaida ar bažām, no otras puses – ar apziņu, ka tajās būs pamanīts svarīgākais.

Tomēr vissarežģītākā un atbildīgākā Valsts kontroles darba daļa ir tā, kurā jādod padomi, ko tieši vajadzētu mainīt un kur slēpjas problēmas vai pārkāpuma sakne, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja. “Tam nepieciešama liela pieredze un plašas zināšanas. Tādēļ pilnībā izprotu un atbalstu Valsts kontroles vadītājas Elitas Krūmiņas vēlmi lielāku finansējumu ieguldīt cilvēkos,” sacīja I.Mūrniece.

Neatkarīga audita iestāde, kas nelokāmi strādā valsts un sabiedrības labā, ir pelnījusi vislielāko pretimnākšanu. Tas tikai vairos uzticību šai iestādei un valsts pārvaldei kopumā. Lai cik sarežģīta liktos mūsdienu politika, valsts pārvaldei, kas realizē šo politiku, jābūt pēc iespējas skaidrākai un saprotamākai, jo tā kalpo cilvēkam, uzrunas noslēgumā atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157700559740845 
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt