Turpmāk valsts karogu pastāvīgi novietos arī robežkontroles un robežpārejas punktos uz valsts galvenajiem ceļiem

(11.01.2018.)

Saeima ceturtdien, 11.janvārī, konceptuāli atbalstīja grozījumus Latvijas valsts karoga likumā, kas nosaka, ka turpmāk Latvijas karogs būs pastāvīgi jānovieto arī Latvijas robežkontroles punktos un robežpārejas punktos, kuri atrodas uz valsts galvenajiem autoceļiem.

Šobrīd likumā noteikts, ka karogs ir jānovieto pie ēkām, kuras atrodas Latvijas robežkontroles punktos un robežpārejas punktos. Uz Latvijas-Igaunijas un Latvijas-Lietuvas robežas šādu ēku nav, tāpēc, lai nodrošinātu Latvijas karoga novietošanu Latvijas robežkontroles punktos un robežpārejas punktos, ar grozījumiem plānots noteikt, ka ēkas nav vienīgais nosacījums Latvijas karoga pastāvīgai novietošanai Latvijas robežkontroles punktos un robežpārejas punktos.

Likumprojektā paredzēts, ka par valsts karoga novietošanu Latvijas robežkontroles punktos un robežpārejas punktos atbildīga būs Iekšlietu ministrija.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt