Ināra Mūrniece 8.Jauniešu Saeimai: nepieciešama gudra jauno politiķu paaudze

(13.04.2018.)

Mēs – Latvija – esam uzvarētāji, jo esam spējuši nodibināt savu valsti, atjaunot tās neatkarību un pavisam drīz svinēsim valsts simtgadi. Latvijai ir nepieciešama gudra un atbildīga jauno politiķu paaudze, kurai būs jākaldina savas uzvaras un jāveido valsts rītdiena. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece sacīja, piektdien, 13.aprīlī, uzrunājot 8.Jauniešu Saeimas dalībniekus.

I.Mūrniece pauda gandarījumu par jauniešiem, kas šodien sanākuši Saeimas Sēžu zālē, uzsverot, ka viņiem ir bijusi drosme piedalīties Jauniešu Saeimas vēlēšanās, proti, iestāties par savām idejām. “Nākot klajā ar savu redzējumu, var iemantot gan domubiedrus un draugus, gan arī ienaidniekus. Taču, ja ar savām idejām esi spējis aizraut citus un palīdzēt sabiedrībai, saproti, ka ir bijis vērts uzdrīkstēties,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Uzrunājot jauniešus, I.Mūrniece pieminēja neseno Saeimas lēmumu, kas tuvākajos gados paredz pāreju uz vispārējās vidējās izglītības ieguvi tikai valsts valodā.

Saeimas priekšsēdētāja īpaši izcēla arī tādus Latvijai būtiskus jautājumus kā valsts drošība un informatīvās telpas aizsardzība. Latvija valsts aizsardzībā iegulda divus procentus no iekšzemes kopprodukta – tas bija parlamenta lēmums, un tas tiks pildīts -, taču ieguldījumi valsts aizsardzībā ir jākāpina, sacīja I.Mūrniece. Viņa arī vērsa uzmanību uz pieaugošo viltus ziņu izplatību pasaulē, uzsverot, ka sabiedrība jau padomju okupācijas laikā pieredzēja, ko nozīmē patiesības izkropļošana.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja pauda pārliecību, ka jaunajai paaudzei ir drosme apliecināt un pieprasīt no politiķiem nulles iecietību pret korupciju, kuras apkarošana nestu lielāku finansējumu valsts budžetā, piemēram, veselības aprūpei un izglītībai.

Jaunieši no visiem Latvijas reģioniem piektdien, 13.aprīlī, Saeimas namā pulcējas jau uz 8.Jauniešu Saeimu, vienu dienu iejūtoties deputātu ikdienas darbā. Kandidēt Jauniešu Saeimā varēja ikviens jaunietis vecumā no 15 līdz 20 gadiem, virtuālajās vēlēšanās piesakot savu ideju Latvijas nākotnes veidošanai.

 

Pasākuma fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157694863140414
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā